2023. szeptember 26 |Jusztina, Jusztínia, Kozma, Özséb...
6 hónapos kortól![]() Alma burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott, meghámozott almát felszeleteljük és vízben félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a felaprózott burgonyát és együtt puhára főzzük.... tovább a teljes recepthez![]() Almalé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA szobahőmérsékletű almát meleg, folyó vízben megmossuk, meghámozzuk. Almareszelőn lereszeljük, szitán áttörjük. Ezt a levet adhatjuk kanállal, később pohárból a csecsemőnek.... tovább a teljes recepthez![]() Almapüré6 hónapos kortól Elkészítés módjaAz almákat feldaraboljuk és kevés vízben puhára főzzük. Ehhez kb. 7-8 percre van szükség. Villával pépesítjük, saját levével megfelelő sűrűségűre higítjuk!... tovább a teljes recepthez![]() Almareszelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott, meghámozott almát almareszelőn lereszeljük. Ezt a natúr gyümölcsöt adjuk a csecsemőnek.... tovább a teljes recepthez![]() Almás banánpüré6 hónapos kortól Elkészítés módjaAz almát lereszeljük, a banánt villával összetörjük, majd összekeverjük őket. Egy pici friss citromlevet csepegtetünk rá.... tovább a teljes recepthez![]() Almás burgonyapüré6 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk és puhára főzzük. Amikor megpuhult, összetörjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy pici frissen facsart citromlével meglocsoljuk. összekeverjük az almát és a burgonyát.... tovább a teljes recepthez![]() Almás céklapüré6 hónapos kortól Elkészítés módjaA meghámozott, kockákra vágott céklát megfőzzük, szitán áttörjük. A krumplit apró kockákra vágjuk, vízben megfőzzük és szitán áttörjük. A céklát és a burgoyát összekeverjük és a főzőlevekkel pépesítjük.... tovább a teljes recepthez![]() Almás őszibarack6 hónapos kortól Elkészítés módjaA meghámozott almát lereszeljük, lecsepegtetjük egy kevés frissen facsart citromlével. A barackot szintén meghámozzuk, ha kemény, lereszeljük az almareszelőn, ha puha, apró kockákra vágjuk és villával összetörjük, majd hozzákeverjük az almához.... tovább a teljes recepthez![]() Almás sütőtök6 hónapos kortól Elkészítés módjaA sütőtököt sütőben megsütjük. A megpuhult sült tökből 2-3 evőkanállal kiveszünk és lereszelt almával turmixoljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Almaturmix sárgarépával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA megtisztított, szeletekre vágott almát és a megtisztított, lereszelt sárgarépát vízzel összeturmixoljuk, majd pici citromlével ízesítjük.... tovább a teljes recepthez![]() Banán-avokádópép6 hónapos kortól Elkészítés módjaA nyers, félérett gyümölcsöket összeturmixoljuk és 1-2 evőkanál anyatejjel, vagy tápszerrel higítjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Banános burgonyapüré6 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk, majd megfőzzük. A főzővizet leöntjük és a burgonyát a banánnal együtt egy elektromos robotgéppel habosra pürésítjük.... tovább a teljes recepthez![]() Banánpép6 hónapos kortól Elkészítés módjaA gyümölcsöt alaposan megmossuk, kibontjuk a héjából. Almareszelőn lereszeljük, majd teával higítjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Brokkolifőzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA brokkoli rózsáit, a szárát és a burgonyát kockákra vágjuk. A krumplit a brokkoli szárával 6 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rózsákat is. Még kb. újabb 6 percig főzzük, majd áttörjük a főtt zöldségeket. Saját főzőlevével, vagy anyatejjel hígítjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Burgonyapüré6 hónapos kortól Elkészítés módja10 dkg krumplit apró kockára vágunk, fedő alatt puhára főzünk annyi vízben, hogy épp ellepje a burgonyát.... tovább a teljes recepthez![]() Céklafőzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA meghámozott, kockára vágott céklát megfőzzük, szitán attörjük. A krumplit apró kockára vágjuk, és fedő alatt kevés vízben megfzzük, majd szitán áttörjük. A céklát és a krumplit összekeverjük és főzőlével pépesítjük.... tovább a teljes recepthez![]() Céklalé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA gyümölcsök tápanyagtartalmát növelhetjük még a kerti vetemények présnedvével. A megtisztított termést tormareszelőn lereszeljük és gézbe téve kicsavarjuk. Gyümölcslével keverve adjuk a csecsemőnek.... tovább a teljes recepthez![]() Friss paradicsommártás6 hónapos kortól Elkészítés módjaA paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk, húsát kockákra vágjuk. A margarin felét serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a feldarabolt paradicsomot és néhány percig forraljuk. A babának valót pici sóval, a család többi részének készültet borssal és bazsalikommal is fűszerezzük, végül a maradék margarint kis darabonként hozzáadjuk. ... tovább a teljes recepthez![]() Gesztenyefőzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA gesztenyét meghámozzuk, majd megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk. A főtt, összetört burgonyával összekeverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Grapefruitlé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszürjük, hogy rostok ne maradjanak benne.... tovább a teljes recepthez![]() Karalábés zöldbabfőzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA karalábét megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a zöldbabbal együtt kevés vízben megfőzzük. Amikor megpuhultak, szitán áttörjük.... tovább a teljes recepthez![]() Kiwilé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA kiwit forró vízben alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd a kést és a gyümölcsöt is újból megtisztítjuk a forró vízben. Karikára vágjuk és szitán átpréseljük.... tovább a teljes recepthez![]() Mandarinlé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszűrjük, hogy rostok ne maradjanak benne.... tovább a teljes recepthez![]() Meggy burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA meggyet kimagozzuk, megfőzzük és szitán áttörjük. A krumplit fedő alatt kevés vízben megfőzzük, majd áttörjük. Ezután a meggyet és a krumplit összeforraljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Meggylé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA meggyet meleg folyó vízben megmossuk, kimagozzuk, szitán áttörjük. Az így nyert levet adjuk a csecsemőnek.... tovább a teljes recepthez![]() Narancslé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszürjük, hogy rostok ne maradjanak benne.... tovább a teljes recepthez![]() Őszibaracklé6 hónapos kortól Elkészítés módjaAz érett gyümölcsöt alaposan megmossuk, héját leválasztjuk és almareszelőn lereszeljük. Ezután szitán áttörjük és az így nyert levet adjuk a csecsemőnek.... tovább a teljes recepthez![]() Őszibarackpüré6 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott, meghámozott barackot almareszelőn lereszeljük. önmagában, vagy egy kis anyatejjel elkeverve adjuk a csecsemőnek.... tovább a teljes recepthez![]() Paradicsomlé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA paradicsomot alapos mosás után forrásban lévő vízbe tesszük. A héj ráncosodása után a vízből kiemelve a héját lehúzzuk és kipréseljük, vagy szitán átnyomkodjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Paradicsomos burgonya6 hónapos kortól Elkészítés módjaA paradicsomot nyersen szitán átpaszírozzuk, 2 evőkanál vizet adunk hozzá és felforraljuk (egészen addig, amíg kissé bebőrösödik).... tovább a teljes recepthez![]() Ribizlilé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott, leszárított gyümölcsöt szitán vagy gézen