Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Gyermeknapi programajánló 2014 – programok gyerekeknek országszerte - Szülők Lapja

Gyermeknapi programajánló 2014 – programok gyerekeknek országszerte


Ti hova mentek az idei Gyermeknapon? Még nincs ötleted? Gyermeknapi programajánló összeállításunkkal mi segítünk! Összegyűjtöttünk egy sor gyermeknapi rendezvényt. A Te dolgod csak annyi, hogy eldöntöd, hogy melyik irányba induljon a család. Budapesti és vidéki gyermeknapi rendezvények ajánlója.

Szerző: Szülők Lapja
2014-05-21
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Számos budapesti és vidéki esemény közül válogathattok. Sok helyszínen nem csak vasárnap, hanem egész hétvégén lesznek programok.

GYERMEKNAPI PROGRAMOK - BUDAPESTEN
   
Gyermeknap a Városligetben
Koncertekkel, lovasterápia-bemutatóval és egyéb színes programokkal várja az érdeklődőket május 24-én és 25-én a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Fővárosi Önkormányzat ingyenes gyermeknapi rendezvénye a budapesti Városligetben.
Az eseményen fellép mások mellett Rutkai Bori és együttese, Gubás Gabi és a Szeleburdi Színház, a Kaláka együttes, a Madách Musical Táncművészeti Iskola, a MÉZ együttes és a MintaPinty Zenekar - közölte az NGYSZ az MTI-vel.

A rendezvényen a gyerekek megismerhetik egyebek mellett a biztonságos közlekedés alapjait és az önálló közlekedéshez szükséges magatartásformákat, lovasterápiás és kutyás bemutatót láthatnak, valamint focikupán, arcfestésen, kézműves foglalkozásokon és különböző vetélkedőkön vehetnek részt.
A Magyar Honvédség színes előadásokkal, fegyver- és harckocsi-bemutatókkal csatlakozik a rendezvényhez, a Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználathoz kapcsolódó számítógépes és kvízjátékokkal, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.

A Nemzetek Utcájában számos ország nagykövetsége, illetve kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztronómiai sajátosságait. Az NGYSZ nőgyógyászati szűrőkamionjában szaktanácsadás és tájékoztatás, az OTP Bank fogászati szűrőbuszában szűrés zajlik majd, a Magyar Vöröskereszt pedig véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest.
A kétnapos programra tavaly mintegy 400 ezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

Gyermeknap a Millenárison
A PlayKID Gyermeknap célja, hogy színvonalas programot kínáljon a családoknak május utolsó hétvégéjén Budapest egyik központi helyszínén, a Millenárison. Ez egy minden ízében igényes, érdekes és szórakoztató rendezvény. Változatos program- és zenei felhozatalával felejthetetlen élményt nyújt, a legkisebbektől a legidősebbekig, hiszen a szülőket is rengeteg hasznos és érdekes programlehetőséggel várjuk.
A rendezvényen a szórakoztatás mellett kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy felhívjuk a gyermekek és persze szüleik figyelmét a közelgő nyári táborok veszélyeire, illetve az egészségük megőrzésének fontosságára különböző játékok segítségével.
Több mint 50 program, érdekes előadások, és sok-sok játék várja a gyerekeket és a szülőket. Mert gyereknek lenni a legjobb!!!!

Fellépnek:
Május 24 (szombat):
13:30 - 14:10 Szandi
15:00 - 15:50 Kaláka
17:00 - 18:00 Halász Judit

Május 25 (vasárnap):
13:00 - 14:00 Bóbita színház
14:30 - 15:20 Gryllusz Vilmos
15:45 - 16:25 Kovácsovics Fruzsina

Jegyárak : Jegyárak: Egy napos: 1000Ft / Két napos:1500Ft / A belépés 14 éves kor alatt díjtalan!

