Főoldal > Cikkek > Közösségi élet > Hogyan lehet jól tanítani a gyerekeket? A tanárnő is bizonyítványt kap a gyerekektől, hogy fejlődhessen - Szülők Lapja

Hogyan lehet jól tanítani a gyerekeket? A tanárnő is bizonyítványt kap a gyerekektől, hogy fejlődhessen

Szülőklapja képEgy vépi tanárnő minden félév után arra kéri diákjait, hogy névtelenül értékeljék az ő tanári munkáját ugyanúgy, ahogy ő is teszi az ő tanulói munkájukkal. Számít neki a diákjai visszajelzése, ők pedig lelkesen értékelik és így ő is bizonyítványt kap.

Szerző: Szülők lapja
2018-01-25
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A helyszín Vas megye, Vép. Itt található az a Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola, ahol Babai-Mező Borka tanárnő tanít. Minden félév után arra kéri diákjait, hogy névtelenül értékeljék az ő tanári munkáját ugyanúgy, ahogy ő is teszi az ő tanulói munkájukkal. Számít neki a diákjai visszajelzése, mert úgy gondolja, ez alapján ő is jobban tud fejlődni, jobban fel tudja építeni magát és tanári attitűdjét.
 

Van, ahol a diákok is értékelik a tanerőt


Módszere igen népszerű, a diákok lelkesen kitöltötték idén is az értékelő kérdőíveket, legjobbra a szakmai tudását értékelték, leggyengébbre a rendtartási képességét.

De következzenek a saját szavai, amit az osztályterem ajtaján kívül egy közösségi oldalon is közzé tett:"Legelégedettebbek a szakmai tudásommal voltak, legelégedetlenebbek (jogosan) a "rendfenntartási" képességeimmel. Sokan tartotok megbízhatónak és őszintének. A leggyengébb oldalam továbbra is a "rendfenntartás", de akad bőven fejlődnivalóm a tananyag érdekessé,tétele és a módszerek változatossága terén is."

Nem ez volt a tanárnő első "bizonyítványa"
Már harmadik alkalommal kérte meg a diákjait, hogy értékeljék tanári teljesítményét 18 szempont alapján. Itt vannak a korábbi eredmények és a tanárnő által levont következtetések:"A diákjaim (85 fő) értékelték féléves munkámat - és leszek oly bátor, hogy közzéteszem a bizonyítványom. Az erős oldalam az őszinte, hiteles személyiség, az, hogy szinte bármiről lehet velem beszélgetni. Értékelik szakmai tudásomat és empatikusságomat. Viszont komoly hiányosságaim vannak "rendteremtés" terén! Kis híjján bukás... Van még mit fejlődnöm módszertani változatosság és a tananyag érdekessé tétele terén is. Köszönöm a visszajelzéseket, igyekszem hasznosítani!" (2017. 01. 08.)"Megkaptam az év végi bizonyítványomat. 65 diák írta meg kérésemre 18 "tantárgyból". Félévhez képest több tárgyból is rontottam - a leggyengébben még mindig a "rendfenntartás" megy... :-( A személyiségemben és a tudásomban viszont sokan bíznak. Idén összesen 54 db. elégtelen és 574 db. jeles osztályzatot kaptam. Köszönöm a visszajelzéseket, igyekszem fejlődni." (2017. 06. 12.)

Egyre több és több az új, ösztönző, kreatív megoldás a tanításban. Hallottál már a szarvasi általános iskolai szabadulószobáról? Itt olvashatsz róla »

Forrás: Facebook/Borka Babai-Mező

Címkék: tanár, diák, Vép, bizonytívány, értékelés

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Megharapott egy kisgyermeket egy anyuka a bölcsődében, hogy megnevelje
Megharapott egy kisgyermeket egy anyuka a bölcsődében, hogy megnevelje

Egy pécsi bölcsődében megdöbbentően reagálta le egy anyuka az ő gyermekét ért sérelmet: "A szemet szemért!" - elv alapján megharapta azt a kisgyermeket a bölcsiben, aki korábban az ő gyerekét harapta meg.

tovább a cikkre
Idén 69 új mini bölcsőde nyert támogatást a megnyitásához - Így pályázhatsz te is jövőre
Idén 69 új mini bölcsőde nyert támogatást a megnyitásához - Így pályázhatsz te is jövőre

Hatvankilenc önkormányzat kap összesen 656 millió forintos költségvetési támogatást, amelyből mini bölcsődei férőhelyeket alakíthatnak ki. Mely település pályázhattak a támogatásra, és milyen módon tervezi segíteni a kisgyermekes anyákat a munkába való visszatérésben a kormány?

tovább a cikkre
Ingyen játszóház, jogi tanácsadás, közösségi irodák - Így segítik a gyermeküket egyedül nevelő szülőket a támogató központban
Ingyen játszóház, jogi tanácsadás, közösségi irodák - Így segítik a gyermeküket egyedül nevelő szülőket a támogató központban

Egyszülős családokat támogató központ nyílik várhatóan februárban Budapesten, ahol elsősorban az egyszülős családok számíthatnak segítségnyújtásra. A központban kialakításra kerül játszóház, konzultációs szobák, tanácsadói szolgálat, közösségi irodák.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Túrós galuska

Túrós galuska

Köretek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 60 g liszt 30 g tehéntúró fél tojás só olívaolaj

Recept:

A felvert tojáshoz hozzáadjuk az áttört túrót és jól elkeverjük. Beletesszük a lisztet és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Lazán összedolgozzuk és forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg v&iacu(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek - Szuper könyvek babakortól kamaszkorig

vissza vissza