átpréseljük. Adhatjuk magában is, de keverhetjük teával vagy sárgarépalével.... tovább a teljes recepthez![]() Salátafőzelék burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA salátát és a krumplit fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, majd szitán áttörjük és a főzőlével kikeverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Sárgaborsó-főzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA sárgaborsót a főzés előtti napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzéskor épp csak annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Ha a borsó már megpuhult, akkor hozzáadjuk a burgonyát, majd lassú tűzön tovább pároljuk kb. 15-20 percig. A főzőlevet leszűrjük és félretesszük.... tovább a teljes recepthez![]() Sárgarépalé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA sárgarépát alaposan megtisztítjuk, almareszelőn lereszeljük. Pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, majd amikor levet ereszt, szitán átnyomjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Sárgarépapüré burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA sárgarépát a krumplival együtt fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, majd szitán áttörjük, és a főzőlével kikeverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Sárgarépás burgonyapüré-leves6 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és feltesszük kb. 200-300 ml vízben főzni. Enyhén sózhatjuk. Mikor puhára főtt, átturmixoljuk, hogy ne maradjanak benne zöldségdarabok. Még egyszer átforraljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Sóskafőzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA sóskaleveleket egyszer felforraljuk, majd a főzőlevet leöntjük róla. Új vizet adunk hozzá, majd ezzel megfőzzük. Szitán áttörjük és hozzáadjuk a fedő alatt kevés vízben főtt, áttört burgonyát. A főzőlével hígítjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Spenót burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA spenótot egyszer felforraljuk, a főzőlevet leöntjük róla, majd új vizet adva hozzá, megfőzzük. Szitán áttörjük, majd hozzákeverjük a fedő alatt kevés vízben megfőtt, áttört burgonyát.... tovább a teljes recepthez![]() Spenót burgonyával - banánnal édesítve6 hónapos kortól Elkészítés módjaA megpucolt, kockákra vágott burgonyát kb. 15-20 percig pároljuk annyi vízben, ami éppen elfedi. A spenót szárait leszedjük, a leveleket egyesével lemossuk, majd forró vízben 4-5 percig főzzük. Miután leszűrtük, hideg vízzel lehűtjük. A banánt karikákra vágjuk és a spenót levelével együtt szétpasszírozzuk. A burgonyát áttörjük és kevés olajjal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a banános spenótpürét.... tovább a teljes recepthez![]() Sütőtökfőzelék burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA sütőtököt a krumplival enyhén sós vízben puhára főzzük, szitán attörjük, majd a főzőlével kikeverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Sütőtöklé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA sütőtököt puhára sütjük, 2-3 evőkanállal kiveszünk belőle, amit a 1 dl forralt, lehűtött vízzel, vagy anyatejjel, esetleg gyümölcslével összeturmixolunk.... tovább a teljes recepthez![]() Szőlőlé6 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott, leszárított gyümölcsöt szitán áttörjük, vagy kimagozva gyümölcscentrifugával nyerjük ki a levét.... tovább a teljes recepthez![]() Tök burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA tököt a krumplival fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, szitán áttörjük, majd a főzőlével kikeverjük. Mivel a tök vizesebb állagú, ezért kevesebb főzőlére van szükségünk a hígításhoz.... tovább a teljes recepthez![]() Vajbab burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA vajbabot a krumplival fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, szitán áttörjük, főzőlével kikeverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Vegyeszöldség-főzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA megtisztított, apró kockára vágott vegyeszöldséget (a fent felsoroltak ízlés szerint) a krumplival megfőzzük, szitán áttörjük, majd a főzőlével higítjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Zellerfőzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA zellert alaposan megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vízben puhára főzzük. Mikor kicsit kihűlt, teljesen krémesre turmixoljuk. Anyatejjel, forralt vízzel hígíthatjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldborsó burgonyával6 hónapos kortól Elkészítés módjaA zöldborsót és a krumplit fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, majd szitán áttörjük.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldfőzelék6 hónapos kortól Elkészítés módjaA brokkolit alaposan megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A zöldbabot megmossuk, kockákra vágjuk. Feltesszük főni őket. Amikor megpuhultak, szitán áttörjük vagy turmixgéppel pürésítjük. Ha szükséges, saját főzőlevével hígíthatjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Almás kukoricadara7 hónapos kortól Elkészítés módjaA kukoricadarát állandó keverés mellett megfőzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Amikor kicsit kihűlt, hozzákeverjük a megtisztított, lereszelt almát. ízesítjük egy pici citromlével. Hidegen és melegen is fogyasztható.... tovább a teljes recepthez![]() Almás sárgarépa saláta7 hónapos kortól Elkészítés módjaAz almát lereszeljük, a sárgarépát gőzben megfőzzük, összetörjük és összekeverjük az almával.... tovább a teljes recepthez![]() Almás-banános köleskása7 hónapos kortól Elkészítés módjaA kölest négyszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Az almát lereszeljük, a banánt villával összetörjük. Amikor a kása kicsit kihűlt, hozzákeverjük a gyümölcsöket. ... tovább a teljes recepthez![]() Csirkehúspüré7 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott nyers mell-, vagy combhúst ledaráljuk és enyhén sós vízben, vagy a hozzá készülő főzelékkel együtt megfőzzük, majd szitán áttörjük.... tovább a teljes recepthez![]() Csirkemájpüré burgonyával7 hónapos kortól Elkészítés módjaA májat és a felkockázott burgonyát főzzük meg külön-külön. Amikor megpuhultak pürésítsük kézi mixerrel.... tovább a teljes recepthez![]() Paradicsomos burgonyapüré7 hónapos kortól Elkészítés módjaA megtisztított, kockára vágott burgonyát beletesszük egy kis lábosba. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a burgonyát éppen ellepje. Forrástól számítva 15-20 percig lassú tűzön puhára főzzük. Közben a friss paradicsomokat nyersen átpasszírozzuk egy szűrőszitán, majd hozzáadjuk a burgonyához az apróra vágott zellerlevelekkel együtt. Addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik. A megpuhult burgonyát áttörjük és az olajat hozzáadva finomra habosítjuk takaréklángon. Feltétnek húspürét kínálunk hozzá. Ajánlott 7 hónapos kortól.... tovább a teljes recepthez![]() Pulykahúspüré7 hónapos kortól Elkészítés módjaErre a célra a pulyka mellét használjuk fel. A húst szálaira merőlegesen 2 ujjnyi vastagságúra szeleteljük, és húskalapáccsal enyhén kiverjük. A megmosott színhúst addig főzzük, míg villával szétvágható nem lesz. Nagy gondot okozhat a hús kis mennyisége miatti darálás, ezért a 3 betétes kézidaráló beszerzését javaslom. Eleinte a húst kétszer kell megdarálnunk, később már egyszer is elegendő lesz.... tovább a teljes recepthez![]() Sárgarépás csirke7 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet megmossuk, megfőzzük, majd ledaráljuk. A sárgarépát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Mikor enyhén kihűlt, összetörjük villával vagy turmixoljuk, hozzákeverünk egy kevés olajat és a főtt csirkemellet.... tovább a teljes recepthez![]() Sárgarépás csirkehúspüré7 hónapos kortól Elkészítés módjaA sárgarépát a csirkehússal megfőzzük, majd robotgéppel pürésítjük.... tovább a teljes recepthez![]() Sütőtökpüré csirkével7 hónapos kortól Elkészítés módjaA sütőtököt alaposan megmossuk, felszeleteljük, sütőben megsütjük. A csirkemellet ledaráljuk, enyhén sós, kevés vízben megfőzzük. A megsült tököt kiszedjük a héjából, villával összetörjük, és összekeverjük a hússal.