Gyermeknap a Budakeszi Vadasparkban
2014. május 25. - Gyereknap: jöhetnek kicsik, nagyok, közepesek, a lényeg a sok móka és kacagás!
További hasznos vadasparkos információk nyáridőre:
A nyári nyitva tartás is életbe lép 2014. március 30-a, vasárnaptól kezdve:
Hétköznap 9:00 – 17:00 óráig (a parkot 17:30-ig kell elhagyni)
Hétvégén és ünnepnapokon 9:00 –18:00 (a parkot 19:00 óráig kell elhagyni)
Állatsimogató nyári nyitva tartása, hétfő kivételével:
10:00 – 12:00 és 14:00 – 16:00

Természetesen a napi programok is dübörögnek tovább, a Kisállatsuli, az ingyenes hétköznapi szakvezetéseink, a látványetetések, Dugó a görény körsétái a parkban, vasárnaponként pedig Állatijó Show-k a színpadon!

Gyermeknap a MÜPA-ban
A Művészetek Palotája egész évben tartalmas programokat kínál a családoknak - mindez május utolsó vasárnapján, a Gyermeknapon óriási méreteket ölt. Kint és bent, fent és lent rengeteg színvonalas program, igényes játék és különleges foglalkozás várja mindazokat, akik valódi értékekkel szeretnék megajándékozni ezen a napon a gyermekeket. A szabadtéri színpadon zenés programok, az Előcsarnok pódiumán és különböző pontjain mesék, interaktív előadások, játékok, kreatív és készségfejlesztő foglalkozások, művészetterapeuták, drámapedagógusok repítik el a kicsiket és nagyokat a művészet csodálatos birodalmába.

Kültéri zenés színpad:
10.15 Búgócsiga Zenede
11.30 Apró Band
12.45 Rutkai Bori Banda
13.45 Kovácsovics Fruzsi
14.30 DRUMS ütőegyüttes

Fesztivál Színház - bábelőadás
11.00 JAM - a HUPS! Társulat bábtechnikákat felvonultató esztrád-előadása

Beltéri mesés-táncos színpad:
10.15 Kerekítő-Tippentő Benedek Krisztinával
11.00 A TTT Tánctanoda előadása
12.00 Hetedhét mesemondó
12.45 Az Apró Színház drámafoglalkozása
13.30 Talpalávaló - táncház

Egész napos programok:
Kültér, United Way Magyarország - Mi leszel, ha nagy leszel?, matricagyár, álmok fája, érdekes hivatások, óriás megafon, Biztibusz, könyvforgató

ÉLET ÚTON Program - KRESZ Park
Királyi várjáték, kardvívás, királylány-jelmez, lovagi torna, ágyúval célbalövés, sárkány legyőzése

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő kutyaiskola érzékenyítő programja
Térjátékok
egyensúlyozó játékok, billegő teknő, falombos karikadobáló, diótörő, célbadobó játékok, csirkepofozó, patkódobáló, békaugrató, hordólovagló, lengőteke, állatfarm-kirakó, fateknő-horgászó, labirintus-golyóterelő, óriás-puzzle, gravitációs golyóvezető, óriás malom, sipkafogó társasjáték, óriás-sajt golyóterelő, hintaló, óriás csúzli, óriás-"Kinevet a végén?", gólyaláb, társas népi sílécek, madzagos lépegető, alagutas golyóterelő

Asztali játékok
építőkockák, ördöglakat, dominó, négyes henger-rudacskák, gyűrűsdoboz, hatos kereszt, rejtett labirintus, színpárosító, tili-toli, trükkös háromszög, fűzőcskéző, ferdetorony…

Kreatív foglalkozások:
bőrözés – agyagozás - díszletkészítő műhely – nemezelés - illatzsákok varrása – festészet – boszorkánykészítés - játékmackó-varrás - magképek készítése – ujjbábok – gyékényjátékok - textil tulipán - mézeskalács-írókázás – lampionok – virágkötészet – termésképek – gúzsszúró – szélcsengő – rongybabakészítés - decoupage képek – terméscsörgő – gyékénylovacska – kákatutaj – textilszívecske - családfa

Előcsarnok - Földszint, I. emelet
Bélaműhely - Újrahasznosított tárgyakból készült hangszerek - Roland hangszererdő – Ritmusjátékok – Hangoló – Kottázó – Komponáló - Müpa-csemege – Fülelő - Kíváncsiskodó

Üvegterem
Meseillusztráció - Ölelős-Dalolós – Mondókázó – Bábsarok – Hangszersimogató - Diafilm-sarok

