Gyerekszoba dekoráció: Így játssz a színekkel és a kiegészítőkkel a gyerekszobában! - Fotós ötletek

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


Gyerekszoba dekoráció: Így játssz a színekkel és a kiegészítőkkel a gyerekszobában! - Fotós ötletek Trendi ötletek babaszobára, gyerekszobára. Nézd végig fotós összeállításunkat, hogy könnyebben el tudd dönteni, milyen legyen a fal színe, milyen bútort válassz kis térbe, és hogyan dobhatod fel a gyerekszobát úgy, hogy öröm legyen ott időzni! Gyönyörű gyerekszobát szeretnél kialakítani az otthonotokban, de még nincs elképzelésed? Lakberendezési ötletet keresel, mert nem értesz a színekhez és a formákhoz? Segítünk!

20 olyan kész gyerekszoba dizájnt is hoztunk, ami segíthet eligazodni a trendi gyerekszobák világában. Kifejezetten olyan megoldásokat mutatunk, amit profi lakberendezők gondoltak ki - neked már csak le kell utánoznod az ötletet.



Nem tagadjuk, a megvalósításához egy ügyes asztalosra és némi utánajárásra biztosan szükség lesz. Inspirálódj velünk, és valósítsd meg álmaid gyerekszobáját.
 

20 ötlet trendi gyerekszobára


1. Trendi lesz a fiús gyerekszoba, ha nem csupán kékre fested a falakat, hanem kékre és fehérre váltakozva - ettől bohókás és játékos lesz a tér. Fehér bútorral rendezd be a gyerekszobát, és némi piros kiegészítővel dobd fel. Ügyelj rá, hogy a textíliák is jól passzoljanak a fal és a bútor színeihez.

Gyerekszoba ötletek
Fotó: moebel-kraft.de

2. Trendi lesz a lányszoba, ha a fehéret lilával kombinálod - sok fehérrel és kevés lilával. A szoba hangulata egyszerre lesz elegáns és csajos. A képen egy ifjúsági szobát látsz, de ugyanez gyerek változatban is könnyen megvalósítható.

Gyerekszoba ötletek
Fotó: mobilakoncept.ro

3. Ebben a gyerekszobában a négy fal közül három drapp színűre lett festve - ez kölcsönzi a nyugtató harmóniát a térnek. A legkisebbik falrész egy meglehetősen élénk, harsány kék színnel lett feldobva. Az ihlet a bútor egyik részletéből lett merítve. (Ha a te bútorod fogantyúja, polca, teteje például zöld - akkor ugyanilyen színre törekedj a harmónia miatt).

Gyerekszoba ötletek
Fotó: ebay.de

4.  Ezen a képen nem is igazán a dizájnt akarjuk bemutatni, hanem sokkal inkább azt, hogy egy rendbontó és szokatlan elrendezéssel azonnal játékossá tehető a tér. A színes polcok lépcsős elrendezésben és nem szigorú struktúrában lettek felrakva a hófehér falra. (Figyelem, itt sem azonos színű mindegyik fal - ettől lesz érdekes a szoba atmoszférája).

Gyerekszoba ötletek
Fotó: roomido.com

5. Miért kellene egyszínű fehérre festeni a falat? A gyerekszoba fala szimbolizálhatja az éjszakai kék égboltot csillagokkal vagy egy kedves nyári bárányfelhős eget.

Gyerekszoba ötletek
Fotó: deinschrank.de

6.  Letisztult hangulatot is áraszthat egy gyerekszoba, főleg, ha már tinikről van szó - és az Instán is jól mutat!


Fotó: elledecor.com

7.  A szoba négy fala közül három legyen lila színű, a negyedik lila csíkos - ezt tapétával tudod megoldani (nagyobb online tapéta boltokban szó szerint ezerféle tapéta közül válogathatsz). Figyelemreméltó még a ágy-szekrény kombó praktikus és gazdaságos helykihasználása, valamint a falon a gyermek monogramjának dekoratív feltüntetése - ezt a legegyszerűbb falmatricával kivitelezni.