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() Almás kukoricadara8 hónapos kortól Elkészítés módjaA vizet felforraljuk, majd állandó keverés mellett lassan hozzáadjuk a kukoricadarát és addig főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 10 perc). Kicsit hagyjuk hűlni, ezután keverjük hozzá a megtisztított, lereszelt édeskésebb fajta almát.... tovább a teljes recepthez![]() Banán joghurttal8 hónapos kortól Elkészítés módjaA meghámozott banánt apró karikákra vágjuk és a joghurthoz adva összeturmixoljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Banános túrókrém8 hónapos kortól Elkészítés módjaA megtisztított banánt és a túrót turmixgép segítségével krémesítjük. Pár csepp citromlevet adunk hozzá, így kevésbe fog megbarnulni.... tovább a teljes recepthez![]() Csirkés cukkinifőzelék8 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A cukkinit és a burgonyát szintén alaposan megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk és kevés vízben, vagy gőzben megfőzzük. Mikor kicsit kihűlt, összeturmixoljuk a főtt csirkehússal.... tovább a teljes recepthez![]() Cukkinis karfiolkrém8 hónapos kortól Elkészítés módjaA cukkinit és a karfiolt alaposan megtisztítjuk, majd gőzben megfőzzük. Mikor kicsit kihűlt, turmixgépben pürésítjük, enyhén sózzuk. A baba életkorának megfelelő kenyérre kenve kínáljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Gyümölcsös túró8 hónapos kortól Elkészítés módjaAz őszibarackot pürésítjük, majd áttörjük a tehéntúróval.... tovább a teljes recepthez![]() Húsos rizs8 hónapos kortól Elkészítés módjaA rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A darált csirkemellet az olajon megpároljuk, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Mikor megpuhult, összekeverjük a megfőtt rizzsel.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() Köles-püré gyümölcsökkel8 hónapos kortól Elkészítés módjaA kölest dupla mennyiségű vízben megfőzzük, amelybe előzetesen teszünk 1-2 szem aszalt szilvát. Amikor megfőtt, néhány meghámozott almagerezdet adunk hozzá, majd turmixszoljuk. Dietetikus véleménye... tovább a teljes recepthez![]() Kukoricás keksz8 hónapos kortól Elkészítés módjaA hozzávalókat összegyúrjuk, egy órára hideg helyre tesszük pihenni. Ezután kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, különböző formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral lefedett tepsire rakjuk őket, és aranysárgára sütjük őket. Vigyázzunk, mert az alja hamar megég, gyakran ellenőrizzük!... tovább a teljes recepthez![]() Májpüré8 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott májat a főzeléknövényekkel együtt főzzük, és velük együtt át is törhetjük a szitán. A csecsemőnek először csak fél kávéskanálnyit adjunk, ezt emeljük fokozatosan 2-3 kávéskanálnyi mennyiségre.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() Meggy joghurttal8 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott, kimagozott meggyet szitán áttörjük. Ezt a sűrű levet keverjük a natúr joghurhoz.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() Natúr krémtúró8 hónapos kortól Elkészítés módjaA túrót kefirrel, vagy natúr joghurttal, ízlés szerinti cukorral keverjük ki.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() ![]() Reszelt burgonya8 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyát enyhén sós vízben héjával együtt megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, lereszeljük és összekeverjük az olívaolajjal. Hőálló üvegedénybe tesszük és sütőben kicsit átsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() ![]() Sárgaborsó főzelék burgonyával8 hónapos kortól Elkészítés módjaA sárgaborsót, vagy más néven felesborsót már a főzést megelőző napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi forró vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Akkor adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát, ha a borsó már megpuhult. Lassú tűzön tovább pároljuk 15-20 percig. Leszűrjük a főzőlevet és félretesszük. A főzeléket turmixgéppel pépesítjük, majd hozzáadagoljuk a megfelelő mennyiségű főzőlevet, a teáskanál olajat, és takaréklángon újramelegítjük.... tovább a teljes recepthez![]() Tonhalkrém8 hónapos kortól Elkészítés módjaA tonhalfilét nagyon kevés vízben megfőzzük. Mikor teljesen puha, a vízből kivéve villával pépesre törjük, ízesítjük a paradicsompürével, borsikafűvel, kevés jódozott sóval. Kenyérre kenve kínáljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldséges rizs8 hónapos kortól Elkészítés módjaA rizst bő, enyhén sós vízben megfőzzük. Az alaposan megtisztított sárgarépát kis kockákra vágjuk, a borsóval együtt átfuttatjuk az olajon, majd vizet aláöntve megpároljuk. Ízesíthetjük egy kevés kakukkfűvel is. Amikor megpuhult a rizs és a zöldségek is, összekeverjük őket.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldségpüré-leves8 hónapos kortól Elkészítés módjaA zöldségeket alaposan megtisztítjuk, apróra felszeleteljük. Átfuttatjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és megsózzuk. Mikor puhára főttek a zöldségek, az egészet összeturmixoljuk, majd újra összeforraljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Almás-banános kukoricapehely9 hónapos kortól Elkészítés módjaAz almát és a banánt alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, a kukoricapelyhet apróra törjük. Az almát lereszeljük, a levével meglocsoljuk a kukoricapelyhet (ha túl száraz marad, adhatunk hozzá még almalevet, vagy akár anyatejet). A banánt villával összetörjük, majd hozzákeverjük a kukoricapehelyhez és a reszelt almához.... tovább a teljes recepthez![]() Gyümölcsös joghurt kukoricapehellyel9 hónapos kortól Elkészítés módja2 dl joghurtba 2-3 evőkanál kukoricapelyhet áztatunk, majd ízlés szeint gyümölcsöt adunk hozzá (reszelt, vagy turmixolt gyümölcsöt).... tovább a teljes recepthez![]() Gyümölcsös kukoricapehely9 hónapos kortól Elkészítés módjaA lereszelt, vagy turmixolt, esetleg centrifugált gyümölcsbe (kb. 1,5 dl) beáztatunk 2-3 evőkanál kukoricapelyhet. Amikor felpuhult, akkor az egészet turmixoljuk.