Főoldal > Cikkek > Közösségi élet > Óvodát keresek, de hogyan tegyem? - 12 fontos szempont óvodaválasztáshoz, az óvónő ajánlásával - Szülők Lapja

Óvodát keresek, de hogyan tegyem? - 12 fontos szempont óvodaválasztáshoz, az óvónő ajánlásával

Szülőklapja képAmikor gyermekünk óvodás korúvá válik, eljön az a pillanat, hogy megkeressük a legjobb, a legszebb, a leg-leg-leg... ovit, hogy csemeténk a legjobb helyen, a legjobb kezekben és a legjobb körülmények között tölthesse el óvodás éveit.

Szerző: Nyeste Mónika
2012-03-27
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

szakértő Nyeste Mónika
Óvónő
kérdezd szakértőnket a témában >>

Amikor gyermekünk óvodás korúvá válik, eljön az a pillanat, hogy megkeressük a legjobb, a legszebb, a leg-leg-leg... ovit, hogy csemeténk a legjobb helyen, a legjobb kezekben és a legjobb körülmények között tölthesse el óvodás éveit.

Érdemes tehát tájékozódnod a környéken levő óvodákról, mielőtt eljön a beíratás időpontja, hogy választani tudj, persze amennyiben van erre lehetőség.

Mire érdemes tehát figyelni óvodaválasztásnál?
(A legjobb, ha listát készítesz, amire feljegyzed, mi az, ami tetszett, és mi az, ami kevésbé szól amellett az ovi mellett, amit megnéztél.)
1. Mennyire van közel az otthonotokhoz az óvoda
2. Ha dolgozol, lehet, hogy az a praktikusabb, ha a munkahelyedhez esik közel az ovi - ezen érdemes elgondolkodni, főleg, ha Te leszel az, aki általában picurkádat oviba viszed-hozod (persze apa is ugyanígy számításba jöhet!).
3. Van-e udvara az óvodának, mekkora, milyenek az udvari játékok, van-e füves terület stb.
4. Az óvodák különböző helyi nevelési programmal próbálják megnyerni a szülőket (pl. egészséges életmódra nevelés, környezetvédelem, játékkal-mesével nevelési program, hagyományőrzés stb.) Ennek rövidített formájába a szülők is betekintést nyerhetnek - válassz kedved szerint!
5. Különböző programokat is szerveznek a gyerkőcöknek pl.: síelés, úszás, lovaglás, nyári táborok, különtornák, korcsolyázás, idegen nyelv tanítása, néptánc stb.

Általában az óvodák  betekintést engednek az óvodai életükbe beiratkozás előtt - NYÍLT NAPOK, ISMERKEDÉS AZ ÓVODÁVAL -, amit érdemes kihasználni, mert nagyon sok mindent megtudhatsz. Ha teheted, pindurkádat is vidd magaddal, mert az ő megérzései még erősebbek, ösztönösen, ráérez, mi az, ami jó neki - bízz benne!Ezekre is érdemes odafigyelned óvodalátogatásnál:
6. Milyen volt az első benyomásod, amikor beléptél az épületbe
7. Szimpatikusak, segítőkészek, kedvesek voltak-e az ott dolgozók
8. Megfelelő, kielégítő válaszokat kaptál-e a kérdéseidre
9. A csoportszobák tágasak-e, milyen a tárgyi felszereltsége (újak-e a bútorok, milyenek a játékszerek stb.)
10. Az óvó nénik, a dadus néni szimpatikusak, kedvesek, mosolygósak-e stb.
11. Kapcsolatba léptek-e a gyerkőcöddel, beszélgettek-e vele, bevonták-e valamilyen játékba, milyenek voltak a többi kisgyerekkel, a szülőkkel, szóba elegyedtek-e Veled stb.
12. És nem utolsó sorban: hogy tetszett a gyermekednek az ovi, az óvó nénik

Olvasd el ezt is!
Ezért marad a gyermekem még egy évet az óvodában - Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a döntéskor? »

Szerző: Nyeste Mónika óvónő
Fotó: Pixabay

Címkék: óvodát keresek, ovi, óvodás, óvodaválasztás, óvodalátogatás

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Az óvodai beszoktatás

Már mindenhol arról lehet hallani, hogy hamarosan kezdődik az óvoda és az iskola. Már többségében tudják a szülők, mit kell majd megvenni, bevinni, beszerezni, mikor lesz az ebédbefizetés stb. De hogyan készülgetnek azok az alig három, vagy éppen három, vagy már akár négy éves apró gyermekek és szüleik, akik most kezdik először a közösséget, most ülnek fel először az oktatási rendszer bűvös szekerére?

tovább a cikkre
Hogyan tegyük könnyebbé az óvodai beszoktatást?

Az óvodai beszoktatás mindkét fél számára nagyon nehéz, lelket próbáló feladat. Ahhoz, hogy minél könnyebben megbarátkozzon a kisgyermek és a szülő is az új élethelyzettel, szükség lehet néhány „túlélő praktikára”.

tovább a cikkre
Óvodaválasztás

Az óvodába kerülés szinte minden gyermeknek kettős élmény. Egyrészt várja, érdekli az újdonság, másrészt viszont elszakad a szülőktől...

tovább a cikkre

A témával foglalkozó szakértőnk

Nyeste Mónika - Óvónő

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgarépapüré burgonyával

Sárgarépapüré burgonyával

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg sárgarépa 6,5 dkg burgonya

Recept:

A sárgarépát a krumplival együtt fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, majd szitán áttörjük, és a főzőlével kikeverjük.

Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A sz&(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Egy anya nem panaszkodjon, ne sírjon, ne aludjon, ne adja be a gyereket bölcsődébe és bulizni se menjen

vissza vissza