Gyermeknap - Látássérült gyerekeket is várnak a mese- és bábfesztiválra
Bábkiállítással, mesefilmvetítéssel és bábszínházi előadással várják a látássérült és ép gyerekeket egyaránt május 25-én a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a Mesével látó elnevezésű programon, ahol a gyengénlátók számára audio-narrátorok teszik élvezhetővé az előadásokat.
Az audio-narrációs szolgáltatásnál a narrátor egy színházi előadás esetében még kezdés előtt elkíséri a látássérülteket egy színpadbejárásra, akik itt megtapinthatják a díszleteket és a kellékeket. A színészekkel is megismerkednek, így az előadás alatt a hangokat már könnyen tudják az egyes szereplőkhöz kötni. Az audio-narrátor a darab közben közvetíti a látássérült nézők számára azokat az információkat, amelyeket ők nem érzékelnek, előadás után pedig a színészekkel együtt megbeszélik a darabbal kapcsolatos élményeiket, gondolataikat - olvasható az egyetem MTI-hez eljuttatott közleményében.

A narráció egyre nagyobb területet ölel fel, amelybe a film, a televízió, a kiállítások, az oktatás, a konferenciák és az egyéb szabadidős programok mellett már a színház is beletartozik. Ezért született meg a gyermeknapi Mesével látó program ötlete, ahol számos területen bemutatkozhatnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem audio-narrátorai.
Lázár Ervin A hétfejű tündér című mesejátéka mindenki számára megelevenedik, mellette tapintható bábkiállítás, segítőkutya-bemutató és rengeteg mesefilm vár látó és látássérült vendégeket egyaránt.
A rendezvényre előzetesen regisztrálni kell az SZFE vagy az FSZK honlapján május 22-ig.

Vízimajális – Vízparti családi programok
Gyermeknap hétvégéje alkalmából egész napos színpadi programokkal, gyermekjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, vásárosokkal, és ami a program érdekességét adja, a Budapest Evezős Egyesület vízi sportversenyeivel várják a szervezők a családokat. Az evezős versenyek izgalmai után a látogatók kipróbálhatják a különféle vízi járműveket, többek között a túrakenut, kajakot vagy éppen a sárkányhajót, miközben a parton egymást érik a szárazföldi programok.

Program:
Evezős versenyek
Paprika Jancsi vásári bábjáték
Paprika Jancsi csúzlizdája
Kerületi mozgáscsoportok fellépései
Artista bemutató
Simon Boglárka és Sánta László
17.00 Színpadon Oláh Gergő a 2012-es X-faktor győztese
A rendezvény ingyenes!

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban
A Magyar Vasúttörténeti Park főszervezésében megrendezésre kerülő ünnepségen a nevetés és a jókedv kapják a főszerepet.
A vasúti színpadkocsin egész nap érdekes programok lesznek, így 11 órától a Magyar Rádió Családi Koncert – Klasszikusoktól a Rockzenéig produkciója (sztárvendég: Alapi István – EDDA Művek), 15 órától a Kispárna zenekar.
A mozgás is fontos szerepet kap az eseményen: a gyerekek kipróbálhatják ügyességüket a Cartoon Network Fociakadémia nyitóeseményén is.
A sok gőzös mellett kint lesz Snoopy is a rendezvényen a MetLife Biztosító jóvoltából. Kissebeket várja a Thomas klubsarok, a Barbie és Hot Wheels játszótér, illetve a családokat az Eisberg, a Detki és a Biopont finomságai.
Az interaktív programok - így a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a Csajka sínautó- is kipróbálhatók .
A Vasúttörténeti Park vár minden gyereket és családját május 25-én 10 és 18 óra között! A belépés gyermekeknek 14 év alatt ingyenes!


GYERMEKNAPI PROGRAMOK – VIDÉKEN

Gyermeknap - Mosonmagyaróvár
Flesch Károly Kulturális Központ, a Hansági Múzeum, a Fehér Ló Közösségi Ház és a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont szeretettel meghívja a gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket, hogy ünnepeljük együtt a gyermeknapot. Egy nap, több helyszín, sok játék várja az érdeklődőket. A belépés minden helyszínen minden programra díjtalan.

