Karácsonyfadísz földimogyoróból: filléres, cuki dekoráció, amit a gyerekkel is elkészíthetsz! - Lépésről lépésre leírással

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


Karácsonyfadísz földimogyoróból: filléres, cuki dekoráció, amit a gyerekkel is elkészíthetsz! - Lépésről lépésre leírással Egy rakás földimogyoró van otthon Mikulás után? Unod rágcsálni, de sajnálod kidobni a mogyorót? Készíts belőle a gyerekekkel karácsonyfadíszt, pl. cuki hóemberkéket! Mindössze pár apróság kell hozzá és némi kézügyesség, és kész a földimogyorós karácsonyfadísz! Rendben, tegye fel a kezét, akit valaha bosszantott, hogy a meglepi Mikulás-csomagnak legalább a felét a földimogyoró foglalta el és nem pedig finom csoki!



Nos, én vállalom, eleinte bírtam a földimogyorót, de szép lassan, az évek múlásával ráuntam. Kidobni viszont sajnáltam őket, így kicsit keresgéltem, mit lehetne velük kezdeni. Ez lett belőle:
 

Apró hóemberkék földimogyoróból - Saját készítésű karácsonyfadíszek egyszerűen


1. Előkészület
A szükséges alapanyagok:
- Földimogyoró
- Ecset (lehet többféle szélességű, hogy a díszítés minél változatosabb legyen)
- Akrilfesték vagy tempera, és persze tálka, karton vagy paletta, amire a festék kinyomható



2. Festés
Fesd be a mogyorókat, a fehérre a hóemberek "testét" és színesre a sipkáját, a színvariációknak csupán képzeletetek szabhat határt. Fekete festékpontokkal alakítsd ki a szemét, száját!



3. Előkészítés rgasztáshoz
A szükséges alapanyagok:
- A már befestett, megszáradt földimogyorók
- Ragasztó vagy gyakorlottabbaknak ragasztópisztoly
- Zsineg
- Színes fonalak



4. Ragasztás és díszítés
A pici, földimogyoró-hóemberkék nyakába egy-egy darab, pár centis színes fonalat köss, ez lesz a sáljuk. A kobakjára pedig ragaszd fel a zsineget (kb 10 cm-es darabot), amivel fel tudod akasztani a fára!



5. Kész is! Ugye milyen könnyű volt?


 

Variációk egy témára - még több karácsonyfadísz földimogyoróból


A mogyorókat úgy pingálod, ragasztgatod, ahogy csak szeretnéd! Varázsolhatsz rénszarvast zseníliadrót-szarvakkal vagy vékony drótból is hajtogathatsz neki szarvacskákat. De festhetsz Mikulást, pingvint is.


Fotó: onelittleproject.com


Fotó: dicoro.com


Foto: homedecorguide.com


Olvasd el ezt is!
Még 15 további ötlet földimogyoróból készült karácsonyi díszre, kattints ide »

Forrás: evermine.com

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


2017.12.06