Fotó: alleideen.com

8. Ha mindenképpen zöld gyerekszobát szeretnél, akkor ahhoz leginkább a fa gyerekbútor illik - ezzel teljesen természetes hatást tudsz kölcsönözni a térnek. A lenti képen már-már túl sok a zöld, amit egy hagyományos fa parkettával tudsz könnyen oldani.


Fotó: architecturartdesigns.com

9. A jópofa és egyedi gyerekbútorokon túl az üde, de mégsem hivalkodó színek, illetve a hozzájuk teljesen jól passzoló lapfüggöny kombináció dobják fel a szobát.

Gyerekszoba ötletek
Fotó: schoenen-wohnen.de

10. Kék-szürke babaszobát mutatunk (kevés sárgával kombinálhatsz). Padlónak ne a hagyományos fa laminált parkettában gondolkozz, hanem egy kis bátorságot merítve a szürke bútor színéhez passzoló szintén szürke parkettában – először talán szokatlan lesz, de gyorsan megszokod.


Fotó: projectnursery.com

11.  Babaszoba-gyerekszoba ötlet - csak az egyik falat dekoráld felhősre. Ha ügyes vagy, akkor lefestheted, vagy érdemes az online tapétakereskedésekben is körülnézni. (Figyelem, a helyes sorrend: először tapétaválasztás, utána a többi falszín meghatározás).


Fotó: gutwein.at

12. Gyerekszoba ötlet nagy térre. Használj fehér színt alapnak, és egy nagyon erőteljes színnel dobd fel azokat a részeket, amiket hangsúlyozni szeretnél, itt: szórakoztató sarok, alvó sarok, tanuló sarok. Ügyelj rá, hogy a többi kiegészítő szín szemnyugtató legyen.

Gyerekszoba ötletek
Fotó: mobel-kraft.de

13. Príma ötlet arra, hogy egy csíkos tapétát nem kell feltétlenül  rendeltetésszerűen használni - tapétázz keresztbe! Ha ezeket a színeket használod gyerekszobában, akkor egy mindig vidám, meleg hangulatú gyerekszobát kapsz.


Fotó: deavita.com

14.  Csodás pasztell pink gyerekszoba, igazi álom egy kishercegnőnek!


Fotó: Instagram/Laura Müller architectura

15.  Az egyedileg felrakott tapéta lehet a gyerekszoba fő hangulati eleme, egyszersmind elválasztja, melyik a kislány, és melyik a kisfiú birodalma.


Fotó: Instagram/Papo de Mamae Amelia

16.  Nagyon jó példa arra, hogy megfelelő színkombinációval mennyire hangulatossá tehető a szoba. Itt a fő szín a kellemes kék, ami amúgy is nyugtatja a szemet és az idegrendszert, a többi szín inkább csak mutatóban van jelen.


Fotó: ofdesign.net

17.  Újabb ötlet kis térre, ahol minden talpalatnyi hely ki van használva. Kis helyre fehér bútort használj, mert az tágítja optikailag a teret.


Fotó: archzine.net

18. A sárgásbarna is nyugodtan lehet gyerekszobás szín - itt például egy fiúszoba dekorációját láthatod, amit stílusosan autókkal és repülőkkel dobtak fel a falon.


Fotó: minimalspark.com

19. Emeletes ágy, ahol minden hely ki van használva. A dizájn egyszerű, de nagyszerű. A fehér bútor mögött a falat időközönként úgy variáljuk, ahogy kedvünk tartja.

Gyerekszoba ötletek
Fotó: familie.de

20. Csodaszép, dzsungelt idéző tapéta és antikolt hatású fabútorok - egyszerűen lenyűgöző az összhang, ha valami különlegesre vágysz.

Gyerekszoba ötletek
Fotó: massivum.de

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


2020.08.03