Oltási akció 2022: Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lehet regisztráció nélkül is oltatni

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Oltási akció 2022: Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lehet regisztráció nélkül is oltatni Az átoltottság növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért 2022 januárjában minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton oltási akciókat tartanak az oltópontokon, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat. Az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton is oltási akciókat tartanak a kórházi oltópontokon, valamint a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat - közölte a koronavirus.gov.hu január 4-én.

Most hétvégén lesz az első
A kormányzati portálon azt írták: az első oltási akció január 6., csütörtök és január 8., szombat között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást - jelezték.

Az akciónapokon továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. Az oltópontokon öt vakcina - Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, AstraZeneca - közül lehet választani.



12 év felettieket várják
Felhívták a figyelmet arra, hogy az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Ajánlott felvenni a 3. oltást
A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség - közölték.

Mikor lesz az oltási akció?
A kórházi és a szakrendelőkben kijelölt járásközponti oltópontokon
- január 6-án és 7-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra között, 8-án, szombaton 10-18 óra között,
- január 13-án és 14-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra között, 15-én, szombaton 10-18 óra között,
- január 20-án és 21-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra között, 22-én, szombaton 10-18 óra között,
- január 27-én és 28-án (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra között, 29-én, szombaton 10-18 óra között tartják az oltási akciókat.
 
A központi oltópontok listája elérhető a koronavirus.gov.hu oldalon.

Háziorvosok is oltanak
Hozzátették: a háziorvosok is folytatják az oltást, januárban ők is szerveznek a rendelési időn kívüli oltási akciónapokat. A hétvégi oltásért a háziorvosok külön díjazásban is részesülnek, és Pfizer-, Sinopharm-, valamint Janssen-vakcinákat igényelhetnek a megyei oltási munkacsoportokon keresztül.

Azoknak, akik a háziorvosuknál szeretnék felvenni az oltást, azt javasolták, hogy helyben tájékozódjanak az ott szervezett oltási akciónapokról.

Legyen mindenkinél a hozzájáruló nyilatkozat
Felhívták a figyelmet arra is, hogy az oltást jelentősen gyorsítja, ha az oltandó magával viszi kinyomtatva, kitöltve és aláírva a hozzájáruló nyilatkozatot.

Hozzájáruló nyilatkozat »

Hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz »

Szülői hozzájáruló nyilatkozat 12-17 évesek oltásához »

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.01.04