Főoldal > Cikkek > Közösségi élet > Szorongás, stressz, alvászavarok gyerekeknél - Hogyan használd a Schüssler sókat, hogy javuljon a helyzet? - Szülők Lapja

Szorongás, stressz, alvászavarok gyerekeknél - Hogyan használd a Schüssler sókat, hogy javuljon a helyzet?

Szülőklapja képSchüssler sókkal könnyebben megy a beszoktatás a bölcsibe, oviba és könnyebben indul a tanév - állítja Teremi Orsolya Schüssler terapeuta. Milyen szert érdemes adni gyerekeknek dolgozatírás előtt, kisebb-nagyobb beilleszkedési gondok vagy komolyabb tanulási nehézségek esetén? Cikkünkből megtudod.

Szerző: Teremi Orsolya
2015-10-05
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

szakértő Teremi Orsolya
Schüssler-diagnoszta
kérdezd szakértőnket a témában >>
A tudomány mai állása szerint a Schüssler sók alkotóelemei, mint alapvető ásványi anyagok, fontos szerepet játszanak sejtjeink aktivitása, és hangulati életünk változásaiban. Teremi Orsolya Schüssler diagnoszta elmondja, hogyan segíthet a szülő tanévkezdetkor gyermekének a Schüssler sók segítségével.

Arcdiagnosztikai jelekből következtetni lehet a gyermek lelki alkatára
A Schüssler sók fizikai szinten megjelenő problémákat orvosolva befolyásolják mentális állapotunkat. Egyszerű példája ennek, hogy a kiegyensúlyozatlan táplálkozás egyes alapvető ásványi anyagok hiányát előidézve hangulatunkra is többé-kevésbé negatív hatással van.  A szerválasztás elsősorban arcdiagnosztikai jelek és meghatározott fizikai tünetek alapján történik, és bizony mentális állapotunk helyzete is visszatükröződik arcunkról.

Schüssler sók gyerekeknek bölcsőde-, óvoda-, iskolakezdésre


Enyhébb szorongásra, stresszre, alvászavarokra
Kalium Phosphoricum (D6 potencia)
Nr.5 Kalium Phosphoricum

Fizikai síkon: az agy energia sója, fáradtság, kimerültség esetén
Lelki síkon: természetes nyugtató és antidepresszáns
Ideggyengeség okozta állapotok gyógyítására
Visszaadja az életkedvet és stabilizálóan hat az idegrendszerre

A Kalium Phosphoricum az egyik ász az iskolakezdés körüli izgalom, lámpaláz, majd kimerültség és az esetleges szorongások oldására. Igen az iskolakezdés stresszel járhat mind az iskolás gyermek és mind a szülő számára. Egy új élethelyzet előtt kevesen mondhatják el, hogy ne éreznének többé-kevésbé szorongást. Jelentkezhetnek az iskolában tanulási nehézségek, koncentrációs zavarok, alkalmazkodással kapcsolatos szorongások. A stressz, a mentális görcsök, enyhébb szorongások sikeresen kezelhetők a Schüssler sókkal. Szedheti minden korosztály, kisgyermekektől a szülőkön és nagyszülőkön keresztül, és ami a legfontosabb, nincs mellékhatásuk. Tehát, ha szorongás és iskola, akkor jusson eszünkbe a Kalium Phosphoricum (D6 potencia) 3x1 tablettát adjunk a gyermekünknek, amíg az állapot fennáll.

Komolyabb tanulási nehézségekre, koncentrációs problémákra
Calcium Phosphoricum (D6 potencia)
Mit tehetünk, ha a gyermek koncentrációs nehézségekkel küzd? Ebben a Calcium Phosphoricum (D6 potencia) segít leginkább, továbbá támogatja a tanuláshoz szükséges kitartást.

Kitartásra, türelemre, önbizalomnövelésre
Nr.2. Calcium Phosphoricum
Fizikai síkon: csontok és a fogak sója
Lelkileg: „tartást ad”, kitartást támogatja
Azzal segíti elő a tanulást, hogy a kitartást támogatja. Erősíti az akaraterőt, a szellemi ellenálló képességet és növeli az önbizalmat.