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() Kukoricadara-puding9 hónapos kortól Elkészítés módjaA vizet felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Kb. 5 percig főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a margarint, majd duzzadni hagyjuk a darát. Egy pudingformát kikenünk margarinnal, beletesszük a masszát, és 5 percre forró sütőbe tesszük. Sütőből kivéve óvatosan egy tányérra borítjuk a pudingot. Gyümölcslekvárral, gyümölcspéppel vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() Reszelt sajt főzelékkel9 hónapos kortól Elkészítés módjaTrappista, óvári és ementáli sajt a legalkalmasabb. A sajtot lereszeljük, majd a kész forró főzelékhez adjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Tojáskrém9 hónapos kortól Elkészítés módjaA főtt tojássárgáját áttörjük és margarinnal habosra keverjük. Kenyérre kenve falatonként adható a már rágni tudó, darabos ételt evő csecsemőnek.... tovább a teljes recepthez![]() Tojáskrém kenyérre9 hónapos kortól Elkészítés módjaA jól megmosott, friss tojást enyhén sós vízben keményre főzzük (kb. 10-15 perc). A sárgáját villával összetörjük, és habosra keverjük a margarinnal. Kenyérre kenve, kis darabonként kínáljuk a rágni tudó kicsinek.... tovább a teljes recepthez![]() Tojássárgája9 hónapos kortól Elkészítés módjaCsak friss, és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel főni és forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Hideg vízzel öblítsük le, így a héja könnyebben leválasztható. A tojássárgáját a főzelékre passzírozzuk.... tovább a teljes recepthez![]() Burgonyaszem10 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyát megfőzzük, krumplinyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a margarint és a kefírt. Jól kikeverjük és hőálló edénybe töltjük. A közepébe lyukat fúrunk és beletöltjük a tojás sárgáját.... tovább a teljes recepthez![]() Karalábéfőzelék10 hónapos kortól Elkészítés módjaA karalábét a krumplival együtt puhára főzzük, szitán áttörjük, majd egy kis margarinnal és a főzőlével pépesre keverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Karfiolfőzelék10 hónapos kortól Elkészítés módjaA karfiolt és a krumplit fedő alatt kevés vízben megfőzzük, szitán áttörjük és a főzőlével, valamint egy pici margarinnal kikeverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Kelkáposzta-főzelék10 hónapos kortól Elkészítés módjaA kelkáposztát forrásig főzzük, majd a főzőlevet leöntjük. Új vizet hozzáadva a krumplival együtt puhára főzzük. Pici margarinnal és főzőlével kikeverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Pulykahúspép10 hónapos kortól Elkészítés módjaA pulykamellett ledaráljuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A félig főtt húshoz hozzáadhatjuk a krumplit és a zöldfőzeléket és így együtt főzzük puhára. A végén szitán áttörjük és egy kis margarinnal pépesre keverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Rakott burgonya10 hónapos kortól Elkészítés módjaA 2 közepes méretű burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, vagy megsütjük, majd hámozás után krumplinyomón áttörjük.... tovább a teljes recepthez![]() Sajtkrém10 hónapos kortól Elkészítés módjaA reszelt sajtot összekeverjük - ízlés szerint - apróra vágott zöldhagymával és petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a főtt tojás sárgáját, majd annyi kefírt, amivel elkeverve krémes állagú lesz.... tovább a teljes recepthez![]() Sajtos rúd10 hónapos kortól Elkészítés módjaA lisztet, a reszelt sajtot, a vajat és a 2 tojás sárgáját összekeverjük, hozzáadunk 1 evőkanál tejfölt és egy kis sót. Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát, majd hideg helyre tesszük.... tovább a teljes recepthez![]() ![]() ![]() Zöldséges rizzsel töltött cukkini10 hónapos kortól Elkészítés módjaA rizst bő vízben megfőzzük. A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kivájjuk pl. egy kiskanállal. Enyhén megsózzuk, majd sütőlapra téve elősütjük. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret alaposan megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A kivájt cukkini belsőt is felkockázzuk. A felaprított zöldségféléket az olajon átfuttatjuk, majd állandóan kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, fűszerezzük kakukkfűvel. Amikor megpuhult, összekeverjük a főtt rizzsel, majd az elősütött cukkinikbe töltjük, sütőbe visszatéve pár percig sütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Rakott cukkini11 hónapos kortól Elkészítés módjaA cukkinit megmossuk, félbevágjuk és enyhén kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, enyhén megsózzuk. A rizst bő vízben megfőzzük. A darált húst és a vékony karikákra vágott póréhagymát olajon átfuttatjuk, sózzuk, fűszerezzük majd vizet aláöntve megpároljuk. Hozzákeverjük a rizst, és az egészet az előkészített cukkinire öntjük. Meglocsoljuk tejföllel és sütőben megsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldfűszeres túró11 hónapos kortól Elkészítés módja1-1 kávéskanálynyi - alaposan megtisztított - petrezselyemzöldet és újhagymát (vagy vöröshagymát, esetleg snidlinget) nagyon apróra vágunk, illetve lereszelünk. Hozzáadjuk a túróhoz és jól elkeverjük.... tovább a teljes recepthez![]() Almamártás12 hónapos kortól Elkészítés módjaKb. 150-200 ml vizet felteszünk forrni, beletesszük a fahéjat, a cukrot, a citrom megtisztított, vékonyra vágott héját, pár darab szegfűszeget. Fedő alatt kb. 10 percig hagyjuk forrni. Közben meghámozzuk és apróra vágjuk az almát. Kiszedjük a fűszereket a vízből, beletesszük az almát és puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, a mártás levéből keveset hozzámerve összemelegítjük, majd a tejfölt az almás léhez öntjük. Alaposan összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. 5-10 percig forraljuk, amíg besűrűsödik, utóízesítjük citromlével. Az almadarabok maradhatnak egészben, de a kész mártást le is turmixolhatjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Almás tejbedara – fehérjebeépítés idején12 hónapos kortól Elkészítés módjaA tejet felforraljuk, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a darát. Pár percig főzzük, amíg a dara teljesen megdagad, megpuhul. Ezután hagyjuk egy kicsit hűlni. Közben meghámozzuk, és lereszeljük az almát, hozzákeverjük a tejbedarához. Egy pici cukorral édesíthetjük.... tovább a teljes recepthez![]() Ananásztorta12 hónapos kortól Elkészítés módjaA tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Margarinnal kikent tortaformába öntjük, a tetejére ananászkarikákat teszünk. (Kicsit nyomkodjuk bele a masszába a gyümölcsöt, hogy ne essen le a tetejéről). Meleg sütőben készre sütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Banánturmix12 hónapos kortól Elkészítés módjaA banánt megmossuk, meghámozzuk, összeturmixoljuk. Felöntjük tejjel, édesítjük mézzel, egy kevés frissen facsart citromlevet adunk hozzá.... tovább a teljes recepthez![]() Bogyóleves12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz olajat egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, állandó kevergetés mellett világosbarnára pirítjuk. Egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, köménymaggal ízesítjük. Jól kiforraljuk. Levesgyöngyöt vagy pirított zsemlekockát kínálunk mellé.... tovább a teljes recepthez![]() Bolognai spagetti12 hónapos kortól Elkészítés módjaA megtisztított hagymát apró kockára vágjuk, az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges, kevés cukrot adunk hozzá. Mikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a meghámozott, kockára vágott friss paradicsomot, 3-4 percig még forraljuk. Eltávolítjuk a babérlevelet. Főtt spagetti tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Brokkolifozelék12 hónapos kortól Elkészítés módjaMegtisztítjuk a brokkolit és a vöröshagymát. A hagymát szeletekre vágjuk és kevés sós vízben megpároljuk. Ha megfőtt, akkor a brokkoli rózsáit levágjuk és félretesszük. A szárát a pároláshoz használt lével, a tejjel és az olajjal összeturmixoljuk és addig forraljuk, míg mártás sűrűségűvé válik. Ekkor beletesszük a brokkoli rózsáit és az egészet összeforraljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Brokkolikrémes palacsinta sajtmártással12 hónapos kortól Elkészítés módjaA lisztből, tejből, tojásból, pici sóval, olajjal és szükség szerinti szódavízzel palacsintatésztát készítünk. Serpenyőben világos palacsintát sütünk belőle.... tovább a teljes recepthez![]() Brokkolileves12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz alaposan megmosott brokkolit sóval, őrölt köménnyel ízesített vízben megfőzzük. A lisztet elkeverjük a tejjel, ezzel habarjuk be a levest. Még pár percig főzzük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Burgonyapüré12 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, áttörjük. Hozzákeverjük a vajat és a felmelegített tejet. (A tej mennyisége ízléstől függ, mennyire szeretjük hígan.)