2021. december 07 |...

Főoldal > Cikkek > Párkapcsolat > 8 dolog, amit kerülnöd kell, ha boldog házasságot akarsz! - Szülők Lapja

8 dolog, amit kerülnöd kell, ha boldog házasságot akarsz!


Boldog párkapcsolatra, harmonikus házasságra vágysz? Íme, 8 szenzációs tipp, amit ha megfogadsz, akkor párkapcsolatod, házasságod egész biztosan nem fog elsüllyedni a megszokás mocsarában…

Szerző: Kerner Tibor
2015-03-24
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

szakértő Kerner Tibor
író, tréner, párterapeuta, life és business coach
kérdezd szakértőnket a témában >>
Meséken nőttünk fel. Kötelező volt a hepiend, ami a királykisasszony és szíve választottja esetében azt jelentette, hogy a mese mindig így zárult: „és boldogan éltek, míg meg nem haltak”. Ha azonban legalább öt percet eltöltöttél már házasságban, akkor tudod, hogy egy párkapcsolatban nincs tökéletes és állandó boldogság. Legfeljebb a mesében...

Ezt azt jelentené, hogy a való életben nem is léteznek boldog párok?
Egyáltalán nem. Annyit jelent csupán, hogy folyamatosan kell dolgozni a minőségi kapcsolat kiépítésén, és bizonyos alapelveket soha nem szabad szem elől tévesztenünk.Párkapcsolatról szóló írásokban sok szó esik arról, hogy mit is kellene tennünk, most viszont nézzünk meg néhány olyan dolgot, amit következetesen kerülni kell, ha boldog és kiegyensúlyozott házasságot akarunk kialakítani.
 

8 „ezt ne tedd” szokás, ha boldog házasságot szeretnél


1. Ne a másiktól várd a boldogságot
Egy párkapcsolat akkor működik a legjobban, ha a két ember külön-külön is boldog: „Jól érzem magam nélküled is, de ha veled vagyok, akkor 10-szer, 100-szor
jobban!”. Ha a másik hangulatától és pillanatnyi érzelmeitől függünk, akkor az együttélés egy végtelen hullámvasút lesz, és senki nem fogja benne magát
tartósan jól érezni. A megoldás: legyenek saját céljaid is, és dolgozz azok megvalósításán: haladj a saját utadon.

2. Ne zárd magadba a problémáidat
A párod nem gondolatolvasó, nem fogja kitalálni, hogy mi a bajod, ha nem beszélsz róla. Igen, előfordulhat, hogy megsértődik, rosszul reagál, vagy éppen
vitatkozni fog azzal, amit elmondasz. Nem baj, akkor is mondd el. Ahogy Napóleon mondta, a problémák fele magától megoldódik. A másik fele viszont óriásira nő, ha nem foglalkozunk vele. Jobb mindent megbeszélni, mert így elkerülhető a robbanás.

3.  Ne veszekedj, hanem „tárgyald meg”
Főleg fiatalabb korban nehéz azt megemészteni, hogy nincsen házasság veszekedések nélkül. A boldog párok azonban addig finomítják a kommunikációjukat, amíg elérik, hogy legtöbbször nem lépik túl az ingerült szóváltás / vitatkozás határmezsgyéjét. Bármennyire is nehéz néha, de igyekeznek megérteni a másik álláspontját, és együtt kidolgozni a kölcsönös előnyökkel járó megoldást. Ha nincs ilyen, akkor pedig a kompromisszumot.

4. Ne csinálj a bolhából elefántot
A melodrámát hagyjuk meg a művészfilmek rendezőinek. Ha a férjed nem tette bele a zokniját a szennyestartóba, nem kell előadni a hattyú halálát. Ha a feleséged csirkesültje kicsit szenes lett, akkor dicsérd meg a krumplit, hogy az mennyire finom. Mindenki hibázik néha, nem nagy ügy.

5. Ne „trükközz”
Előbb-utóbb minden kiderül. A hazugság, a tények elhallgatása, az üres ígéretek és a „trükközés” tönkreteszi a kapcsolatot, ezért az írmagját is ki kell irtani.
Ha a bizalom megrendül, hihetetlenül nehéz újraépíteni; ha egyáltalán sikerül. A nyíltság és az őszinteség mindig a leginkább kifizetődő stratégia, legalább közép- és hosszútávon.

6. Ne vond bele a családotokat a vitákba
Ezt talán mondani sem kellene, mégis sokan hajlamosak erre. Fiatalon a szüleinket vonjuk bele a veszekedésekbe, később pedig a gyerekeinket. A szabály ez: a férj és a feleség magánéleti problémáihoz a családnak semmi köze, ezeket nekik kettőjüknek kell megoldni. Nem kell anyut hívogatni sem a férjnek, sem a feleségnek. Ha bevonják a családot, egy probléma helyett lesz rögtön kettő, amit meg kell oldani.

