Főoldal > Cikkek > Meddőség > Egy éve nem jön a baba - érdemes még próbálkozni? - Szülők Lapja

Egy éve nem jön a baba - érdemes még próbálkozni?


Az orvosok szerint ha valaki már egy éve próbálkozik a teherbeeséssel, még akkor is legalább annyi esélye van a természetes fogantatásra, mint termékenységi hormonok vagy mesterséges megtermékenyítés esetén.

Szerző: Szülők lapja
2012-05-22
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal


Csökkent nemzőképesség
Az ausztrál Queensland Egyetem kutatói kimutatták, hogy a teherbeeséssel legalább egy évig próbálkozó nők fele végül annak ellenére esett teherbe, hogy nem vett igénybe termékenységi kezelést. A sikerarány esetükben alig bizonyult alacsonyabbnak, mint azon nők esetében, akik termékenységi hormonkezelésen vagy mesterséges megtermékenyítésen (IVF) estek át.


Spontán is foganhat baba
A kutatásban részt vevo Danielle Herbert elmondta, hogy 36 éves koráig sok meddőségi kórelőzménnyel rendelkező nő spontán módon is megfoganhat és élő gyermeket szülhet termékenységi kezelés nélkül is, ami arra utal, hogy valójában nem meddők, csak csökkent nemzőképességűek (orvosi szóval szubfertilisek). Ez azt jelenti, hogy ha nincs valamilyen egyértelmű rendellenesség, tehát a férfiak elegendő spermiumot termelnek, a nőknek pedig rendszeresen van peteérése, a termékenységi problémákkal küzdő pároknak továbbra is bízniuk kell abban, hogy a nő segítség nélkül is teherbe eshet.


Kezelések nélkül is létrejöhet a terhesség
A Fertility and Sterility szakfolyóiratban közzétett tanulmány egy hosszú távú vizsgálat részeként 7000 ausztrál nőt vizsgált 1996-tól, akik néhány évenként kérdőíveket töltöttek ki a terhességgel és a gyermekvállalással kapcsolatban. A mostani adatok körülbelül 1 400 huszonnyolc és harminchat év közötti nőtől származnak, akik a legutóbbi kérdőíveken arról számoltak be, hogy legalább egy évig próbáltak teherbe esni. sikertelenül. Az eredmények azt mutatták, hogy a termékenységi kezelésen átesett válaszadók 53 százaléka szült gyermeket, a termékenységi problémával küzdő, de kezelést igénybe nem vevő nők közül pedig 44 százalék. A terhességi kezelésen átesett illetve át nem esett, gyermeket szülő nők között nem tapasztaltak különbséget a terhességi szövődmények tekintetében.

Forrás: Fertility and Sterility szakfolyóiratban közzétett tanulmány

 

Címkék: baba, teherbe esés, megtermékenyítés, fogantatás, hormonok, nemző képesség, terhesség

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Lelki okok a meddőség hátterében

Szomorú statisztikai adat, hogy sok nő nem tud teherbe esni, annak ellenére, hogy az orvosi vizsgálatok és a laboratóriumi leletek szerint minden rendben van a szervezetében. Ennek okai között szerepelnek: napjaink stresszes életvitele, késői családalapítás, korábban szedett fogamzásgátló gyógyszerek stb.

tovább a cikkre
Miért késik a baba?

A gyermekáldás késése hazánkban közel 150.000 párt érint. Rémisztő statisztikai adat. Hát még ha belegondolunk, hogy ez a szám mennyi végigizgult hetet, kétségbeesett próbálkozást, lelki gyötrelmet takar.

tovább a cikkre
Természetes módszerek a gyermekáldás elősegítésére

A természet által kínált lehetőségeket sem szabad kihagyni a lehetőségek sorából. Nagyanyáink szinte minden gondjukat a környezetükben található növények segítségével orvosolták, melyek ma is számos gyógyhatású készítmény alapanyagaként szolgálnak.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Húskrém

Húskrém

Uzsonnakrémek kenyérre >>
9 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Csirke-, marha-, vagy pulykahús Margarin

Recept:

A húst enyhén sós vízben megfőzzük, ledaráljuk és margarinnal elkeverjük, majd szitán áttörjük, esetleg turmixoljuk. Kenyérre kenve falatonként adható a már rágni tudó csecsemőnek.

(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

A gyereked egész életére kihat, hogy melyik szülőtípusba tartozol

vissza vissza