Őszi játékok gyerekeknek: Falevélből korona készítés

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


Mozdítsuk ki a gyerekeket a tévé elől, és játszunk velük a szabadban! Készítsünk velük közösen „Őszi koronát”! A jó levegőn sétálgatva, beszélgethetünk velük a természetről, miközben összegyűjtjük az útközben talált legszebb őszi faleveleket. Ha ez megvan, akkor ilyen könnyen elkészíthető a kreatív fejdísz. Imádni fogják! Bár minden szülő tudja, hogy a szabadban töltött játék a lehető legjobb a gyermekének, manapság a gyerekeket egyre nehezebb rávenni arra, hogy otthagyják a tévét vagy a számítógépet.
Dawn Isaac, a háromgyerekes kertépítő mérnök először saját gyerekeinek kezdte gyűjteni a játékokat, majd könyvbe rendezte őket. A 101 ötletes játék című most megjelent kézikönyvből osztunk meg számotokra egy nagyon kedvelt őszi játékot, amit Ti is akár már a legközelebbi hétvégén kipróbálhattok.

Őszi korona Őszi játékok gyerekeknek: Falevélből korona készítés
Egészen biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb lenne a világ, ha te irányítanád, úgyhogy itt az ideje, hogy királlyá koronázd magad. Az ősz szerencsére rengeteg korona-alapanyagot tartogat, így könnyedén elkészítheted a saját koronádat.

Kellékek
Karton, kétoldalas ragasztó, tűzőgép vagy erős ragasztószalag, faágak, falevelek

Tipp
Ha díszesebb koronát szeretnél, tegyél rá terméseket, bogyókat is!

Elkészítés
Először is fogj egy hosszú kartonszalagot (ha nem elég hosszú, ragasszd össze kettőt). Mérd akkorára, hogy a fejedre passzoljon, tűzőgéppel vagy ragasztószalaggal csinálj belőle karikát, és ragassz köré egy kétoldalas ragasztószalagot.
Ezután indulj felfedezőútra, gyűjtsd össze a koronádhoz a legszebb leveleket, majd óvatosan ragaszd a korona külső ragasztós felére.
Ha éppen nincs kéznél kartonlap, saját alapot is készíthetsz. Ehhez szükséged lesz néhány hajlékonyabb faágra, lehetőleg fiatal, új hajtások legyenek. Csavarj össze három kb. 50 cm-es darabot, és hajlítsd kör alakúra. A végeket dolgozd el úgy, hogy egymásba tűrőd, nehogy kibomoljanak. Ezután erősítsd meg az alapodat még néhány belefont ággal.
Ragasztás helyett itt a levelek szárait tömködd az alapodba, azok fogják megtartani a díszeket.
Tipp: A leveleket fedésben ragaszd a papírra, hogy teljesen eltakarják az alapot.

Őszi játékok gyerekeknek: Falevélből korona készítés   Őszi játékok gyerekeknek: Falevélből korona készítés

Ragasztás helyett itt a levelek szárait tömködd az alapodba, azok fogják megtartani a díszeket.

101 ötletes játék gyerekeknek a szabadbanŐszi játékok gyerekeknek: Falevélből korona készítés
A 101 játék a szabadban egy praktikus kézikönyv, mely minden évszakra játékok arzenálját vonultatja fel, olyan érdekesen, hogy a gyerekek rögtön kedvet kapnak, hogy kipróbálják őket. Akad köztük olyan ötlet, melynek megvalósításához rövid időre van szükség, de van olyan is, amely egy egész napra szól.

A játékok, kincsvadászatok, kertészkedés leírása könnyen követhető, rajzokkal és színes fotókkal illusztrált. Az ötletek között szerepel emberi mutatóval működő napóra, a fizikaórán is bemutatható napelemes sütő, szivárvány salátaágy ültetése vagy zseblámpás fogó.
A gyakorlatias kézikönyv használatához nincs szükség kertre, egy közeli parkban, séta közben, vagy akár egy kicsi erkélyen is megvalósítható sok ötlet.


<

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


2014.09.25