2023. december 11 |Dániel...

Főoldal > Cikkek > Közösségi élet > Minden, amit tudnod kell az iskolai tankönyvekről! - Szülők Lapja

Minden, amit tudnod kell az iskolai tankönyvekről!


Időben megkapják a gyerekek a tankönyveket? Mi van, ha valaki még nem fizette be a könyvek árát? Mit kell tenni, ha sérült könyvet kap a diák? Mit lehet tenni, ha elveszik a diák tankönyve? Kik kapják ingyen a tankönyveket? Miért kellett előre befizetni a tankönyvek árát?

Szerző: Szülők lapja
2013-08-30
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) a tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállította az iskolákba, a hét végéig pedig a fennmaradó intézmények is megkapják a megrendelt kiadványokat.
 
Iskolakezdésre megérkeznek a diákok tankönyvcsomagja
A Könyvtárellátó kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a jövő hétfői iskolakezdéskor mind az 1,2 millió diák kézhez kaphatja tankönyvcsomagját. Az egységesített rendszer a kiadók számára is garanciát jelent arra, hogy rendben, időben megkapják a legyártott, leszállított tankönyvek ellenértékét. Kitértek arra is, hogy a szülők meghatározó többsége az augusztus 15-i határidőre befizette a tankönyvek árát.
 
Mint írták, a kiszállítás továbbra is terv szerint zajlik, a fennmaradó intézményekbe a hét végéig biztosan megérkeznek a tankönyvek, a diákok névre szóló csomagban tudják átvenni őket az iskolákban.
 
Hogyan lehet a még be nem fizetett tankönyvek árát kiegyenlíteni?
Azok a szülők, akiknek még nem sikerült pótolniuk az esetleges kézbesítési probléma miatt hiányzó vagy elveszett tankönyves díjbekérőt, ezt az illetékes iskolában tehetik meg. A tankönyvek árának befizetésére készpénzzel, átutalással, illetve iskolakezdési cafeteriautalvánnyal továbbra is lehetőség van. Az augusztus 15-i határidő után fizetőknek a könyvek átvételekor kell igazolniuk a befizetést.
 
Mi a teendő a hibás, vagy sérült tankönyvekkel?
Kitértek arra is, hogy a tankönyvek pótrendelésének határideje szeptember 5. Ha a tankönyvcsomagokba sérült vagy nyomdai hibás kiadványok kerültek, vagy mennyiségi eltérés tapasztalható a megrendeléshez képest, a Könyvtárellátó azonnal gondoskodik a könyvek cseréjéről, pótlásáról, valamint visszaszállításáról. Az ilyen eseteket közvetlenül az iskolának kell jelezni.
 
Pedagógusok, könyvtárosok, szülők vagy diákok egész évben rendelhetnek tankönyvet a Könyvtárellátótól interneten (http://webshop.kello.hu/), illetve személyesen a Kello-kirendeltségeken - jelezték.
 
Több mint 600 ezer diák ingyen kapja a tankönyveket
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága tájékoztatása szerint az idén több mint 600 ezer diák ingyen kapja a tankönyveket. Csaknem kilencvenezer első osztályos gyermek szüleinek nem kell fizetniük a tankönyvekért, ez a kör az elkövetkező esztendőkben folyamatosan bővül. A teljes ingyenesség elérésig a kormány fenntartja a rászoruló gyermekeknek járó támogatás rendszerét - jelezték.
 
Az államtitkárság közleménye szerint a családoknak segítséget jelent, hogy a kormány az általános iskolákban felmenő rendszerben ingyenesen biztosítja a tankönyveket. A tankönyvellátás megújításakor a kormány egyértelművé tette, nem a tankönyvkiadók és terjesztők profitját kívánja növelni, hanem az 1 millió 300 ezer iskolás gyermeket nevelő család érdekeit képviseli. 
Rámutattak: az új rendszerben elkerülhetők a terjesztők, a kiadók, az önkormányzatok közötti elszámolási viták, amelyek például tavaly kiszállítási bojkotthoz vezettek. A terjesztést a haszonszerzésre törekvő cégek helyett már a Kello végzi, a tankönyvek árából befolyt pénz - a költségek levonása után - az iskolai könyvtárakat gyarapítja - közölték.
 
Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: MTI
 
 

Címkék: ingyenes tankönyv, iskolai tankönyv, tankönyvek, gyerekek, diák, iskola, iskolás gyermek, szülők, család, Könyvtárellátó Nonprofit Kft, Kello, iskolakezdés, tankönyvcsomag, szülők, család

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

A 2013/2014-es tanévre vonatkozó változások, kedvezmények és támogatások

Már egy hét sincs hátra a nyári szünetből, szeptember 2-án a köznevelési intézményekben megkezdődik a tanítás. Az idei köznevelési tanévnyitót szeptember 1-jén, vasárnap a Debreceni Református Kollégiumban tartják.

tovább a cikkre
Hatszázezer gyermeknek ingyenes a tankönyvcsomag

600.000 gyermek számára lesz ingyenes a tankönyvcsomag szeptemberben, az iskolakezdéskor.

tovább a cikkre
Nyár közepéig kell kifizetni a tankönyveket

Meglepődve bontottuk fel a Kello levelét, amiben egy csekk volt. A gyermekek tankönyveinek csekkje. Főleg azon lepődtünk meg, hogy már a nyáron be kell fizetni, amiről senki nem tájékoztatott minket előre!

tovább a cikkre
Ingyenes tankönyvek, 3 éves kortól kötelező óvoda és kötelező erkölcstan - változások az oktatási rendszerben

Mindennapos testnevelés az első, ötödik és kilencedik évfolyamon felmenő rendszerben, tankötelezettség 16 éves korig - ezek a fokozatosan életbe lépő új köznevelési törvény szeptembertől hatályos legfontosabb pontjai.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Meggylé

Meggylé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 150 gramm meggy

Recept:

A meggyet meleg folyó vízben megmossuk, kimagozzuk, szitán áttörjük. Az így nyert levet adjuk a csecsemőnek.

Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig állni hagyjuk, akkor a C-vitamin-tartalma csökken!
A gyüm&ou(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

​Miért jó, ha ADHD-s, ADD-s a gyerekünk?

vissza vissza