2021. november 29 |Taksony...

Főoldal > Cikkek > Játék tippek > Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek - Szuper könyvek babakortól kamaszkorig - Szülők Lapja

Hirdetés

Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek - Szuper könyvek babakortól kamaszkorig

Szülőklapja képAz ember általában akkor vesz könyvet ajándékba, amikor nincs jobb ötlete, pedig egy jól eltalált olvasmány tökéletes ajándékká válhat, különösen egy gyereknek. Hogy milyen okokból érdemes könyvet ajándékozni? Elmondjuk, sőt, konkrét tippeket is adunk.

Szerző: Szülők lapja
2021-11-22
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Karácsony közeledtével ismét főhet a szülők és rokonok feje, mivel lepjék meg a gyereket az ünnepre. Persze ötletek mindig akadnak, de nem kell a legújabb kütyüt vagy a tévében unásig reklámozott figurákat beszerezni, amivel a gyerek párszor játszik, aztán félredobja.

Hidd el, sokkal nagyobb élményt adhatsz a gyermekednek azzal, ha egy jó - az ízlésének és személyiségének megfelelő - könyvet teszel neki a fa alá.
A könyv már eleve valami más, egy kis felüdülés ebben technológiailag fejlett, zajos világban, hiszen lehetőséget ad a lecsendesedésre, elmélyülésre, megnyugvásra. Ráadásul van még 7 okunk, amiért egy könyv tökéletes választás lehet idén karácsonyra.


 

7 ok, amiért egy könyv a legjobb ajándék a gyereknek karácsonyra


1. Egy jó könyv fejleszti az agyat
Már a legkisebbeknek szánt képeskönyvek is stimulálják az agyat, de az új szavak, formák, színek, számok, új szavak és kifejezések, a történetvezetés és a tudományos leírások mind-mind hozzátesznek ahhoz, hogy a gyerek egyre több mindent megismerjen a világból és egyre okosabbá váljon.

2. Egy jó könyv erősíti a kötődést
Akár te olvasol fel a gyermekednek, akár ő olvas egy-egy fejezetet a kedvenc könyvéből a nap zárásaként, a meleg és biztonságos környezet, a közös élmény nem csak a kapcsolatotokat erősíti, de nyugtatóan is hat a gyerekre az egész napos nyüzsgés után. De egy esős délutánon is kiváló program lehet a közös olvasás tévénézés vagy kütyüzés helyett, aztán az olvasottakat meg is beszélhetitek, sőt, továbbgörgetve a történetet akár le is rajzoltathatod a gyerekkel, amit hallott.

3. Egy jó könyv meglódítja a fantáziát
Az olvasásban az a jó, hogy a gyerek úgy képzeli el a leírt dolgokat, ahogyan csak szeretné, nem pedig kész képeket kap, mint például egy mesefilmben. Azáltal pedig, hogy a saját fantáziáját használja, a képzelőereje is roppantmód fejlődik és aktiválódnak agyának kreativitásért felelős területei.

4. Egy jó könyv elmélyíti a tudást
A legtöbb gyerek nem csak a fiktív történetek után érdeklődik, hanem kíváncsi arra is, hogyan működik a világ, a szűkebb és tágabb környezetük. Ha neki szóló ismeretterjesztő könyvet adsz a kezébe, akkor elmélyedhet egy-egy témában és sok praktikus tudásra tehet szert, amit a való életben is alkalmazhat.5. Egy jó könyv fejleszti a gyerek érzelmi világát
Bizony, bizony, az érzelmekről is sokat tanulhat egy gyerek a könyvek által, hiszen a fiktív sztorik szereplői az érzelmek széles skáláját villanthatják meg a történet során, így a gyerek is könnyebben elfogadja és beazonosítja a saját érzéseit.

6. Egy jó könyv szórakoztatva tanít
Nincs magolás, biflázás, kikérdezés, felelés, nincs semmilyen kényszer a tanulásra - mégis, ha egy jó könyvet adsz a gyerek kezébe, akkor számos ismeretet észrevétlenül elsajátít, például a mondatalkotást, helyesírást, történetfűzést és kronológiát, de akár a biológiáról, csillagászatról, történelemről, építészetről is tanulhat hasznos dolgokat.