7. Ne sajátítsd ki a másikat
A boldog házaspárok szeretnek együtt lenni, ugyanakkor tudják, hogy hagyni kell a másikat, hogy a saját dolgaival is foglalkozhasson. Mindkét félnek vannak
olyan időtöltései, amit a másik nem igazán szeret. Ahelyett, hogy ezeket rákényszerítenénk, biztatni kell, hogy ő is foglalkozzon időnként azzal, amit ő szeret.

8. Ne süppedj bele az unalomba és a semmittevésbe
Varietas delectat, mondták a régi rómaiak, azaz a változatosság gyönyörködtet. Ha a kapcsolat elérte az 5-10-15 évet, sokszor a megszokás és a rutin váltja fel a korábbi érdekes és izgalmas élményeket. Mint minden területen, itt is alapvető ezért, hogy időnként kitörjünk a komfortzónából. Mindig legyenek céljaid, tanulj, változz, kísérletezz, legyen, amit nagyon vársz, ami lelkesít, amit nagyon szeretnél, hogy a házasságod ne süllyedjen el a megszokás mocsarában.

Végül a sok „ne csináld” után zárásként a legfontosabb, amiről soha ne feledkezzen el se a férj, se a feleség: bármilyen hullámvölgyben vagytok is, mindig emlékezzetek arra, hogy miért vagytok együtt, és hogy mennyire szeretitek egymást. Szükség van ezért időnként romantikus pillanatokra és kettesben töltött órákra. Amikor arra emlékeztek, hogy lesz, ami lesz, kéz a kézben, jóban-rosszban együtt mentek tovább az úton. És ki tudja, talán ez az igazi boldogság.

Szerző: Kerner Tibor
Fotó: Freepik/nensuria

Címkék: párkapcsolat, házasság, boldogság

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Hogyan lehet harmonikus a párkapcsolatod?

Sok párkapcsolati probléma oka a lojalitás hiánya. Mi is az a lojalitás és hogyan nyilvánul ez meg a párkapcsolatban? Hogyan legyünk lojálisak partnerünkhöz?

tovább a cikkre
A 10 leggyakoribb hiba, amit egy házasságban, párkapcsolatban elkövetünk
A 10 leggyakoribb hiba, amit egy házasságban, párkapcsolatban elkövetünk

Mik azok a hibák, amiket nem szabad elkövetni, ha szeretnéd a házasságod, párkapcsolatod boldogságát megőrizni? Párkapcsolati szakértőnk összegyűjtötte a 10 leggyakoribb bakit és azt is megmondja, hogyan kerülheted el őket. Tippeket ad a kiegyensúlyozott, jól működő párkapcsolathoz.

tovább a cikkre
Boldog párkapcsolat baba mellett? Igen, lehetséges!

A tökéletes randevú - Hol adnak ilyet? Akciós? Mert akkor én is veszek, pont ilyenre vágyom. Árnyas sétány, a háttérben naplemente és halk zene. Divatos haj és csinos megjelenés, a társam illata varázslatos, de cseppet sem tolakodó.

tovább a cikkre
Amit minden férfinak tudnia kellene a nőkről

„Nincs olyan, hogy uniszex agy.” – állítja Dr. Louann Brizendine a Kalifonia Egyetem neuro-pszichiátere és „A női agy” című könyv szerzője. A női egyenjogúság harcosainak szólamai ellenére igenis van nemek szerinti eltérés az agy szerkezetében. A nők nem pusztán a férfiak gömbölyded, magassarkúban járó változatai. Íme 10 dolog, amit minden férfinak tudnia kell.

tovább a cikkre
10 érdekesség a szexről

Legyen szó akár a péniszméretről, a HPV veszélyeiről, vagy a nem kívánt terhességekről, a számokkal nem árt tisztában lenni. A következő pár érdekes adatot szívesen ajánljuk azok figyelmébe, akik szexuális értelemben átlagon felüliek, vagy éppen átlagon aluliak (meglátják, mindkét eset rossz).

tovább a cikkre

A témával foglalkozó szakértőnk

Kerner Tibor - író, tréner, párterapeuta, life és business coach

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Rakott zöldbab

Rakott zöldbab

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 300-400 g zöldbab 80 g darált hús 15 g rizs 20 g sajt 20 g olaj 50 g tejföl (vagy kefír) bors petrezselyemzöld zsemlemorzsa

Recept:

A friss zöldbabot előfőzzük. Amikor már félpuha, akkor margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rétegezzük.
A darált húst és a rizst kevés olajon megpároljuk. Ezt a zöldbabra rétegezzük, a tetejére sajtot szórunk és megke(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Mikulásbabák 2021: Tündéri Mikulássapkát kaptak a kis újszülöttek a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

vissza vissza