... tovább a teljes recepthez![]() Burgonyapüré hercegnő módra12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz apróra vágott vöröshagymát olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemzölddel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a megtisztított, kockára vágott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, forrón áttörjük, majd a vajjal és a tejjel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a burgonyapüré felét, ráterítjük a húsos masszát, majd a püré másik felét. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul.... tovább a teljes recepthez![]() Cseresznyeleves12 hónapos kortól Elkészítés módjaEgy fazékba felteszünk forrni vizet, amit egész fahéjjal, szegfűszeggel, alaposan megmosott citrom vékonyra szeletelt héjával ízesítünk. A víz fedő alatt forrjon. Kb. 10 perc forrás után kiszedjük a fűszereket, és beletesszük a vízbe a magozott cseresznyét. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzámelegítjük a leveshez: állandó keverés mellett a tejfölhöz a leves forró vizét lassan adagoljuk, végül az összeset visszaöntjük a levesbe. így nem csapódik ki a tejföl. átforraljuk a levest. ízesíthetjük kevés cukorral, citromlével. Hidegen tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Csirkemájpuding12 hónapos kortól Elkészítés módjaA lisztet a margarinon habzásig hevítjük, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és besűrítjük. Beletesszük az elkapart csirkemájat, tojássárgáját, majd petrezselyemzölddel, sóval ízesítjük, végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Margarinnal kikent porcelán pudingformába tesszük, majd a formákat egy lábosba állítjuk és a forma feléig megtöltjük vízzel, végül fedő alatt kigőzöljük. Azonnal tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Csőben sült cukkini12 hónapos kortól Elkészítés módjaA cukkinit megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk, állni hagyjuk. A tejfölt összekeverjük az egész tojással, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, hozzákeverjük a lecsepegtetett cukkinikarikákat és a vékony csíkokra vágott sonkát. Margarinnal vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és sütőben pirosra sütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Csőben sült töltött tojás12 hónapos kortól Elkészítés módjaA főtt tojásokat kettévágjuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyem zölddel ízlés szerint máj-, vagy halpürével összekeverjük. Ezt a masszát töltjük a főtt tojások fehérjébe.... tovább a teljes recepthez![]() Egybensült vagdalt12 hónapos kortól Elkészítés módjaA darált sertéshúst, a vízbe beáztatott zsemlét, a tojást, a sót, a zúzott fokhagymát és a kevés olajon megpárolt, apróra vágott póréhagymát alaposan összedolgozzuk. Egy alufóliát vékonyan megkenünk olajjal, belesimítjuk a masszát és meleg sütőben készre sütjük. Ha kicsit kihűlt, felszeleteljük.... tovább a teljes recepthez![]() Első szülinapi torta - joghurttorta12 hónapos kortól Elkészítés módjaHabosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és apránként a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a masszához. A tortaformát kikenjük margarinnal, beleöntjük a masszát, és megsütjük. Akkor kész, ha a tésztába szúrt tű már nem marad ragacsos. Sütés után kiszedjük a formából, megvárjuk, amíg kihűl és kettévágjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Frankfurti leves12 hónapos kortól Elkészítés módjaA kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, sós, őrölt köménnyel, kevés borssal ízesített vízben majdnem puhára főzzük.... tovább a teljes recepthez![]() Gesztenyés szelet12 hónapos kortól Elkészítés módjaA tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, cukrot, kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd a maradék tejet is. Jól összedolgozzuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Görögpecsenye12 hónapos kortól Elkészítés módjaA húst megtisztítjuk, felszeleteljük, sült hús fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és sütőzacskóban zsiradék hozzáadása nélkül megsütjük. Közben a rizst megfőzzük, a paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük, a paprikát karikákra vágjuk. A hagymát szintén karikára vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Hagymás-petrezselymes rizs12 hónapos kortól Elkészítés módjaA rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük (nem kell túl apróra). Olajon üvegesre-puhára pároljuk a hagymát, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, picit megsózzuk. Amikor megfőtt a rizs, összekeverjük a petrezselymes hagymával. Bármilyen, kevésbé fűszeres húsételhez kitűnő köret.... tovább a teljes recepthez![]() Hamis tepertős pogácsa12 hónapos kortól Elkészítés módjaA tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, majd az élesztőt, megvárjuk, amíg felfut. A lisztet, a korpát összekeverjük a sóval, ízlés szerinti borssal, hozzákeverjük a tojásokat és a lágy margarint, végül a felfutott élesztőt. Alaposan összekeverjük, dagasztjuk, majd fél órára meleg helyre tesszük kelni. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a tésztát. A tetejét bevagdossuk, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben megsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Hamis vesevelő12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz olajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott póréhagymát, tűzről levéve hozzáadunk egy kevés fűszerpaprikát, sót, majd a rózsáira szedett karfiolt. Állandóan vizet aláöntve puhára pároljuk. Mikor a karfiol megpuhult, elpárologtatjuk a maradék vizet, ráöntjük az előzőleg felvert tojást, és alaposan átsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Hideg túrós körteleves12 hónapos kortól Elkészítés módjaA megtisztított, magházától megfosztott, érett körtét vízzel felhígított tejjel, tehéntúróval összeturmixoljuk, citromlével ízesítjük. Lehűtve tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Hókifli12 hónapos kortól Elkészítés módjaA vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy gyúrható legyen. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd lisztes deszkán kinyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk, közepét darált dióval, vagy lekvárral megtöltjük. Félbehajtjuk, széleit megnyomkodjuk és kisütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Húshasé12 hónapos kortól Elkészítés módjaA lisztet szárazon világosra pirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a darált, főtt húst, az egész tojással elkevert tejszínt és alaposan összedolgozzuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel és sóval ízesítjük, végül a tűzre visszatéve takaréklángon besűrítjük. Kanállal kis „galuskákat” formázva tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Húsvéti spenóttorta12 hónapos kortól Elkészítés módjaA vajat morzsoljuk össze a liszttel és a sóval, gyúrjuk sima tésztává, ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet. Ha összeállt a tészta, tegyük hideg helyre fél órára.... tovább a teljes recepthez![]() Joghurtos-fokhagymás csirkemell12 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet alaposan megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Az éppen melegedő olajon átforgatjuk a nagyon apróra vágott újhagymát és fehéredésig a csirkehúst. Sózzuk, majd kevés vizet aláöntve pároljuk. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a puha húshoz adjuk, majd alaposan átforraljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Kapros csirkemell12 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon átfuttatjuk, amíg fehér lesz. Vizet aláöntve puhára pároljuk, közben sózzuk, megszórjuk apróra vágott kaporral. A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd hozzámelegítjük a húshoz. Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, a liszt íze elfő. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk. ... tovább a teljes recepthez![]() Kapros túrókrém12 hónapos kortól Elkészítés módjaA túrót összekeverjük a tejföllel és a kaporral, alaposan összedolgozzuk.... tovább a teljes recepthez![]() Kapros túróval töltött csirkemell12 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk. A túrót elkeverjük a joghurttal és a kaporral, ezt a masszát rákenjük a húsra, feltekerjük, hústűvel összetűzzük, sütőzacskóba tesszük és zsiradék hozzáadása nélkül megsütjük. Főtt rizst, vagy vizes burgonyapürét kínáljunk hozzá.... tovább a teljes recepthez![]() Keksz-krémes12 hónapos kortól Elkészítés módjaA tojássárgáját a liszttel, a cukorral, a vaníliáscukoral és egy kevés tejjel csomómentesre elkavarjuk. A tejet felforraljuk, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. A felforralt tejben elkeverjük a mártást, majd a felvert tojáshabot. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.... tovább a teljes recepthez![]() Kevert fánk eperszósszal12 hónapos kortól Elkészítés módjaA joghurtot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. A masszából evőkanállal kis fánkokat szaggatunk az előmelegített olajba, majd aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Körtelé12 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott, megtisztított körtét lereszeljük, majd műanyag szitán áttörjük. Gyümölcscentrifugát is használhatunk az elkészítéshez.... tovább a teljes recepthez![]() Körtepép12 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott, meghámozott körtét feldaraboljuk, héjától, magházától megtisztítjuk, majd leturmixoljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Madársaláta gazdagon12 hónapos kortól Elkészítés módjaA keményre főzött tojásokat daraboljuk cikkekre. A megmosott medvehagymát szeleteljük csíkokra. Az uborkát és a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A retket daraboljuk hasábokra. A nyersanyagokat halmozzuk tálra és öntsük le joghurttal.... tovább a teljes recepthez![]() Medvehagymás pogácsa12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz élesztőt kevés langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztekhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a korpát és a tojást, majd összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten fél óráig kelni hagyjuk. A medvehagymát apróra daraboljuk, majd hozzáadjuk a megkelt pogácsatésztához és újra átgyúrjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat formálunk és megkenjük tojással a tetejüket, majd egy 170-180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. ... tovább a teljes recepthez![]() Meggymártás12 hónapos kortól Elkészítés módjaKb. 200 ml vizet felteszünk forrni, beletesszük az egész fahéjat, a citrom alaposan megmosott, vékonyan levágott héját. Ezt fedővel lefedve kb. 10 percig forraljuk, ezután kiszedjük belőle a fűszereket. Beletesszük a magozott, felezett meggyet, főzzük néhány percig. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, kanalanként a forró mártásalapból adunk hozzá egy kicsit, majd az egészet összekeverjük. Jól kiforraljuk. A végén kevés cukorral és citromlével ízesíthetjük. Turmixolhatjuk is, de „darabosan” is finom.... tovább a teljes recepthez![]() Omlett12 hónapos kortól Elkészítés módjaA tojásokat felverjük, a reszelt sajt felét belekeverjük. Az így kapott masszából két lapot sütünk. Csak az egyik oldalát sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és egymásra hajtjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Őszi vitaminsaláta12 hónapos kortól Elkészítés módjaA zöldségeket alaposan megmossuk, felszeleteljük. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, ízesítjük egy kevés sóval, borssal, ráöntjük a zöldségekre. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.... tovább a teljes recepthez![]() Óvári csirkemell12 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Kevés sültcsirke fűszerkeverékkel bedörzsöljük a hússzeleteket, lisztbe forgatjuk, majd nagyon pici olajon egy serpenyőben mindkét oldalán félig puhára sütjük. Egy tűzálló üvegtálat nagyon vékonyan kiolajozunk. Belefektetjük a hússzeletet, ráfektetjük a sonkaszeleteket és a sajtot, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és a sajt pirosra sül.... tovább a teljes recepthez![]() Paradicsomleves12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz olajon átfuttatjuk a lisztet, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük hideg vízzel (kb. 200 ml). Beletesszük a megtisztított, egészben hagyott zellergumó darabot és felforraljuk a levest. Kivesszük belőle a zellert és belefőzzük a száraztésztát.... tovább a teljes recepthez![]() Paradicsomos húsgombóc12 hónapos kortól Elkészítés módjaA sertéshúst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, ízesítjük a paradicsompürével, sóval, borsikafűvel és apróra vágott snidlinggel. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, és forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük őket. Miután feljön a víz tetejére, még pár percig tovább főzzük. Egyet kiemelve, kettévágva ellenőrizhetjük, megfőtt-e.... tovább a teljes recepthez![]() Paradicsomos káposzta húsgombóccal12 hónapos kortól Elkészítés módjaA darált húst összekeverjük a nyers rizzsel, a tojással, sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, és forró vízben megfőzzük.... tovább a teljes recepthez![]() Paradicsomos káposztafőzelék12 hónapos kortól Elkészítés módjaA fejes káposztát apróra gyaluljuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompüré kétharmadát és tovább főzzük. A lisztet szárazon enyhén megpirítjuk, hozzátesszük a maradék paradicsompürét, rövid ideig együtt pirítjuk tovább, majd hideg vízzel csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a káposztához. Jól felforraljuk és melegen tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Petrezselymes barnarizs12 hónapos kortól Elkészítés módjaA barnarizst átválogatjuk, alaposan átmossuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, kevés olívaolajon átforgatjuk, majd hozzákeverjük a megfőtt barnarizshez.... tovább a teljes recepthez![]() Piros gyümölcstorta12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, olajjal, reszelt citromhéjjal. Apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Egy margarinnal kikent, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tortába szúrt villára nem ragad a tészta. Amikor megsült, kiszedjük a formából.... tovább a teljes recepthez![]() Pulykaburger12 hónapos kortól Elkészítés módjaÖsszekeverjük a hozzávalókat, kicsit állni hagyjuk. Kis lepényeket formázunk belőle, serpenyőben mindkét oldalát átsütjük. De süthetjük grillen is.... tovább a teljes recepthez![]() Rakott babapiskóta12 hónapos kortól Elkészítés módjaA babapiskótát beáztatjuk az ananászkonzerv levébe. A pudingport felverjük a tejjel. Egy tálba teszünk egy réteg piskótát, rá a pudingot, végül az ananászdarabokat. Behűtve tálaljuk. Ananász helyett készíthetjük friss naranccsal, eperrel vagy bármilyen