Grincsfa házilag: 10 könnyen elkészíthető, látványos karácsonyi dekoráció - Mutatjuk, hogyan csináld!

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


Grincsfa házilag: 10 könnyen elkészíthető, látványos karácsonyi dekoráció - Mutatjuk, hogyan csináld! Téged is elbűvöltek már a csodás, manósipkára emlékeztető, karácsony tájékán felbukkanó, látványos dekorációk? Grincsfát készíteni nem is olyan ördöngösség saját kezűleg! Mutatunk, hogyan állj neki a grincsfa elkészítésének. Téged is elbűvöltek már a csodás, manósipkára emlékeztető, karácsony tájékán felbukannó, látványos dekorációk? Tudtad, hogy ezt grincsfának hívják? Szeretnél egy sajátot?  



Nem is olyan ördöngösség elkészíteni saját kezűleg! Mutatunk néhány példát és azt is eláruljuk, hogy állj neki.
 

10 csodás grincsfa - a lenyűgöző, saját készítésű karácsonyi dekoráció


Ma már számtalan technikával nekiállhatunk elkészíteni ezt a cuki karácsonyi dekorációt. Először is kell hozzá egy cserép, abba némi alap, amire készíthetjük a fát. Alapként használható föld, homok, hungarocell, só-liszt gyurma vagy nedves oázis. Maga a fa készülhet zanótból (egy cserjeféle), fenyőágakból, műfenyőből, tujából, de akár választhatsz valami kevésbé hagyományos megoldást, erre példát találsz a képek között. Ha az alapba beletűzdelted az ágakat, zanótot, stb. akkor egy dróttal szépen tekerd  össze és ezzel a merevítéssel tudod rögzíteni a grincsfa formáját is. A díszítés pedig kinek-kinek ízlése szerint történhet, szalaggal, karácsonyfadíszekkel, gyöngyökkel, égőkkel, csipkével, bármi lehet, ami az ízlésednek megfelel. De bármit is választasz, egy biztos: látványos éke lesz ez a fa az idei karácsonyi dekorációdnak!

1.  Zanótból készült
A  gyönyörű, könnyen kezelhető zanótból mindössze pár perc munkával ilyen bámulatos grincsfa készülhet. A díszek könnyen rögzíthetőek egy ragasztópisztoly segítségével. 


Készítette: Budai Katalin (fotó használata a készítő engedélyével)

2. Az újrahasznosított darab
Kartondoboz, fólia,pamutanyag, szalvéta, csiriz és tejfölös vödör - gondolnád, hogy akár az otthon megtalálható egyszerű dolgokból is elkészítheted?


Készítette: Bozsóné Sarok Boglárka (fotó használata a készítő engedélyével)

3. Fényárban úszva
Igazán hangulatossá teszi a szobát esténként egy égőkkel gazdagon díszített karácsonyi dekoráció. Ez a grincsfa változat egyébként egy picit a klasszikus karácsonyfa és a sipkás változat keveréke.


Fotó: pinterest

4. Szolidan és kecsesen
A karcsú fa szolid, apró gömbös díszeinek ellensúlyozásaként jól mutat a fa végén a hatalmas karácsonyfadísz.


Fotó: pinterest

5. Az ablakba
A kisebb darabok akár az ablakba, párkányra is kerülhetnek, hisz sok helyet nem foglalnak. Viszont nagyon vagányul mutat messziről is.


Fotó: instagram/snowfeerose

6. A minimalista 
Ennek a fának vállfadrót a váza, 1 égősorral és zöld fenyő-girlanddal lett körbetekerve és csupán pár karácsonyi dísz ékesíti. Ripsz-ropsz elkészül.


Fotó: instructables.com

7. Fenyőág és szalag - kész is a csoda
Fenyőágakból készült ez a darab, a drótmerevítést a szalagokkal könnyen eltakarhatod. A hagyományos karácsonyi színek igazi ünnepi hangulatot varázsolnak elénk.


Készítette: Zollner Ildikó (fotó használata a készítő engedélyével)

8. Nem éppen hagyományos
Ez a grincsfa tényleg örökéletű... Cserép, vatta, ragasztó, némi gyöngy, szalag és egy-két apróság ami kell hozzá, no meg a egy ügyeskezű anyuka! De a lényeg: filcből készült! 


Készítette: Dankóné Baricska Kitti (fotó használata a készítő engedélyével)

9. A kert karácsonyi éke
Nincs olyan vendég, aki ne mosolyogva érkezne hozzád és menne el tőled, ha ezek a cuki manó-grincsfák fogadják a kertben...


Fotó: Pinterest 

10. Papírból
A manapság egyre népszerűbb papírfonási technikával készült ez a bámulatos grincsfa.


Készítette: Kurucz Annamária (fotó használata a készítő engedélyével)

+1. VIDEÓ
Ha vizuális típus vagy és szeretnéd látni az elkészítés módját is, nézd meg ezt a videót, pár percben megtekintheted, hogyan készül egy grincsfa!

 
Forrás: youtube.com

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


2017.12.07