Miért panaszkodsz, ha megvan mindened? Tényleg olyan nehéz ma boldognak lenni? - Fontos üzenetet fogalmazott meg egy édesanya

Szülők lapja

Párkapcsolat

Szülők lapja


Miért panaszkodsz, ha megvan mindened? Tényleg olyan nehéz ma boldognak lenni? - Fontos üzenetet fogalmazott meg egy édesanya

Mitől lesz valaki boldog? És mi tehet boldogtalanná akkor is, ha látszólag "mindened megvan"? Egyáltalán, mennyiben múlik rajtunk a saját boldogságunk? Erről a témáról fejti ki véleményét szerzőnk.

Mitől lesz valaki boldog? És mi tehet boldogtalanná akkor is, ha látszólag "mindened megvan"? Egyáltalán, mennyiben múlik rajtunk a saját boldogságunk? Erről a témáról fejti ki véleményét anyuka-bloggerünk, Kerékgyártó Andrea.

Van, aki mindig csak a rosszat veszi észre
Ismerek egy anyukát. Az égvilágon mindene megvan (szerető férj, egészséges gyerekek, hatalmas ház, szuper autó), mégis állandóan panaszkodik. Mintha mindenben csak a rosszat látná meg. Számtalanszor végighallgattam a sirámait a borzasztó életéről. Magamban közben azon gondolkodtam, hogy más bezzeg örülne, ha ezek lennének a legnagyobb gondjai.

Egy alkalommal elegem lett és megmondtam neki, amit gondolok. Tátva maradt a szája. Láttam, hogy elsőre zokon veszi az őszinteségemet, de aztán leülepedtek a szavaim és elgondolkodott a hallottakon. Végül beismerte, hogy igazam van. Annyi jó és szép dolog van az életében, ő mégis mindig csak a rosszat veszi észre.

Nehéz ma boldognak lenni?
Ritka manapság a boldog és elégedett ember. Mindenki folyton panaszkodik valamire. Sokszor leginkább azok, akiknek nem is lenne okuk rá. Az emberek valahogy mindig csak azt veszik észre, ami hiányzik az életükből. Ahelyett, hogy hálát adnának a jó dolgokért, arra koncentrálnak, amiben esetleg hiányt szenvednek.

Ez a boldogságom titka
Én elégedett és boldog ember vagyok. A titkom annyi, hogy mindenben keresem a jót és minden este úgy alszom el, hogy hálát adok a mögöttem lévő napért. Szándékosan és tudatosan rózsaszín szemüvegen át nézem a világot. A pozitív gondolataim és érzéseim pedig megteremtik és bevonzzák az életembe a jó dolgokat.

Nagy hatással van rám egy japán tudós, bizonyos Masaru Emoto munkája, A víz rejtett bölcsessége, amelyben tudományosan bebizonyította, hogy a gondolataink hatással vannak a környezetünkre. Rámutatott, hogy más alakzatú kristályok képződnek a megfagyott vízben, ha pozitív érzelmek vannak a közelében és más, ha harag és gyűlölet. A pozitív érzelmek hatására szép, szabályos kristályokba rendeződik a fagyott víz, míg a negatív gondolatok és érzelmek homályos, rendezetlen alakzatokat eredményeznek.

Mivel az emberi test körülbelül 70% víz, érthető, hogy a negatív gondolatok előbb-utóbb betegségeket okoznak. A negatív érzelmeink ráadásul nemcsak a saját testünket betegítik meg, de a körülöttünk élőkre is hatással vannak. Olyannyira, hogy az általunk használt tárgyakba is beleívódnak.

Nálunk mindenki jól érzi magát
Előfordult már Veled, hogy egy lakásba belépve szorongani kezdtél vagy épp ellenkezőleg, valami megmagyarázhatatlan jó érzés kerített hatalmába? Az általunk kibocsájtott érzelmek körülvesznek minket és hatással vannak a mindennapjainkra.

Feltűnt például, hogy nálunk, az otthonunkban milyen jól érzi magát mindenki. A vendégek hosszan időznek nálunk, a gyerekeket pedig alig lehet hazavinni. Még a személyiségük is pozitív változáson megy át. Fanni egyik gátlásos, szorongásra hajlamos kis barátnője úgy kinyílt nálunk, olyan felszabadult és boldog volt, hogy nem hittem a szememnek, mintha egy másik gyerek lett volna.

Azt hiszem a szeretet és harmónia, amiben élünk lerakódott a falakban, bútorokban és használati tárgyakban és visszasugároz az otthonunkban tartózkodókra.

Ezért is azt gondolom, érdemes tudatosan a szép és jó dolgokra fókuszálni, pozitívan gondolkodni és törekedni arra, hogy szeretetben éljünk. Sőt, a gyerekeinknek is tanítsuk meg ezeket, hiszen felnőve csak így válhatnak igazán boldog és elégedett emberekké.

Szerző: Kerékgyártó Andrea, a Lányomnak az életről blog írója
Fotó: Freepik


Szülők lapja

Párkapcsolat

Szülők lapja


2017.10.10