Lejáró okmányok 2022: Akár hétvégén is intézheted a lejárt személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél cseréjét!

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Lejáró okmányok 2022: Akár hétvégén is intézheted a lejárt személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél cseréjét! Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét. Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára a kormányhivatalok honlapjára május 22-én, vasárnap feltöltött videójában.

2022. június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár. Egyre többen keresik fel a határidő közeledtével a kormányablakokat, ezért bővítik azok kapacitását - indokolta a helyettes államtitkár a hétvégi nyitvatartást. Mint mondta, ennek köszönhetően június végéig akár 500 ezerrel több ügyfelet is tudnak fogadni.

Június végéig hétvégén is nyitva lesznek a kormányablakok
Uzsák Katalin azt mondta: május végétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8:00 és 14:00 óra között, pünkösdvasárnap kivételével.

Ezeken a hétvégéken kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.



A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak.hu oldalon tájékozódhatnak - mondta Uzsák Katalin, aki hozzátette: ügyintézéssel és várakozással együtt átlagosan 30-60 perc alatt intézhető el az okmánycsere.

Nem kell előzetesen időpontot foglalni
A helyettes államtitkár kiemelte: nincs szükség előzetes időpontfoglalásra, akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot - akár hétvégén, akár hétköznap -, ha a foglalható időpontok már beteltek.

A jogosítvány meghosszabbítása ügyfélkapun keresztül is intézhető
Fontos tudni, hogy a vezetői engedély meghosszabbítása ügyfélkapun keresztül online is intézhető, amennyiben a háziorvos az orvosi alkalmassági engedélyt kiállította - mondta Uzsák Katalin. Hozzátette: a lejárt forgalmi engedélyek ügyében nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni.

Uzsák Katalin arra kérte az embereket, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra okmányaik megújítását, mivel azok a mindennapi életben elengedhetetlenül fontosak.

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.05.23