7. Egy jó könyv mindig jól jön
Ha a gyereknek tetszik a könyv, akkor biztos lehetsz benne, hogy többször is előveszi, nézegeti, olvasgatja, ezáltal éveken át nagy becsben tartja. Ha pedig utaztok vagy várakoztok valahol, a legegyszerűbb csak úgy előkapni, olvasgatni, és máris repül az idő.
 

Milyen könyveket ajánl a Babilon Kiadó? - Gyerekkönyvek babakortól kamaszkorig


A Babilon Kiadó minden témában a gyerekkönyvek széles választékát kínálja babakortól kiskamaszkorig - mutatjuk, hogy életkor és érdeklődési kör szerint milyen könyvek közül tudsz választani a gyermekednek.


Kiemelten ajánlott gyerekregények:


Mágikus állatok iskolája (6-8 éveseknek)
A Mágikus állatok iskolája ifjúsági regénysorozatból a világon már 5,5 millió példány kelt el, népszerűségét mutatja, hogy az Amazon eladási listáján a "Fantasy és kalandregény gyerekeknek" kategóriában az első 10 helyből 6 helyet a Mágikus állatok iskolája sorozat kötetei foglalnak el!

A sorozat főszereplői a mágikus állatok, akik beszélni tudnak a társukkal, a gyerekekkel, akik megkapják őket. A közös kalandok segítenek a gyerekeknek megküzdeni nehézségekkel, és közben összekovácsolódik a közösség. A karácsonyi készülődéshez különösen kapcsolódik a Behavazva című kötet. A sorozatot kiegészíti a Nagy rejtvénykönyv is, sok vidám fejtörővel.A sorozat jelenleg is folytatódik, jelenleg a 11. kötetnél tart, a vakációs sorozat az 5. résznél. 2022 februárjában pedig  a regénysorozatból készült film is várható a mozikban.

Ifjabb Tom kapitány (8-10 éveseknek)
Tom, Stella és Spéci, a robotmacska egyedül maradnak egy űrállomáson, és izgalmas űrkalandokba csöppennek, csak tudásukra és leleményességükre számíthatnak. A főszereplők az űrben és Földön élnek át izgalmas kalandokat, amelyekbe szőve sok tudományos ismeretet is szerezhetnek az olvasók.
A sorozatban eddig 7 kötet jelent meg, 2022-ben jön a 8. rész.

Survival (10-12 éveseknek)
Négy kamasz egy repülőszerencsétlenség után megpróbál kijutni az amazóniai esőerdőből, találkoznak veszélyes állatokkal, indiánokkal, illegális fakitermelőkkel, az izgalmas kalandokban nagy segítségükre van egy túlélő kézikönyv, sok-sok hasznos ismerettel az esőerdő élővilágáról.
A 4. rész most jelent meg, és ezzel véget ér a történet.

Titkos jótevők (6-8 éveseknek)
Izgalmas kalandok, fenséges viharsárkányokkal, égre futó unikornisokkal, csodás tűzmadarakkal, varázsrókákkal, csillagfarkasokkal és mindenre elszánt, kedves főszereplőkkel. A szívderítő történetek felolvasásra vagy önálló olvasásra is nagyon jók. A szöveget grafikus illusztrációk kísérik.
A sorozatban eddig 5 kötet jelent meg.

