Már az apukák is érezhetik a magzatmozgást egy speciális övvel (videó)

Szülők lapja

Magzat

Szülők lapja


Már az apukák is érezhetik a magzatmozgást egy speciális övvel (videó)

Huggies, az ismert pelenkamárka egy olyan készülék fejlesztésébe fogott, amelynek segítségével az apukák is képesek lesznek érzékelni az anyuka pocakjában fejlődő kisbaba apró rúgásait. A készülék elkészült, és annak teszteléséről videót is forgattak, amit most megmutatunk. A közelgő Apák Napja alkalmából ezekkel a kedves és megható képsorokkal kívánunk Boldog Apák Napját minden apuka olvasónknak!

A leendő anyukák számára teljesen természetes, hogy érzékelik a pocakjukban cseperedő kisbabát. Ahogy rúgott egyet a Pici, már simogatják is mosolyogva végig kerekedő pocakjukat.

Érezni a kisbabát a pocakban – semmihez sem fogható érzés
Apró pocakrugdosás, szelíd mosoly, majd anyuka keze lassan elindul a gömbölyödő pocakon lassan felfelé és lefelé - szeretetteljes és gyengéd kapcsolat ez baba és mama között. „Itt vagyok, és vigyázok rád Kicsim…” – kettejük gyengéd pillanatai ezek.

Az apukák csak ritkán érzik a pocaklakó mozgását
Az anyukák ezeket az érzéseket, ezt a fajta örömet sokszor nem tudják közvetíteni az apukák felé. Kísérletet ugyan tesznek rá a kismamák, párjuk kezét fogva megpróbálják elkapni a ritka pillanatokat - ami aztán vagy sikerül vagy nem. Figyelnek-várnak-hallgatnak. „Most rúgott. Most megint! Ide tedd gyorsan a kezed. Várj! Mindjárt rúgni fog megint… (csend). Most miért nem rugdal, pedig az előbb nagyon lehetett érezni…“ – hangzanak el az ismerős mondatok, és az apukák csalódottan veszik tudomásul, hogy ebből az élményből ők kimaradnak.

Megélni a terhességet – most már az apukák is tudják, milyen érzés lehet
A Huggies márka gondolt az apukákra is, és ennek a csodálatos örömnek az élményével szerette volna őket megajándékozni. Ezért pelenkamárka mérnököket kért fel arra, hogy fejlesszenek ki egy olyan készüléket, amelynek segítségével az apukák is érzékelhetik a kisbaba mozgását.
Nos, örömmel tudatjuk, hogy sikerült nekik!

Terhességi öv készült az apukáknak
A videón látható öv segítségével az apuka a kisbaba mozgását, illetve apró rugásait ugyan abban a pillanatban érzékeli, mint a várandós anyuka. Az ingerek közvetlenül az anyuka pocakjából érkeznek az apuka pocakjára.
A videón láthatjuk, ahogy az övet kifejlesztő mérnökök szülőpárokat hívnak meg a Santa Isabel Klinikára, hogy közösen teszteljék a terhességi övet.
A sikerről az édesapák önfeledt mosolyai és örömkönnyei árulkodnak.

„Mennyit mozog! Érzem, ahogy mozog. Érzem a talpacskáját! Fel sem tudom fogni…” – mondja elérzékenyülve az egyik édesapa a videón.






Forrás: YouTube
Fordítás: R.G.Nieto
Fotó: Freepik
 


Szülők lapja

Magzat

Szülők lapja


2014.05.14