Dolgozat miatti izgalomra, lámpaláz miatti rossz iskolai teljesítményre
Magnesium Phosphoricum (D6 potencia) + Kalium Phosphoricummal
Mit tegyünk, ha a gyermek lámpalázzal küzd? Hiszen a lámpaláz jelentősen ronthatja a gyerekek iskolai és egyéb teljesítményét. A Schüssler sók alkalmazása megoldást jelent, olyankor, amikor nagyobb megpróbáltatások, megmérettetések várnak a gyerekekre. Ilyen helyzet lehet egy felvételi, vagy vizsga, esetleg előadás. A Magnesium Phosphoricum (D6 potencia) a Kalium Phosphoricummal együtt szedve segít abban, hogy a gyermek ne görcsöljön a feladatra, engedje el a körülményekkel járó feszültséget, és javuljon a teljesítőképessége is. Adjuk mindkét Schüssler sóból 3-3 tablettát naponta, amíg az állapot tapasztalható.

Görcsoldásra, új helyzetek miatti feszültség kezelésére
Nr. 7. Magnesium Phosphoricum
Fizikai síkon: nagy fájdalom és görcs szer
Lelkileg így hat: stressz elleni szer
„Mentális görcsoldó”-ként is emlegetik nyugtató és feszültségoldó hatása miatt. A szer segít megszokni az új élethelyzeteket és új környezetet - így a bölcsőde, óvoda-, iskolakezdés idején jól jöhet.

Beszoktatás oviba, bölcsibe


Felnőttként is a többség nehezen vált munkahelyet, hiszen új élethelyzetbe kerül. A kisgyermekek az új környezet mellett még a szülőtől való elválással is szembe kell, hogy nézzenek, amikor bölcsibe, vagy oviba kezdenek járni. Ez egy rendkívül nehéz időszak a legtöbb kicsinek.
Schüssler sókkal támogathatjuk ennek a folyamatnak a szelídebb lecsengését. Ha megviseli a kisgyermeket az új közösségbe való beszoktatás, az átállást és a leválást a következő 4 Schüssler só kombinált adásával segíthetjük: Magnesium Phosphoricum D6, Kalium Phosphoricum D6, Kalium Sulfuricum D6, Natrium Chloratum. Oldjuk fel egyszerre mindegyikből 2 tablettát 3 dl szénsavmentes ásványvízbe és kortyolgassa el a gyerek a nap folyamán.

Csöndes, segítőkész, inkább befelé forduló gyermekeknek
Nr. 6. Kalium sulfuricum
Fizikai síkon: a méregtelenítés sója
Hiányánál a máj méregtelenítő funkciója csökken, ez melankolikus állapotot idézhet elő, friss levegő iránti igényben nyilvánul meg a szervezet energia és oxigén igénye
Lelki síkon: hangulatjavító, harmonizáló
Segít a túlérzékenyeknek, a hangulatingadozásban és féltékenységben szenvedőknek, valamint a hirtelen dührohamra hajlamos embereknek

Szorongó, magányos gyermekeknek
Nr. 8. Natrium cloratum
Fizikai síkon: folyadékháztartás sója
Lelki síkon: olyan embereknek segít, akik nehezen tudják feldolgozni régi sérelmeiket, elakadásaikat, blokkjaikat.
Kiváló hatású olyan embereknél, akik a környezetüktől egyre inkább elszigetelődnek, magányba húzódnak, és a bánatot, a csalódást, a megaláztatást belsőleg újra meg újra átélik.

Schüssler sók alkalmazása gyermekeknél


Adagolás: Tablettát elszopogatva, vagy vízben oldva – mindkettő működik.
A Schüssler sók szedési szabályai lényegében megegyeznek a felnőttkorban alkalmazott szabályokkal. A Schüssler sók tabletta formájú homeopátiás szerek, melyek kizárólag patikákban kaphatóak. A száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, így a tablettákat el kell szopogatni. A bevétel előtt és után kb. 20 percig nem szabad sem enni, sem inni a tökéletes felszívódás érdekében. Kerüljük a kezelés időtartama alatt a mentolos, eukaliptuszos, kámforos készítmények használatát (például mentolos fogkrém – kaphatóak mentol mentesek, menta tea fogyasztása, mentolos rágógumi stb.).

Krónikus esetben, ilyenek a fentiekben javasolt élethelyzetek, napi 3-szor javasolt a Schüssler só elszopogatása. Azonban közösségbe járó gyermekeknél valljuk be erre igen nehéz odafigyelni, ezért létezik egy olyan bevált módszer, amely a szülőnek sem okoz komolyabb fejtörést. A napi Schüssler só adagot tegyük bele a gyermek iskolai vizébe, amit egyébként is magával visz, ez persze legyen szénsavmentes ásványvíz, és nem egyéb ital. 
Legalább fél liter vízbe kerüljön a napi adag. Ovisok és bölcsisek esetében is ez a módszer a praktikusabb. Az ő esetükben elegendő a napi 2 tabletta a szükséges Schüssler sóból. A schüssleres vizes oldatból igyon, mielőtt a közösségbe adjuk, és ha nem tudjuk ott hagyni a vizét, a közösségbe való elhozatalkor, valamint a nap hátralévő részében kortyolgassa el a kisgyermek. Ha a gyermek a nap folyamán megissza a Schüssler sós vizet, az elegendő információ a szervezet számára a hiányállapot rendezésére.