Itt válogathatsz a gyerekregények között »
 

Babakönyvek


A legkisebbeknek sokféle babakönyv közül válogathatnak a szülők. A különféle mozgatható elemekkel kombinált babakönyveket nagyon kedvelik a szülők és a gyerekek. A képnézegetés, a kitekerhető, kihúzható elemek mögül elbújó meglepetések, a hangzó vagy éppen illatos felületek kiterjesztik az élményt azzal, hogy aktivizálják a kicsiket. Ezek a kis könyvek a legkisebbek természetes kíváncsiságára építenek, és először mutatják meg a felfedezés élményét, ami megalapozza az olvasás és a tanulás későbbi szeretetét.Kiemelten ajánlott:
Bújócska - Csíkok és pöttyök

Ebben a könyvben az állatok mintájával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Ahány állat, annyiféle minta, pöttyök és csíkok, amelyek segítenek az állatoknak elrejtőzni. Minden állatot vidám illusztrációk és rövid szövegek mutatnak be, majd a gyerekek megkereshetik, megszámolhatják a képeken elrejtőzött állatokat. Utána pedig akárhányszor átrajzolhatják és kiszínezhetik a kidomborodó figurákat, és ha kedvük van hozzá, folytatódhat a játék a saját állatsereglettel.

Itt válogathatsz a babakönyvek között »
 

Különleges könyvek


Láss csodát!
A mai felgyorsult világban, ahol olyan sok inger éri a gyerekeket, egyre több szó esik a lelassulás fontosságáról. Ez a kisgyerekeknek szóló képes ismeretterjesztő könyv 50 hétköznapi természeti jelenséget mutat meg mesés illusztrációkkal és rövid magyarázatokkal, és közben a megfigyelés és a felfedezés örömére is tanít.Néhány történet lassan, napok, hetek alatt játszódik le. Ilyen a lepke kibújása a bábból, vagy az, ahogy a mókus bespájzol magának télire. A napfelkelte vagy egy felhő születése viszont a pillanat műve. Hagyd, hogy magaddal ragadjanak a természet mindennapos meséi, lassulj le, figyelj, és láss csodát!

Itt válogathatsz a különleges könyvek között »
 

Ismeretterjesztő könyvek


Mi MICSODA könyvcsalád
Az ismeretterjesztő könyvek között a jól ismert, az óvodásoktól a kisiskolásokig ajánlott Mi MICSODA könyvcsalád a természettudományok, a technika, a történelem világába vezeti be a különböző korú olvasókat.

A klasszikus Mi MICSODA könyveket 8-12 éveseknek ajánljuk. A sorozat több mint 30 éve ott van a családok és az iskolai könyvtárak polcain. A három évtized alatt többször megújult. A jelenlegi formátumban már több mint 50 kötet jelent meg.

Az óvodásokat szólítja meg a Mi MICSODA Ovisoknak sorozat, a korosztályt érdeklő témákkal. A rajzos, kinyitható kukucskálókkal, egyszerű, kipróbálható feladatokkal tarkított ismeretterjesztő könyvben az óvodások egy-egy témával sokféleképpen ismerkednek: beszélgetnek róla, megnézik, kipróbálják, eljátsszák.


 
A Mi MICSODA Junior az 5-7 éveseknek szól, felolvasásra vagy önálló olvasásra is ajánljuk. A részletgazdag illusztrációk szinte életre keltik a növényeket, állatokat, mindennapi helyzeteket. A kukucskálók és kipróbálható feladatok aktív olvasására ösztönzik a gyerekeket.

A Mi MICSODA Olvasó sorozat nagyon népszerű a kisiskolások körében. Az alig két éve indult sorozatban már 14 kötet jelent meg, változatos témákban. Az olvasás gyakorlást ismeretterjesztéssel ötvözi, látványos fotókkal, színes magyarázó ábrákkal, rövid, nagy méretű betűvel szedett szövegekkel.

Itt válogathatsz az ismeretterjesztő könyvek között »
 

Exkluzív könyvek


A Babilon Kiadó a gyerekeknek szóló ismeretterjesztés vezető kiadója, évről évre jelentet meg egyedi, megjelenésében és tartalmában exkluzív könyveket is, amelyek kiváló ajándékok lehetnek karácsonyra.

Discovery Expressz: az ismeretterjesztést rejtvényekkel ötvözi
Varázslatos Természet és Varázslatos emberiség: látványos ábrákkal rendszerezi az ismereteket és megmutatja az összefüggéseket
Hogy működik? kötetek: kihajtható ábrákon nyomon követhetők a kívülről nem látható folyamatok
Mit rejt? kötetek: ötvözik az ismeretterjesztést, a böngészést és a képregényt, különleges, egymásra rétegződő lapokkalA kiadó felvállalja olyan témák megjelentetését, amelyek napjaink égető kérdéseit dolgozzák fel:
Mi mentjük meg a Földet! - 12 gyerek inspiráló példáján keresztül mutatja be, hogy mindenki tehet valamit Földünkért
Itt a helyed! - A beilleszkedésre és elfogadásra mutat kedves és egyszerű példát a sárga háromszög történetén keresztül, aki a négyzetek, körök és hatszögek között keresi a helyét, és végül rájön, hogy a sokféleség a legjobb
Képben vagy? Hackerek és A jövő embere - A tények, a lehetőségek és kockázatok bemutatásával gondolkodásra hívja a kamaszokat olyan témákban, amelyek meghatározzák a jövőjüket

Itt válogathatsz az exkluzív könyvek között »

Tematikus válogatások
Tipegőknek: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/tipegoknek
Betűfalóknak: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/betufaloknak
Természetbúvároknak: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/termeszetbuvaroknak
Időutazóknak: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/idoutazoknak
Űrutazóknak: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/urutazoknak
Állatbarátoknak: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/allatbaratoknak
Ovisoknak: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/ovisoknak
Közlekedés és járművek: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/kozlekedes-es-jarmuvek
Exkluzív könyvek: http://www.tessloff-babilon.hu/tematika/exkluziv-konyvek

Fotók: Pexels/Tima Miroshnichenko, Pexels/cottonbro
[Támogatott tartalom]

Címkék: babakönyv, gyerekkönyv, könyv gyerekeknek, könyv kamaszoknak, ismeretterjesztő könyv, gyerekregény

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Térbeli tájékozódás fejlesztése játékosan: Ezeket ajánlja a fejlesztőpedagógus, hogy jobban menjen az olvasás, írás, számolás
Térbeli tájékozódás fejlesztése játékosan: Ezeket ajánlja a fejlesztőpedagógus, hogy jobban menjen az olvasás, írás, számolás

A térbeli tájékozódás kiemelt eleme a gyerekek fejlődésének. Ez az egyik legfontosabb alapja a későbbi iskolai készségek elsajátításának, mint amilyen az olvasás, írás, számolás, ezért érdemes játékosan fejleszteni.

tovább a cikkre
Kis és nagy fogalma: 9 játékos feladat óvodás gyerekeknek, hogy jobban menjen a számolás és a matek
Kis és nagy fogalma: 9 játékos feladat óvodás gyerekeknek, hogy jobban menjen a számolás és a matek

A kis-nagy, kisebb-nagyobb megkülönböztetésének képessége elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy később a számfogalom is kialakulhasson. Ezeket játszhatod a 3-4 éves gyerekkel, hogy megtanulja a differenciálást.

tovább a cikkre
Pufifesték házilag: Így készíts pofonegyszerűen 3D-hatású festéket otthon! - Mikrózós és mikró nélküli változat
Pufifesték házilag: Így készíts pofonegyszerűen 3D-hatású festéket otthon! - Mikrózós és mikró nélküli változat

Szuper kreatív ötletet hoztunk rossz időre: készítsetek pufifestéket házilag! Két receptünk is van, egy mikrózós és egy mikrózás nélküli változatra.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Reszelt burgonya

Reszelt burgonya

Köretek >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200 g burgonya só 20 ml olívaolaj

Recept:

A burgonyát enyhén sós vízben héjával együtt megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, lereszeljük és összekeverjük az olívaolajjal. Hőálló üvegedénybe tesszük és sütőben kicsit átsütjük.TÁPANYAGTARTALO(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Európai Gyógyszerügynökség: Az 5 és 11 év közötti gyerekek is beolthatók a BioNTech/Pfizer vakcinájával

vissza vissza