Különleges ajándék anyák napjára: Így készíts kuponfüzetet az anyukádnak házilag! - Plusz 25 ötlet, hogy mit írj a kuponra

Szülők lapja

Anyák napja

Szülők lapja


Különleges ajándék anyák napjára: Így készíts kuponfüzetet az anyukádnak házilag! - Plusz 25 ötlet, hogy mit írj a kuponra Anyák napjára az anyukák többsége nem vágyik különleges, drága ajándékokra - annak sokkal inkább örülnek, ha a feladataikból egy-egy részt átvállal a család vagy egy picivel több pihenőidőt biztosítanak neki. A szülők sokkal jobban örülnek a saját készítésű ajándéknak, mint ha a gyermek valamilyen drága, de személytelen tárgyat ajándékozna neki. A saját készítésű kuponfüzet szuper ajándék lehet anyák napjára vagy apák napjára is.

Egy házilag kivitelezett kuponfüzetnek minden szülő örül - ez tulajdonképpen egy olyan kupontömb, amiben kedves tetteket sorolunk fel: ez lehet ágyba vitt kávé, önként vállalt csendes óra vagy egy lazító vállmasszázs felajánlása. Elvégre ki ne szeretné, ha olykor egy-egy teendőt valaki - jelen esetben a gyerek - önként és dalolva, pusztán szeretetből és kedvességből átvállalna?



Kuponfüzetet nem nehéz készíteni - alapesetben elég lehet hozzá egy egyforma darabokra felvágott A4-es papír, színes ceruza a dekoráláshoz és hát persze maga az ajándék, a vállalt cselekedet vagy kedvesség ráírása. De használható különféle színes papír, lehet dekorálni matricával, nyomdával, sőt, számítógépen is be lehet szerkeszteni a kupon alapját - igazából a gyerek kreativitása szab csak határt annak, hogyan is nézzen ki egy kupon. A végén érdemes egy borítékba beletenni a kuponokat, vagy tűzőgéppel összekapcsolni a lapokat és kész is az ajándék.

Hogy mi kerüljön a kuponba? Hoztunk 25 ötletet inspirációnak, de persze a gyerek tudja igazán, hogy anyukája, nagymamája, apukája minek örülne legjobban. Ami fontos: csak olyan dolgot szabad felírni a kuponra, amit tényleg tud vállalni az ember!
 

25 dolog, amit bevállalok - Ötletek házi készítésű ajándékkuponhoz


1. Nagy ölelés, bármikor kupon
2. Rajzolok neked valamit kupon
3. Puszi kupon
4. Minden játékot szó nélkül elpakolok kupon
5. Fél óra / egy óra csend kupon (itt a másik szülőnek kell besegíteni, hogy a kisgyermek addig lefoglalja magát, amíg a csend ideje tart)
6. Megöntözöm a virágokat kupon
7. Ma nem duzzogok semmin kupon
8. Reggeli az ágyban - kupon
9. Takarítós kupon (porszívózás, portörlés, rendrakás, felmosás, mosogatás, teregetés, ruha hajtogatás stb. - itt lehet egyben, de akár lehet egy-egy kupon külön a bevállalt teendőknek)
10. Rendrakás kupon
11. Lábmasszázs kupon
12. Hátmasszázs kupon
13. Lazító fürdő kupon
14. Piknik a nappaliban/erkélyen kupon
15. Kávé/tea kupon
16. Kedvenc házi süti kupon
17. Moziest-kupon
18. Csendes pihenő kupon
19. Ma nem veszekszek a tesómmal kupon
20. Ma alhatsz, ameddig akarsz kupon
21. Kütyümentes nap kupon
22. Ma bármit kérhetsz kupon
23. Házi szépségszalon kupon (a kislányok szeretik az anyukájuk körmét kifesteni, haját elkészíteni, így itt az alkalom)
24. Ma tiéd a távirányító kupon
25. Ma mindent első szóra megteszek kupon
 

5 szuper kreatív ötlet kupon készítéséhez - Fotók


1. Kupon festett virággal

Fotó: www.100directions.com

2. Kupon színes betűkkel

Fotó: www.ishouldbemoppingthefloor.com

3. Díszített kupon

Fotó: www.happinessishomemade.net

4. Egyszerű kupon

Fotó: www.homemadegiftsmadeeasy.com


5. Csíkos kupon karikára fűzve

Fotó: www.ishouldbemoppingthefloor.com

Így készül a házi kuponfüzet - videó!
Az alábbi videón is megnézheted, hogyan készül egy kuponfüzet, nem lesz másra szükséged, csak papírra, ragasztóra, dekor-filctollra, kulcskarikára, illetve láncra (opcionális, lehet helyette szalag is).


Szülők lapja

Anyák napja

Szülők lapja


2020.04.24