8 szuper otthoni tornavideó gyerekeknek: Játékos gyakorlatok az ügyesítő tornától a pörgős Tabatáig ovisoknak, kisiskolásoknak

Szülők lapja

Játék

Szülők lapja


8 szuper otthoni tornavideó gyerekeknek: Játékos gyakorlatok az ügyesítő tornától a pörgős Tabatáig ovisoknak, kisiskolásoknak Örökmozgó gyerekekkel nehéz a négy fal között lenni - most olyan videókat mutatunk, amikkel bevihetsz egy kis játékos tesiórát is a mindennapokba. Örökmozgó gyerekekkel egész nap otthon lenni nem könnyű. Bár nem lehet egész nap rohangálni a lakásban, de azért a testmozgásra is fontos odafigyelni. Szerencsére vannak jó kis videók a Youtube-on, ha úgy döntenél, tesizgettek otthon a gyermekeddel.

Az országos tisztifőorvos nem győzi hangsúlyozni, hogy az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás még a négy fal között is mennyire fontos. Ez nem csak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is vonatkozik, éppen ezért szülőként figyelj oda, hogy ne egész napos nasizgatásba torkolljon az otthonlét - és arra is, hogy a gyerekeknek a mókát ne csak a tévé, a laptop és az Xbox jelentse.


 

8 szuper tornavideó gyerekeknek - az ügyesítő tornától a pörgős Tabatáig


Hogy könnyebben rá lehessen venni a lustább gyerkőcöket is a testmozgásra, most játékos tornavideókat hoztunk, melyeket kimondottan az óvodás, kisiskolás korosztálynak állítottak össze.

1. Általános ügyesítő ovis gyermektorna 17 gyakorlattal - 17 perc



2. Izgő-mozgó páros torna gyerekeknek - 14 perc
(a sorozatnak több darabja is van, a feltöltő nevére kattintva megnézheted azokat is)



3. Szuperhős torna - 30 perc
(Egy fiatal gyógytornász készítette, kimondottan gyerekeknek, de a csatornáján a felnőtteknek, kismamáknak is találsz tornagyakorlatokat)



4. Digitális testnevelés - Plüss játékokkal végezhető otthoni feladatok - 6,5 perc
(Felnőtteknek is ajánljuk)



5. Napi torna otthon alsósoknak, akár minden napra - 13 gyakorlat, 7,5 perc



6. Jóga móka - Gyerekjóga György Orsival - 40 perc



7. 9 perc otthoni torna gyerekeknek - 9 perc
(Bár a videó angolul van, a kis figurákat nézve könnyen látható, melyik gyakorlatról van szó - ráadásul a gyermeked közben megtanul angolul 20-ig számolni)



8. Otthoni testnevelés óra alsósoknak 3. rész Tabata - 14 perc
(A Tabata egy általában 8 körből álló edzés, meghatározott hosszúságú aktív és pihenőrésszel - a videóban 20 mp a munka és 10 mp a pihenő hossza)



Ez is érdekelhet!
47 otthoni mozgásos játék örökmozgó gyerekeknek - Ezeket játsszátok, ha a gyerek nem bír megülni egy helyben »


Forrás, fotó: Youtube

Szülők lapja

Játék

Szülők lapja


2020.03.31