Gyermeknap - Debrecen
 Debrecen városában is remek gyermeknapi programokkal készülnek, így a Kölcsey Központban ezen a napon már hagyományosan Halász Judit egy gyermeknapi koncerttel köszönti az aprónépeket. Idén duplán!
 
"Rendkívüli Gyermeknap” Halász Judittal
Koncert időpontok: május 25. 11 és 15 óra – Kölcsey Központ, Nagyterem
 Halász Judit Kossuth-díjas előadóművész dalain már több generáció szép élményeket szerezve cseperedett fel. A gyereknapi koncert során aművésznő új albumainak dalai mellett a régi jól ismert slágerek is felcsendülnek.
Közreműködnek: Anti Tamás – akusztikus gitár, mandolin, ének; Bartha Tibor – billentyűsök, hegedű, furulya, ének; Födő Sándor – basszusgitár, ének; FODO – dob, ütőhangszerek; Móricz Mihály – gitár, ének

Városi Gyermeknap – Jászberény
Helyszínek: Szabadtéri Színpad, Kapitány kert, Margit-sziget
Belépés ingyenes.
Május 24. szombat 10.00-16.00

Helyszínek: Szabadtéri Színpad, Kapitány kert
10.00 Pódium Színház: Óz, a nagy varázsló című mesejáték
11.00 Varázslat kicsiknek és nagyoknak - Szabó István bűvész
11.30 Mini bűvész „suli”
13.00 Bóbita és Bendegúz zenés bohócműsor
14.00 ALMA Együttes koncertje - az Electrolux Lehel Kft. Üzemi Tanácsa és az Electrolux Lehel Kft. Vasas Szakszervezeti Szövetség támogatásával
10.00-15.00 Arcfestő, lufihajtogató manó
10.00-16.00 Kapitány kertben harc a Kő Gólemmel
09.00-18.00 Vidámpark a Margit-szigeten

Május 25. vasárnap 10.00-18.00
Helyszín: Margit-sziget
10.00-13.00 Baba-mama börze
14.00-15.00 B-Dog sport kutyaiskola
15.00-16.00 Linzer band gyerekdalok
15.00-17.00 Rendőrségi és tűzoltóautó
16.00-16.30 Heves Tse táncsport egyesület
16.30-17.00 Csik Tibor ökölvívó se
Egésznap Dódó bohóc szórakoztatja a gyerekeket.

Gyermeknap - Gödöllő
Gödöllő főterén idén is fantasztikus programok várják a gyermekeket május 25-én a Gyermeknapon! A 10.00 órától kezdődő programkavalkádból mindenki megtalálja a kedvére valót. Itt lesznek a Langaléta Garabonciások, a Taiko Hungary dobcsoport, megnézhetjük a Gödöllő Táncszínház János Vitéz című előadását, lesznek tánc- és sport bemutatók, meghallgathatjuk Bognár Szilvia Csintekerintő koncertjét valamint 17.00 órától a Kaláka együttes szórakoztat kicsiket és nagyokat!

Gyermeknap – Győr
Ebben az évben Bóbita szigetévé változik a Radó, ahova szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt! A sok érdekes programban Weöres Sándorra emlékezve, legszebb verseinek alakjai elevenednek meg. Pávaszem királykisasszony kastélyában ügyességi játékokat játszhatnak a gyerekek, a Békakirállyal próbára tehetik ügyességüket, felépíthetik Bóbita házát, kézműves foglalkozásokon szép tárgyakat bütykölhetnek. A színpadon közben bábosok és zenészek gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról.

Gyermeknap – Tamási
2014. Május 25-én 09:00 - 13:00 között a Kossuth téren változatos gyermeknapi programokkal várják a családokat.