Meddig adható a Schüssler só gyerekek esetén?
Ameddig azt tapasztaljuk, hogy a hiányállapot fennáll. Azaz krónikus esetben legalább 2 hónapig folyamatosan, akut esetben pedig kizárólag addig, amíg a tüneteket észleljük. Ha már jól van a gyerek, nem kell tovább adni, mint a gyógyszerek, így pl. antibiotikumok esetében.
Tárolás:
A Schüssler sókat célszerű elektromos sugárzás mentes helyektől távol tartani. Ilyen a mikrohullámú sütő, mobil telefon, hűtőgép. Ne tároljuk semmiképp például mikro alatti fiókban, vagy hűtő tetején. Sem a mobiltelefonnal együtt a táskában. Hatásfokukat nagymértékben gyengítik ezek a készülékek.

Schüssler sók a házipatikában
Ajánlom a Schüssler sókat a természetes módszereket kedvelő családok figyelmébe, mert alkalmazásuk egyszerű és hatékony. Számos gyermekkorban előforduló betegség kezelésére megoldást nyújthatnak. Segítségükkel kezelhetőek akut, hirtelen módon fellépő betegségek, ilyen lehet adott esetben az influenza, nátha, torokgyulladás, továbbá krónikus, régóta fennálló betegségek, valamint preventív módon az egészség megőrzésére is szedhetőek, meghatározott arcdiagnosztikai jelek alapján.

Szerző: Teremi Orsolya Schüssler diagnoszta
Fotó: FreeDigitalPhotosCímkék: schüssler só, gyerek, tanulás, óvoda, bölcsőde, óvodai beszoktatás, iskolakezdés, szorongás

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Becsöngettek! Hogyan neveljük az óvodából az iskolapadba csöppent kisiskolás gyereket?

Hogyan kell szülőként viselkedni a kisiskolás gyerekekkel? Dicsérjünk vagy a büntessünk? Miért nem jó a kisiskolás gyerekkel szembeni túlzott elvárás? Hogyan változtatja meg az iskola és az iskolatársak gyermekünket? Mire figyeljünk oda az iskoláskorú gyermekek nevelése során? Tipp, ami a szabálytudatot formálja.

tovább a cikkre
Schüssler só a terhességi panaszokra. Miben segít a szülés előtt és után?

Mit kell tudni a Schüssler sókról? Szedhetnek-e Schüssler sót a várandós kismamák? Hogyan hat a magzatra? Miben segít a Schüssler só a szülés előtt és a szülés után álló nőknek?

tovább a cikkre
Beszoktatás az óvodába

Az óvodáskor kezdetén nem csupán a kisgyermek, hanem a szülei is valami újat kezdenek. Egy új életszakasz kezdődik a család életében, tele izgalommal, szorongással, félelemmel. Hatalmas változás ez a kisgyermek életében, hiszen ő 3-4 éves koráig egy aurában él édesanyjával. Azaz, minden egyes rezdülését, érzését, érzelmét, gondolatát vele együtt éli meg.

tovább a cikkre
Óvodai - bölcsődei beszoktatás

A beszoktatásnál - ha bölcsődéből jött gyermek, óvodai beszoktatásáról van szó -, könnyebb a dolgunk, mert neki már van tapasztalata a környezetváltozást illetően. Ha a gyermek még nem volt bölcsődés, vagy éppen otthonról megy bölcsődébe, meg kell próbálnunk őt felkészíteni az új helyzetre, amennyire tudjuk.

tovább a cikkre

A témával foglalkozó szakértőnk

Teremi Orsolya - Schüssler-diagnoszta

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Cseresznyeleves

Cseresznyeleves

Levesek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200 g cseresznye 30 ml tejföl 10 dkg liszt fahéj, szegfűszeg citrom leve és héja pici cukor

Recept:

Egy fazékba felteszünk forrni vizet, amit egész fahéjjal, szegfűszeggel, alaposan megmosott citrom vékonyra szeletelt héjával ízesítünk. A víz fedő alatt forrjon. Kb. 10 perc forrás után kiszedjük a fűszereket, és beletesszük a vízbe a magozott cseresznyét. A tejfölt (...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza