Jó hír, ha SZÉP-kártyás vagy: Már élelmiszert is vásárolhatsz a kártyáddal - Itt a végdátum, hogy meddig!

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Jó hír, ha SZÉP-kártyás vagy: Már élelmiszert is vásárolhatsz a kártyáddal - Itt a végdátum, hogy meddig! 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról - szálláshely, vendéglátás, szabadidő -lehet hideg élelmiszert is vásárolni. 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni - olvasható a kormányzati portálon közzétett tájékoztatásban.

Hideg élelmiszert is lehet SZÉP-kártyáról venni
A kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni. Ugyanakkor mivel az alszámlák - szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek - közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni.

Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is zavartalanul minden alszámláról megvalósítható.

Jó hír, ha SZÉP-kártyás vagy: Már élelmiszert is vásárolhatsz a kártyáddal - Itt a végdátum, meddig teheted meg!

A teljes pénzösszeg felhasználható
Mind a három alszámlán lévő teljes pénzösszeg felhasználható hideg élelmiszer vásárlásra függetlenül attól, hogy mikor került az beutalásra.

A vendéglátás alszámlára legfeljebb évi 150 ezer forint utalható, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit lehet maximum hideg élelmiszerre költeni. Az újonnan és a már korábban beutalt összegeket egyaránt fel lehet használni mind a három alszámla esetén hideg élelmiszer vásárlásra.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény, a Széchenyi Pihenőkártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 781/2021. (XII. 24.) kormány rendeletet és a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) kormány rendeletet együttesen kell értelmezni a SZÉP-kártyáról történő hideg élelmiszer vásárlásakor.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.01.05