2023. november 29 |Taksony...

Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Otthonfelújítási támogatás: Meghosszabbították az igénylési határidőt 2023. március 31-ig - De csak két spe - Szülők Lapja

Otthonfelújítási támogatás: Meghosszabbították az igénylési határidőt 2023. március 31-ig - De csak két speciális esetben

Szülőklapja képA december 22-én megjelent Magyar Közlönyben az Otthonfelújítási támogatás meghosszabbításáról van szó - de csak két speciális esetben veheted igénybe.

Szerző: Szülők lapja
2022-12-23
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ez a cikk 341 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mi lesz a sorsa a 2022. december 31-én kifutó családtámogatásoknak? Melyiket tartja meg a kormány és melyiket nem lehet jövőre igényelni? A december 22-én megjelent Magyar Közlönyben az Otthonfelújítási támogatás meghosszabbításáról van szó - de csak két speciális esetben veheted igénybe.

Idén december 31-ével több családtámogatás is kifut, és hetek óta megy a találgatás, vajon melyiket tartja meg a kormány. A Babaváró hitel fontosságáról a szerdai sajtótájékoztatón maga Orbán Viktor beszélt, így valószínűsíthető, hogy ez a támogatási forma megmarad.A falusi csok igénylésének határideje is lejár 2022. december 31-én, ennek sorsáról egyelőre nem tudni. Emellett az otthonfelújítási támogatás az, amit sokan szerettek volna, ha meghosszabbodik - végül a Kormány csütörtök este megjelent rendeletében erről is esik szó, ám csak 2 speciális esetben.
 

Otthonfelújítási támogatás határidő meghosszabbítása - 2 speciális esetben


Az eredeti rendelettől eltérően két esetben igényelhető a támogatás 2023. március 31-ig:

- Magzatelhalás esetén: "az igénylő támogatásra való jogosultsága a magzat elhalásának vagy halva születésének, vagy a gyermek halálának a támogatási kérelem benyújtását megelőző bekövetkezése esetén is megállapítható, ha igazolja, hogy legkorábban a Korm. rendelet 7. §-a szerinti vállalkozási szerződés megkötésének vagy az első számla kibocsátásának napján a  Korm. rendelet 2. § (1)  bekezdés 2. pontjának megfelelő gyermeke életben volt, vagy a  12. hetét betöltött várandósság fennállt."

- Aki napelemet telepített: "kizárólagosan vagy részben a Korm. rendelet 6. § i) pontja szerinti építési tevékenységre vonatkozóan (azaz a napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje) - a 4. § (2) bekezdésében foglalt feltételek teljesítése esetén

Utóbbinál további feltétel, hogy mellékelni kell az igényléshez a napkollektoros, napelemes munkálatok kivitelezésére vonatkozó, legkésőbb 2022. július 31. napjáig aláírt vállalkozási szerződést és a 2022. szeptember 30. napjáig beadott hálózati csatlakozási igénybejelentésről szóló igazolást.

Címkék: otthonfelújítási támogatás, otthonfelújítási támogatás meghosszabbítás

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Figyelem, termékvisszahívás: Fémdarabot találtak az édességben - Ha ilyet vettél, ne edd meg, vidd vissza!
Figyelem, termékvisszahívás: Fémdarabot találtak az édességben - Ha ilyet vettél, ne edd meg, vidd vissza!

Az Almondy visszahív egy meghatározott mennyiséget a 400 g-os Almondy Daim Mandulatortából, mivel az egyik tortában egy fémtárgyat találtak. A termékeket elővigyázatosságból hívják vissza.

tovább a cikkre
Szja-mentesség 30 éves korig, babaváró hitel 2023-ban is - Orbán Viktor élőben beszélt a kormány terveiről
Szja-mentesség 30 éves korig, babaváró hitel 2023-ban is - Orbán Viktor élőben beszélt a kormány terveiről

Orbán Viktor december 21-én, szerda délelőtt élő kormányinfót tartott, ahol sok más téma között a családokat érintő intézkedések is szóba kerültek.

tovább a cikkre
Gyed, nagyszülői gyed, diplomás gyed, gyod 2023: Így emelkedik a családi támogatások összege 2023 januárjától!
Gyed, nagyszülői gyed, diplomás gyed, gyod 2023: Így emelkedik a családi támogatások összege 2023 januárjától!

A minimálbér emelkedésével együtt nőnek januártól a családi támogatások összegei. Mennyi lesz 2023-ban a gyed, nagyszülői gyed, diplomás gyed, gyod összege?

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Tonhalkrém

Tonhalkrém

Uzsonnakrémek kenyérre >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 80 g tonhalfilé 20 g paradicsompüré só borsikafű

Recept:

A tonhalfilét nagyon kevés vízben megfőzzük. Mikor teljesen puha, a vízből kivéve villával pépesre törjük, ízesítjük a paradicsompürével, borsikafűvel, kevés jódozott sóval. Kenyérre kenve kínáljuk.DIETETIKUS VÉ(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Termékvisszahívás: Szaloncukrokat hívtak vissza, nehogy egyenek belőle a gyerekek!

vissza vissza