Részletes program
 9.00 óra "NYÚLCIPŐ"
MINI FUTÓVERSENY A GESZTENYÉS KÖRÜL / OVIS, ISKOLÁS, CSALÁDI KORCSOPORT/ NEVEZNI A MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN LEHET MÁJUS 21-IG!
alt 9.00-13.00 JÁTSZÓPARK, Fakörhinta, Lovagi torna fajáték, hordólovaglás, csirkepofozó, óriás csúzli, malactekergető,békavadász, biztosKÉZ, Henna testfestés, KÉZMŰVES HELYSZÍNEK,
Arcfestés, uniós foglalkoztató sátor, spriccelős bálna, kezes pillangó, gömb állatkák, ujjbábok készítése,.. stb
9.30 ÓRÁTÓL
KATICA ÓVODÁS CSOPORT TÁCOS MŰSORA,
KERÉKPÁROS ÜGYESSÉGI VERSENY saját kerékpárral
10.30 ÓRÁTÓL JUDO BEMUTATÓ gyermek és haladó csoportokkal

„FALATKA GYÁR” csokis gyümölcsös-nyársak készítése a Vályi Szakképző iskola szakácstanulóinak segítségével
Légvár

Gyermeknap – Kecskemét
Kecskeméti Gyereknap a Fő téren. Koncertek, bábelőadások és egész napos programok várják a legkisebbeket május 25-én.

PROGRAMOK:
10.00 KOVÁCSOVICS FRUZSINA ELFELEDETT MÉZESCSÓK CÍMŰ GYERMEKKONCERT
11.30 BRÉMAI MUZSIKUSOK HAHOTA GYERMEKSZÍNHÁZ ELŐADÁSA
14.00 FENEVADAK AZ UTCÁN BABTÁRSULAT ÓRIÁSBÁBOS ELŐADÁSA
15.00 EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA MEGNYITÓ
16.00 FARKASHÁZI RÉKA ÉS A TINTANYÚL CÍMŰ INTERAKTÍV CSALÁDI KONCERT
17.00 BIHAL ROLAND
18.00 KÖKÉNY ATTILA
18.40 EZER LÁMPÁS JÁTÉK
19.00 FOOL MOON
19.45 JANICSÁK VECA
20.30 CHILDREN OF DISTANCE
21.30 SZIMBOLIKUS LÁMPÁSOK EREGETÉS

EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK:
•    NÉPI JÁTSZÓTÉR
•    CIVIL SZERVEZETEK BEMUTATKOZÁSA
•    GYERMEKNAPI KIRAKODÓVÁSÁR

Gyermeknap – Buzsák
A programok 10.00 órai kezdettel 13.00 óráig:
-Lovaglási lehetőség
-Lovas ügyességi játék
-Gyermek ügyességi feladatok
-Íjászkodás
-Kürtöskalács sütés
-Arcfestés, kézműves foglalkozás Nyull Ágnessel
-Lovaskocsikázás
-Állatsimogató

Kísérő programok:
30. Kutyás bemutató a kaposvári Camelot Kutyaiskola előadásában
11.00 Run Morro bűvészshow
11.30 Néptánc bemutató, táncházzal
13.00 Tombola
13.30 Lovasbemutató
A programokon való részvétel mindenki számára ingyenes!

Gyermeknap – Siófok
Május utolsó vasárnapján ismét minden a kicsikről szól a siófoki Gyermeknapon: egész nap ingyenes programok várják a város fő terén a családokat. A nap eseményei a négy őselem, Föld, Tűz, Víz és Levegő, tematikája köré épülnek fel, ahol az ötödik elem: a Gyermek. A nap házigazdája a Kölyökidő című televíziós műsorból jól ismert Kovács Róbert.

Siófok Gyereknap
Föld • föld játék, kavicsfestés, Egy palánta, egy gyerek – Ültess Te is virágot!, Ismerd meg a gyógy-és fűszernövények világát!
Tűz • tűzzsonglőrök, tűznyelő akrobaták, kovácsbemutató, selyemfestés
Víz • Vigyázz rám!, társasjáték a Balatonról a Nők a Balatonért Egyesülettel, selyemfestés
Levegő • légvár, mászófal, kalandpark, hajóhinta
10.00 Indul a Gyermeknap! • Házigazda: Kovács Róbert
10.00 A három rabló • zenés mesejáték • Garabonciás Színtársulat
11.30 Mátyás király a csillagok között • interaktív, zenés mesejáték Görbetükör Színház
13.00 Tititá • Novák Péter zenés-táncos előadása
14.00 Vitéz László és az ördögök • hagyományőrző vásári bábjáték Fabula Bábszínház
15.00 A három rabló • zenés mesejáték • Garabonciás Színtársulat
16.30 Tűzzsonglőrök bemutatója
17.00 Táncot jár a lábam, a Gyermeknapi Bálban…!
interaktív gyermekkoncert • Napraforgó Együttes

Ingyenes programok egész nap, 10.00-18.00 között: légvár, mászófal, kalandpark, hajóhinta, 10.00-tól félóránként városnézés a Dotto kisvonattal

Gyermeknap – Szeged
Május 25. vasárnap
9.30-tól- 18.00-ig Városi Gyermeknap

Színpadi programok az Agórában
Helyszíne: földszinti Díszterem
10.00-11.00 Lúdanyó meséi – BON-BON Matiné előadása Lukácsházi Győző vezetésével
11.15-12.00 A Szent-Györgyi Albert Agóra művészeti csoportjainak Gálaműsora I.
Tökmag, Mákszem néptánccsoport Modern tánc és sztepp tánc bemutató
12.15 -13.15 Mókamanók avagy vidám pillanatok a
„Perka” parkban - a Szegedi Ütőegyüttes előadása
13.30-13.50 ANDI táncok
14.00-14.40 Öreg néne őzikéje és a Két bors ökröcske Giovanni Artisti Kamarazenekar előadása
14.40-15.00 Őzéné Urbán Tímea moderntánc csoportjainak bemutatója
15.00-15.30 „TAVASZ” - a DOMINÓ csoport fényvarázs műsora a Földmíves utcai Óvoda pedagógusainak előadásában
15.30-16.30 A Szent-Györgyi Albert Agóra művészeti
Kötélugró csoport
Fitt Feeling Fitness csoport bemutatója
CDC- Tánccsoport bemutatója
16.30-17.00 LÉZERSHOW - A Karib tenger kalózai...
18.00-19.00 Szegedi majorette csoport évzáró műsora csoportjainak Gálaműsora II.
Mókás Bocsok Bábcsoport bemutatói
Helyszíne: földszinti Kamaraterem
11.00-11.20- ig Állatmesék- bábjáték.
A kezdő csoport előadása kesztyűs bábokkal.
11.30-tól A mi meséink- mesekönyv bemutató
A Rotary Dóm Asztaltársaság kezdeményezésére született mesekönyv bemutatója, amit gyerekek írtak és illusztráltak.
14.00-14.30-ig A hat hattyú- Grimm mese feldolgozása.
A haladó csoport előadása.
Az udvaron:
Óriás hajó alakú csúszdás UGRÁLÓVÁR
„Kézműves udvar”
Mandala pörgentyű, origami és krepp papírvirág, Quilling technikával készült szívecske,
pillangó készítés és reptetés, gyöngyfűzés, dekopázs technikával készített tárgyak és ékszerkészítés különböző technikákkal várja az érdeklődőket.
OTP- foglalkoztató sátor.
„Kinevet a végén” élő társasjáték.
A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat III. Gyermeknapi programja. Kézműves foglalkozások: virág világa, spatula baba, állat- világ...
Földszint aula
Ételallergia Regionális Közhasznú Egyesület programjai:
Egész nap előadások, egészségügyi szűrések (vércukorszint mérés, testzsír), játékos
Ingyenes gyermek csillámtetoválás az AVON támogatásával.
I. emelet Kék és Sárga terem
Furfangos játékpark, ügyességi és logikai játékok.
I. emelet Bordó terem
11.00-15.00-ig Véradás
A Magyar Vöröskereszt Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével.
I. emelet Zöld terem
Teddy Mackó kórháza
Orvostanhallgatók plüssállatok kezelésével, a gyerekek bevonásával mutatják be az orvosi hivatást.
Játéksziget – Játékváros várja a legkisebbeket az I. emeleten.
Tudományos terek tárlatvezetései és ismeretterjesztő előadások:
10.15-10.35-ig – Kísérleti bemutató kémia témában az udvaron
10.45-11.30-ig – Tárlatvezetés az Informatika Történeti Kiállításon
12.00-12.20-ig – Kísérleti bemutató fizika témában az udvaron
13.00-13.45-ig – Tárlatvezetés az Informatika Történeti Kiállításon
14.15-14.35-ig – Kísérleti bemutató cseppfolyós nitrogénnel az udvaron
14.45-15.30-ig – Tárlatvezetés az Informatika Történeti Kiállításon
11.00-11.45-ig – Bemutató a Látványlaborban
13.15-14.00-ig – Bemutató a Látványlaborban
15.00-15.45-ig – Bemutató a Látványlaborban
A II. emelet Informatorium:
LEGO JÁTSZÓHÁZ
LEGO „minifoci”, LEGO-fény-játék, Játszóasztal, a kisebbeket játszószőnyeg és építőverseny várja, melynek fődíja LEGO vásárlási utalvány. A játékok mellett LEGO kiállítás is megtekinthető.
A III. emelet Intelligens Mintaotthon:
Talentum 2010 KFT cukrászüzemének tanulóival készíthetnek ehető figurákat. Az érdeklődő gyerekeket gyermekfodrászat és körömdíszítés várja.
A „Láthatatlan-Élményműhely Érintett világ” interaktív kiállítás
Teljes sötétségben egy látássérült, vagy vak vezető irányításával valósághű feladatok várnak minden érdeklődőt. A kiállítást egyszerre maximum öt fő látogathatja. Egy látogatás 30 perces. A kiállítás 11.00-16.00-ig látogatható.
Marcipán szobrászkodás

Gyermeknap – Kaszó Erdei Vasút
Gyermeknap és szórakozási lehetőségek a Kaszó Állami Erdei Vasút állomásának környezetében kisvasutazással, további programokkal. Helyszín: Kaszó Erdei Vasút

Gyermeknap – Almamelléki Erdei Vasút
Kisvasutazás Almamellékről Sasrétre, séta a Sasrét Tanösvényen. A túra minden gyermeknek ingyenes! Helyszín: Almamelléki Erdei Vasút


Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: mti.hu, utisugo.hu, programturizmus.hu, itthon.hu, esemenymenedzser.hu és a rendezvények hivatalos honlapjai

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

Címkék: gyerek, gyermeknap 2014, gyereknap 2014, gyermeknapi program, szabadtéri program, családi program, gyermeknapi rendezvény

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Gyereknapi programajánló a Vasúttörténeti Parkba – gyerekeknek ingyenes

Május 25-én egész napos gyereknapi rendezvényre hívunk a Vasúttörténeti Parkba. A Gyereknapon izgalmas programok várják a kicsiket és nagyokat: családi koncert, fociakadémia, játszótér, interaktív programok és még sok más élmény ígér önfeledt szórakozást.

tovább a cikkre
Programajánló - családi programok, gyermekfoglalkozások 20 arborétumban

Remek szabadtéri programokat kínálnak a kellemes tavaszi hétvégékre az ország arborétumai és botanikus kertjei. Ezúttal a hazai húsz legnagyobb arborétum és botanikus kert fogott össze, hogy színes gyerekprogramokkal hívják fel a figyelmet Magyarország természeti szépségeire és a környezettudatos életmódra. A programsorozat csütörtökön kezdődött a Szarvasi Arborétumban, és egészen júniusig tart.

tovább a cikkre
Gyermeknapi játékötletek

A legnagyobb ajándék a gyermekek számára az, ha együtt játszhatnak a szüleikkel, családjukkal. A sok drága ajándék helyett inkább szervezzetek közös játékokat, rendezzetek családi vetélkedőket. A verseny annál izgalmasabb, minél többen játsszátok, így érdemes több családdal közösen szervezni.

tovább a cikkre
Gyermeknapi parti-ötletek

A Gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A Nemzetközi Gyermeknap (általában június 1.) megünneplése Törökországból ered és különösen volt kommunista országokban vált népszerűvé. Ehhez hasonló az ENSZ által létesített Egyetemes Gyermeknap intézménye.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Ribizlilé

Ribizlilé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 150 gramm ribizli Tea, vagy sárgarépalé

Recept:

A megmosott, leszárított gyümölcsöt szitán vagy gézen átpréseljük. Adhatjuk magában is, de keverhetjük teával vagy sárgarépalével.

Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig á(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
9 hónap

Linea nigra: az a bizonyos sötét csík a hason a terhesség alatt - Mit kell róla tudni?

vissza vissza