Veszprémi Ügyészség: Kegyetlenül bánt 8 hónapos kisfiával az alkoholista anya - Felfüggesztett büntetés várhat rá

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Veszprémi Ügyészség: Kegyetlenül bánt 8 hónapos kisfiával az alkoholista anya - Felfüggesztett büntetés várhat rá Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 24 éves nő ellen, aki olyan súlyosan elhanyagolta kisgyermeke gondozását, hogy annak fejlődése a korához képest elmaradt. Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat 2022. január 14-én a Veszprémi Járási Ügyészség egy 24 éves nő ellen, aki olyan súlyosan elhanyagolta kisgyermeke gondozását, hogy annak fejlődése a korához képest elmaradt.

A vádirat szerint a Fejér megyében élő nő 2020 áprilisában költözött 8 hónapos gyermekével egy Veszprém megyei kistelepülésre a barátjához.

Az anya egész nap részegeskedett
A nő nem gondozta megfelelően a kisfiát, a kisgyermek életének semmilyen napirendje nem volt. Az anya napi rendszerességgel fogyasztott szeszes italt, késő éjjelig fent volt, majd másnap tíz óra körül ébredt, így gyermeke reggelente gyakran nem is kapott enni.



Felnőtt ételt adott a 8 hónapos gyereknek
De ha eszébe is jutott, hogy megetesse, legtöbbször felnőtteknek való ételt adott neki, amit a kisfiú sokszor még lenyelni sem tudott.

Aludni sem hagyta és teljesen elhanyagolta
A nő emellett az italozásai közben, nappal és este is gyakran hallgatott hangos zenét, ez pedig annyira zavarta a gyereket, hogy nem tudott aludni. Bár az anya nem is akarta, hogy időben elaludjon, nehogy másnap túl korán felkeljen.

A kisfiút az anyja teljesen elhanyagolta: nem foglalkozott a fejlődésével, nem játszott vele, nem sétáltatta rendszeresen, előfordult, hogy a gyermek egész nap a sötét szobában volt, amíg a nő tévézett.

Elmarad a fejlődésben a kisfiú
Emiatt a gyermek beszéd- és mozgásfejlődése a korához képest elmaradt, alultápláltságára pedig a védőnő többször is felhívta a nő figyelmét.

Az illetékes gyámügyi hatóság 2020 novemberétől a kisfiút ideiglenesen hozzátartozóknál helyezte el.

Felfüggesztettet kérnek az anyára
Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, valamint indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc év alatti személy nevelését, gondozását, felügyeletét látná el, vagy ilyen személyt befolyásolhatna.

Forrás: Ügyészség
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.01.14