Főoldal > Cikkek > Közösségi élet > Még több bölcsődei férőhely lesz még az idén! - Szülők Lapja

Még több bölcsődei férőhely lesz még az idén!


Jelentős fejlesztést jelent, hogy év végéig mintegy 1200 bölcsődei férőhelyet adhatnak át, illetve a jövőben további férőhelyek korszerűsödhetnek. Az elmúlt négy évben 107 új bölcsőde jött létre – tájékoztatott az EMMI parlamenti államtitkára.

Szerző: Szülők lapja
2014-09-19
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Az Új Széchenyi Terv keretén belül év végéig még öt régióban, mintegy 1200 új bölcsődei férőhelyet adhatnak át - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva.

A bölcsődei fejlesztéseket az Új Széchenyi Terv forrásai finanszírozzák
Az államtitkár Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselőnek válaszolva kifejtette: a fejlesztések Dél-Alföldön, Dél-Dunántúlon, Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon és Közép-Magyarországon valósulhatnak meg.
Rétvári Bence, az Országgyűlés honlapján közzétett dokumentumban felidézte: a 2010-2014-es kormányzati ciklusban a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésére és kapacitásának bővítésére az Új Széchenyi Terv keretén belül a Regionális Operatív Programban állt rendelkezésre forrás.

6000 új férőhely jött létre a gyerekek számára az elmúlt négy évben
Az elmúlt négy évben hét régióban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Közép-Magyarország, Nyugat-Dunántúl) 211 szervezet több mint 28 milliárd forintból 107 új intézményt hozott létre, több mint hatezer új férőhellyel. Emellett több mint 4800 meglévő férőhely korszerűsödhet, és mintegy ezer új munkahely is létrejön. A fejlesztések eredményeként a 2010-es állapothoz képest az idei esztendő végéig közel 20 százalékkal több intézmény és férőhely teszi lehetővé a gyermekek napközbeni ellátásának igénybevételét, ami jelentős fejlesztést jelent - hangsúlyozta a parlamenti államtitkár.

Kitért arra is: 2011-2012-ben hét pályázati felhívás keretében lehetett bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztésére és kapacitásának bővítésére pályázni (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Nyugat-Dunántúl) több mint 11 milliárd forint keretösszegben.

Még több bölcsődei férőhely lesz még az idén!

Forrás: mti
Fotó: Freedigitalphotos.net

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR

Címkék: gyerek, család, bölcsőde, bölcsődei férőhely, gyermekek napközbeni ellátása, EMMI, Rétvári Bence, Új Széchenyi Terv

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Bölcsődei gondozási díj 2014

Kik mentesülnek a bölcsődei gondozási díj megfizetése alól? Mennyiben számít a szülők jövedelmi helyzete? A kérdéseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) illetékes munkatársai válaszolják meg.

tovább a cikkre
Kezdődik a bölcsőde, óvoda, iskola! Így viselkedj a gyerekkel, és akkor minden rendben lesz!

Hogyan viselkedjünk, és mit mondjunk a gyereknek néhány nappal a bölcsődei/óvodai/iskolai tanévkezdet előtt? Mi a helyes szülői magatartás „az első napon”? Ha ügyesek vagyunk, akkor gyermekünk könnyen túljut a mélyponton, és egy-kettőre magabiztos tagja lesz az új közösségének.

tovább a cikkre
Kiszökött a pécsi bölcsődéből egy kisgyerek, majd hazasétált

Csak fél percre hagyták magára a kisgyereket a pécsi bölcsődében, de ez is elegendő volt arra, hogy elhagyja a bölcsőde területét. A kisgyerek fogta magát, és hazasétált… Kiskorú veszélyeztetése miatt folyik most büntetőeljárás.
(A fotó csak illusztráció).

tovább a cikkre
Gyed mellett is jár a bölcsőde - bővítik a férőhelyeket

Február 12-én tartott sajtótájékoztatón beszélt Soltész Miklós államtitkár a január 1-én bevezetett új családtámogatási rendszerről, a gyed extra előnyeiről és arról, hogy egyre több bölcsődei férőhely segíti a munkába visszatérő kismamákat.

tovább a cikkre
Felkészülés a bölcsődére

Nagy döntés a család életében, ha bölcsődébe adják a picit. Nemcsak lelkileg nehéz az elválás, de a nappali szoptatásokat is el kell hagyni és a babának is egy teljesen új rendszert kell megszoknia. Erre alaposan fel kell készíteni őt.

tovább a cikkre
Óvodai - bölcsődei beszoktatás

A beszoktatásnál - ha bölcsődéből jött gyermek, óvodai beszoktatásáról van szó -, könnyebb a dolgunk, mert neki már van tapasztalata a környezetváltozást illetően. Ha a gyermek még nem volt bölcsődés, vagy éppen otthonról megy bölcsődébe, meg kell próbálnunk őt felkészíteni az új helyzetre, amennyire tudjuk.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Gesztenyefőzelék

Gesztenyefőzelék

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg gesztenye 6,5 dkg burgonya

Recept:

A gesztenyét meghámozzuk, majd megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk. A főtt, összetört burgonyával összekeverjük.

Különösen ajánlott a sovány, lassan fejlődő csecsemőknek!DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

Szénhidrátb(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza