Durván bántalmazta az alsós diákokat egy tanítónő, egy fiúnak vérzett a szája - Vádat emelt a Veszprémi Ügyészség

Szülők lapja

Ovi, suli

Szülők lapja


Durván bántalmazta az alsós diákokat egy tanítónő, egy fiúnak vérzett a szája - Vádat emelt a Veszprémi Ügyészség Durva fegyelmezési módszerei miatt emelt vádat egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután a pedagógus több ízben bántalmazta a rá bízott gyermekeket. Durva fegyelmezési módszerei miatt emelt vádat egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután a pedagógus több ízben bántalmazta a rá bízott gyermekeket.

A Veszprém Megyei Főügyészség hétfőn kiadott közleményében az áll: az 56 éves nő több mint két évtizede dolgozott pedagógusként, és 2013 óta tanított a Veszprém megyei általános iskolában, ahol ismert volt a túlzott szigorúságáról.

Gyakran volt agresszív
A tanítványaival szemben visszatérően durva, megalázó kifejezéseket használt, előfordult, hogy felrugdosta a gyerekek iskolatáskáit, földhöz vágta a füzeteiket.



Durván bántalmazta a testvérpárt
Egy testvérpárral szemben, akik közül a fiú 2017-ben nyolcévesen, húga pedig 2019-ben hétévesen lett a tanítványa, szintén durva módszereket alkalmazott. A fiút egyszer úgy megütötte, hogy az a padba verte a fejét és vérezni kezdett a szája.

Homlokon ütötte a kislányt, aki beverte a fejét
A kislány értelmi képességeire hibás házi feladata miatt tett bántó kijelentéseket, előfordult, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, egy rossz feladatmegoldás miatt pedig szinte az összes lapot kitépte a füzetéből. 2020 elején egy rossz feladatmegoldást követően homlokon ütötte a padban ülő gyermeket, aki a mögötte lévő padba verte a fejét.

Máshova íratták a gyerekeket
A gyermekeket ezt követően másik iskolába íratták, ahol a problémáik megszűntek.

Felfüggesztett börtönt kérnek rá
Az ügyészség a tanítónővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságnak, valamint indítványozta a tizennyolc év alattiak nevelésétől való eltiltását.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Ovi, suli

Szülők lapja


2022.05.16