Paradicsomos fetás tésztarecept a Tiktokról: Így készítsd el serpenyőben ezt a gyors és finom tésztás ételt

Szülők lapja

Receptek

Szülők lapja


Paradicsomos fetás tésztarecept a Tiktokról: Így készítsd el serpenyőben ezt a gyors és finom tésztás ételt Paradicsom, feta sajt, fűszerek, kifőtt tészta: Finom és egyszerű ebédet vagy vacsorát készíthetsz a családnak akkor is, ha csak fél órád van főzni. A Tiktok már régen nem csak arról szól, hogy tinik ismert slágerekre tátognak és táncolnak. A közösségi oldalon sminktippeket, beszámolókat és recepteket is találsz.

Az alábbi paradicsomos fetás tésztarecept is a Tiktokon kezdett terjedni, de azóta már rengeteg variánsa megjelent ennek a szupergyors, finom és látványosan készülő ételnek.


 

Paradicsomos fetás tészta recept - Így készül a sütőben

Az eredeti recept szerint koktélparadicsommal, feta sajttal, fokhagymával és kifőtt tésztával sütőben készül:
- A koktélparadicsomot és a fokhagymagerezdeket beleszórod egy tepsibe, középen pedig hagysz egy kis helyet, ahova egészben beleteszed a feta sajtot. - Fűszerezed, olívaolajjal meglocsolod, és betolod kb. 20-30 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Amíg ez elkészül, kifőzöd a tésztát - spagettit, fussilit, pennét vagy amit a család szeret. 
- Ha a paradicsom megsül, vedd ki a tepsit a sütőből és keverd össze a fokhagymás-paradicsomos masszát a meglágyult, krémes feta sajttal, esetleg friss bazsalikommal - ez lesz a szósz a tésztádra.
- Végül tedd bele a kifőtt, lecsepegtetett tésztát és forgasd össze.
- Fűszernek használj olaszos ízvilágút: a bors mellett bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, borsikafüvet, majorannát. A sót viszont hagyd ki, hiszen a feta sajt alapból sós.
 

Paradicsomos fetás tészta recept - Így készül a serpenyőben


Ha nem akarsz koktélparadicsomokkal bajlódni - és hát, valljuk be, ilyenkor nem túl költséghatékony -, akkor darabolt konzervparadicsommal és sűrített paradicsommal is megoldhatod a szósz-alapot. Ezt öntöd bele egy serpenyőbe, középre a feta, a fűszerek, majd lefeded és főzöd 10-15 percig (már csak azért is érdemes lefedni, mert a paradicsom eléggé fröcsköl).

Paradicsomos fetás tésztarecept a Tiktokról: Így készítsd el serpenyőben ezt a gyors és finom tésztás ételt
A szósz, amikor feltetted főni - és amikor már összekeverted a feta sajttal

Ez idő alatt megfőzöd a tésztát, és a metódus ugyanaz, mint a sütős változatnál: a szószhoz fakanállal összekevered a paradicsomot és a fetát, majd hozzáadod a tésztát, és ezzel is összeforgatod.

Paradicsomos fetás tésztarecept a Tiktokról: Így készítsd el serpenyőben ezt a gyors és finom tésztás ételt

Tálaláshoz használhatsz rá reszelt sajtot, friss bazsalikomot vagy épp rukkolát, ha az van a hűtőben.

Fotók: Szülők Lapja

Szülők lapja

Receptek

Szülők lapja


2021.03.11