idény jellegű gyümölccsel. Ilyenkor a babapiskótát tejbe áztassuk be.... tovább a teljes recepthez![]() Rakott brokkoli12 hónapos kortól Elkészítés módjaA brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A friss, gyenge póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy edénybe öntjük, rátesszük a hagymát, a darált húst, fűszerezzük kevés kakukkfűvel. Vizet folyamatosan aláöntve puhára pároljuk. A rizst bő vízben készre főzzük, majd összekeverjük a kész hússal. Egy hőálló üvegtálat kevés vajjal kikenünk, beleöntjük a brokkolit, rárétegezzük a rizses húst, a tetejére öntjük a joghurtot és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Rakott tök12 hónapos kortól Elkészítés módjaA friss tököt előfőzzük, majd a félpuha tököt margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rétegezzük.... tovább a teljes recepthez![]() Rakott zöldbab12 hónapos kortól Elkészítés módjaA friss zöldbabot előfőzzük. Amikor már félpuha, akkor margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rétegezzük.... tovább a teljes recepthez![]() Répafelfújt12 hónapos kortól Elkészítés módjaA vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Felöntjük a tejjel, vagy babatejjel és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megfőzött, ledarált répapürét, valamint a reszelt sajtot és a fél tojást. Tűzálló tálban megsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Répás vajkrém12 hónapos kortól Elkészítés módjaA sárgarépát finomra reszeljük, majd meglocsoljuk a frissen préselt citromlével. Ezután összekeverjük a vajkrémmel.... tovább a teljes recepthez![]() Rizsfelfújt12 hónapos kortól Elkészítés módjaA tej és a víz keverékét enyhén megsózzuk, beleteszünk egy rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliáscukrot, majd a rizst. Gyakori kevergetés mellett a rizst puhára főzzük. A tojásokat alaposan megmossuk, kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a cukorral, és a langyosra hűlt, főtt rizshez keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is. Egy hőálló üvegtálat vékonyan kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával (vagy akár édesmorzsával), beleöntjük a rizst, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Amikor kicsit kihűlt, felszeleteljük, lekvárral, csoki-vagy vaníliaöntettel tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Sajtban sült karfiol12 hónapos kortól Elkészítés módjaA karfiolt puhára főzzük, majd leszűrjük. A tűzálló tálat margarinnal kikenjük és zsemlemorzsával meghintjük. A tojást a vajjal és a sajttal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a főtt karfiolt. Ezután tűzálló tálba öntjük és a sütőben megsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Sajtmártás12 hónapos kortól Elkészítés módjaA vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd habzásig hevítjük. Felöntjük babatejjel, vagy tejjel és sűrűre főzzük. Forrón belekeverjük a sajtot.... tovább a teljes recepthez![]() Sajtmártásos-tojásos sült tészta12 hónapos kortól Elkészítés módjaA vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, habzásig hevítjük. Felöntjük a tejjel, kézi habverővel alaposan elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, felforraljuk, majd hozzákeverjük a reszelt trappista sajtot. Alaposan átforgatjuk. Közben bő, enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, illetve az alaposan megtisztított tojást keményre főzzük. A tésztát és a mártást összekeverjük. Egy hőálló üvegtálat kikenünk vajjal, a tészta felét beleöntjük, rákarikázzuk a megpucolt, felkarikázott főtt tojást, ráöntjük a tészta másik felét, majd megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük, amíg a teteje aranysárga lesz.... tovább a teljes recepthez![]() Sajtos hús12 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Sóval, borssal vékonyan bedörzsöljük (esetleg helyette valamilyen sülthús fűszerkeverékkel), és olajjal vékonyan kikent, magas falú tepsibe, vagy hosszúkás üvegtálba fektetjük. A tejfölt elkeverjük a tojással, a reszelt sajt felével, sóval, majd a húsra öntjük, a tetejére szórjuk a többi reszelt sajtot. Sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul, a sajtos massza megszilárdul és a sajt szép aranysárgára pirul.... tovább a teljes recepthez![]() Sajtos tojáslepény12 hónapos kortól Elkészítés módjaTojásokat alaposan elkeverjük a tejszínnel és a sóval. Palacsintasütő alját kikenjük olajjal, felmelegítjük, beleöntjük a tojáslét, addig sütjük az egyik oldalát, amíg megszilárdul, majd óvatosan megfordítjuk, ezt az oldalát is megsütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a lepényt négybe hajtva tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Sajtos tonhal12 hónapos kortól Elkészítés módjaA fagyasztott tonfilét felengedjük, enyhén sózzuk és egy tepsibe vagy hőálló üvegedénybe fektetjük. A tejfölt összekeverjük a tojással, a reszelt sajt egy részével, fűszerezzük szerecsendióval. A masszát a halra öntjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajt másik részével és sütőben pirosra sütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Sárgarépás hússal töltött burgonya12 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kissé kihűlt, meghámozzuk, kettévágjuk, a közepét kivájjuk. Közben a húst, az apróra vágott újhagymát és a reszelt répát a nagyon kevés olajon átforgatjuk, majd vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben enyhén sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Amikor elkészült, a masszát a kivájt burgonyába töltjük, majd ezeket egy tepsire téve, előmelegített sütőben átsütjük. Vigyázzunk, ne keletkezzen rajta túl vastag pörzsréteg.... tovább a teljes recepthez![]() Savanyú krumplifőzelék12 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyákat felkarikázzuk, és babérleveles sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, a babérleveleket a főzővízből kivesszük, és a víz nagy részét a burgonyáról leöntjük.... tovább a teljes recepthez![]() Sonkás rizottó12 hónapos kortól Elkészítés módjaOlajban üvegesre pároljuk a rizst és felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, zöldborsót és a sonkát. Fedő alatt pároljuk. Mikor kész a rizs, levesszük a tűzről és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Spenótfelfújt12 hónapos kortól Elkészítés módjaA vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Felöntjük a tejjel (babatejjel) és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megfőzött, ledarált spenótpürét, a reszelt sajtot és egy fél tojást.... tovább a teljes recepthez![]() Spenótos spagetti12 hónapos kortól Elkészítés módjaA felolvasztott spenótpürét feltesszük főzni. Ízesítjük zúzott fokhagymával, pici sóval. A tejszínt elkeverjük a liszttel, hozzákeverjük a spenóthoz és tovább főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. A tésztát enyhén sós, olajos, forró vízben megfőzzük. Egy tálban összekeverjük a kifőtt tésztát és a szószt. Egy hőálló üvegtálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a tésztát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben megsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Spenótos sült tészta12 hónapos kortól Elkészítés módjaA vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, átpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve megpároljuk. Közben sózzuk, fűszerezzük egy kevés borssal. Mikor majdnem megpuhult, hozzáadjuk az előre kiolvasztott spenótpürét, alaposan összekeverjük a hússal. Ízesítjük zúzott fokhagymával. Állandó keverés mellet, vékony sugárban hozzáadjuk a tejszínt, átforraljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Sportszelet