Figyelem, termékvisszahívás: Listeria baktériummal fertőzött bacont találtak - Ha ilyet vettél, ne edd meg!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Listeria baktériummal fertőzött bacont találtak - Ha ilyet vettél, ne edd meg! Baktérium (Listeria monocytogenes) esetleges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Bt. visszahívja az 500 gramm kiszerelésű kockázott bacont. Baktérium (Listeria monocytogenes) esetleges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Bt. visszahívja az 500 gramm kiszerelésű kockázott bacont - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen bacont vettél, ne edd meg - Listeria baktériummal lehet szennyezettÉrintett termék adatai:
Termék megnevezése: Kockázott bacon 500 g
Probléma jellege: Listeria monocytogenes esetleges jelenléte
Lejárat: 04.10.2022
Tételszám: L244
Kiszerelés: 500 g
Forgalmazó: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

Blokk nélkül is visszaviheted
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el. Hozzátették, hogy bármelyik Aldi üzletbe visszavihető a bacon, amelynek árát blokk nélkül is visszatérítik.

Mi az a Listeria monocytogenes?
A Nébih honlapján olvasható, hogy a Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl a hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (például: nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek; húskészítmények; nyers halak; füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Ugyanakkor arra is rámutattak, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a lisztériával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban a legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Forrás, fotó: MTI, Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.09.21