Üzemanyagra gyűjt a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány - Ők nem hatósági áron jutnak benzinhez

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Üzemanyagra gyűjt a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány - Ők nem hatósági áron jutnak benzinhez

Éves szinten több mint 9 millió forint többletköltséget okoz nekik, hogy nem tudnak hatósági áron üzemanyaghoz jutni, ezért plusz állami támogatás hiányában csak adományokból tudják megoldani, hogy továbbra is menthessék a babákat.

Üzemanyagra gyűjt a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány, írták a hivatalos weboldalukon, minden jóérzésű állampolgár, kisgyermekes szülő és cég segítségére számítanak.

Mint indoklásukban kiemelik, évente 240 ezer kilométert tesznek meg mentőautóik, miközben 3800 kisbaba életét mentik meg. "Érzékenyen érintett minket, hogy a kormány döntése értelmében piaci áron tudjuk csak beszerezni az üzemanyagot. Éves szinten több, mint 9 millió forint többletköltséget okoz ez az intézkedés, melyet plusz állami támogatás hiányában csak adományokból tudunk fedezni."

Nem akarnak politizálni, csak babákat menteni
Az augusztus végén közzétett felhívást követően máris kaptak adományt, melyet köszönnek, egyúttal arra kérik a politikai szereplőket, hogy az alapítvány nevét ne használják céljaikhoz, mivel ők eddig sem folytattak, és most sem szeretnének politikai tevékenységet folytatni. "Munkánkat kizárólag szakmai szempontok szerint, legjobb tudásunk szerint végezzük" - hangsúlyozzák.



A weboldalon szereplő információk szerint a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány az Országos Mentőszolgálattal kötött szerződés alapján egész Magyarország területén (Budapest és a közép-magyarországi régió kivételével) végzi a koraszülöttek mentését és őrzött szállítását.

10 mentőautó, 150 kolléga
10 mentőautó napi 24 órás szolgálatban vesz részt a kicsik életének megmentésében, 150 kollégájuk segítségével. Évente átlagosan 4500 csecsemőt mentenek vagy szállítanak, nyolc, a tevékenységben részt vevő alapítvány segítségével. Céljuk, hogy csökkenjen a csecsemőhalandóság és a lehető legmagasabb szintű egészségügyi ellátást kaphassák meg a kis betegek.

Olvasd el ezt is!
10 előtte-utána fotó, ami bizonyítja, igazi kis harcosok a koraszülött babák »


Forrás, fotó: koraszulottmento.hu


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.09.02