süti - sütés nélküli sütemény12 hónapos kortól Elkészítés módjaA kakaóport és a darált kekszet összekeverjük. A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a rumaromát, végül a kakaós kekszet is beledolgozzuk.... tovább a teljes recepthez![]() Tejberizs12 hónapos kortól Elkészítés módjaA megmosott rizst tegyük fel annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi. Gyakori kevergetés mellett főzzük addig, amíg a rizs megduzzad a felszívott víztől. Ezután öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a vajat és a vaníliát (vagy vaníliás cukrot) és gyakori kavargatás mellett addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.... tovább a teljes recepthez![]() Tejes csirkemell12 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet alaposan megtisztítjuk. A tejbe beletesszük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, majd ebben pácoljuk 1-2 órát (vagy akár többet, ha van idő) a csirkemellet. Ezután sütőzacskóba tesszük a húst, megsózzuk, hozzáöntünk a tejből és puhára sütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Teljes kiőrlésű zöldséges rakott rétes12 hónapos kortól Elkészítés módjaA vöröshagymát először félbe, majd karikákra vágjuk. A gombát és a cukkinit felszeleteljük, a sárgarépát hasábokra vágjuk, majd ezeket egy teflonserpenyőben az olaj felén átfuttatjuk. Hozzáadjuk a tejet és a fűszereket, és amikor a tej felforr, vékonyan megszórjuk a tetejét teljes kiőrlésű liszttel, majd néhány percig tovább forraljuk, hogy besűrösödjön.... tovább a teljes recepthez![]() Töltött tojás12 hónapos kortól Elkészítés módjaA tojásokat alaposan megmossuk, majd héjában keményre főzzük (kb. 15 perc). Amikor kihűlt, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. A sárgáját külön tálba tesszük, összetörjük, hozzákeverünk annyi tejfölt, hogy krémes legyen, ízesítjük majonézzel, mustárral, nagyon apróra vágott pritaminpaprikával és gyenge póréhagymával, alaposan összedolgozzuk, majd visszatöltjük a tojás fehérjébe. A tetejére apróra reszelt sajtot és esetleg egy kevés fűszerpaprikát szórunk.... tovább a teljes recepthez![]() Túró Rudi torta12 hónapos kortól Elkészítés módjaKivajazott tortaforma aljába belerakjuk a babapiskótát, majd citromlével meglocsoljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Túrófelfújt12 hónapos kortól Elkészítés módjaA túrót összekeverjük a cukorral, búzadarával, reszelt citromhéjjal és a keményre vert tojásfehérje habbal. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a túrós masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Tálaláskor adhatunk hozzá lekvárt is.... tovább a teljes recepthez![]() Túrógombóc12 hónapos kortól Elkészítés módjaA túrót összedolgozzuk a búzadarával, a tojássárgájával, a margarin felével, kevés sóval és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét, és fél órát hűtőszekrényben állni hagyjuk. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, bő, forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Miután feljöttek a víz tetejére, 3-5 percig főzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsát kevés margarinon megpirítjuk, beleforgatjuk a leszűrt gombócokat. Porcukorral meghintjük. A tejfölt folytonos keverés mellett vízfürdőn felmelegítjük, ízesítjük kevés cukorral és meglocsoljuk vele a gombócokat. ... tovább a teljes recepthez![]() Túrós galuska12 hónapos kortól Elkészítés módjaA felvert tojáshoz hozzáadjuk az áttört túrót és jól elkeverjük. Beletesszük a lisztet és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Lazán összedolgozzuk és forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel átöblítjük, majd felmelegített olajon átforgatjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Túrótorta12 hónapos kortól Elkészítés módjaA túrót villával alaposan összetörjük. A tojásokat megmossuk, egyenként felütjük és egy nagy tálban kézi habverővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, a vaníliát, reszelt citromhéjat, végül az összetört túrót, alaposan összekeverjük. Egy tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben egy órát sütjük. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, gyümölccsel, lekvárral, fagylalttal.... tovább a teljes recepthez![]() Túróval töltött alma12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz almát alaposan megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magházát. A túrót elkeverjük a zabkorpával és a lekvárral, és az almába töltjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alma megpuhul.... tovább a teljes recepthez![]() Túróval töltött burgonya12 hónapos kortól Elkészítés módjaA burgonyát alaposan megmossuk és enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Mikor kicsit kihűlt, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, kiszedjük a belsejét. A túrót alaposan összekeverjük a tejföllel, a kaporral, a fűszerpaprikával, ezzel a masszával megtöltjük a burgonya belsejét. Sütőlapra tesszük (ezt megkenhetjük egy kis olajjal, hogy ne ragadjon le), megszórjuk reszelt sajttal, és meleg sütőben megsütjük.... tovább a teljes recepthez![]() Vizes almaleves12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz almát megtisztítjuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kb. 250 ml vizet felteszünk forrni, beletesszük az egész fahéjdarabokat és citromhéjat (mindkettőből keveset), forraljuk kb. 10 percig, majd beletesszük az almát. A lisztet elkeverjük egy kevés hideg vízzel (kb. 100 ml), majd amikor félig megpuhult az alma, hozzáadjuk a lisztes keveréket. Jól kiforraljuk, ízesítjük kevés cukorral, citromlével. Langyosra hűlve fogyasszuk.... tovább a teljes recepthez![]() Zabkorpás pogácsa12 hónapos kortól Elkészítés módjaAz élesztőt kevés tejjel és kis cukorral felfuttatjuk. A sóval kevert lisztet összedolgozzuk a margarinnal, tejföllel, a tojások sárgájával, a zabkorpával, és a felfuttatott élesztővel. A tésztát jól átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Zabnyákleves - gyomorrontás, hasmenés esetére12 hónapos kortól Elkészítés módjaA zabpelyhet beáztatjuk annyi vízben, hogy ellepje. Ezután felöntjük 300-400 ml vízzel, teszünk hozzá egy kevés sót, és addig főzzük, amíg a zab teljesen megpuhul, sőt, egy része szétfő. Nem túl forrón tálaljuk.... tovább a teljes recepthez![]() Zabpelyhes galuska12 hónapos kortól Elkészítés módjaA zabpelyhet összekeverjük a tojással, ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel (ha túl sűrű, kevés vizet adhatunk hozzá), majd fél órát állni hagyjuk. Galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldborsófőzelék12 hónapos kortól Elkészítés módjaA felmelegített olajban megolvasztjuk a margarint, majd beletesszük a zöldborsót, pici sót és fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. A puha borsóra rászórjuk a cukrot és karamellizáljuk azt. Majd a lisztet hozzáadjuk, elkeverjük és a tejjel fokozatosan felöntjük. Hozzáadjuk a felvágott petrezselymet és rövid ideig összefőzzük.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldséges csirkemell12 hónapos kortól Elkészítés módjaA csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldséges húsgolyók12 hónapos kortól Elkészítés módjaA sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apróra reszeljük, hozzákeverjük a darált húst, fűszerezzük és hozzákeverjük a tojást. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és forró, enyhén sós vízben megfőzzük őket.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldséges-húsos rizs12 hónapos kortól Elkészítés módjaA rizst megfőzzük. A sárgarépát, a póréhagymát és a zöldborsót megpároljuk. A húst kis kockákra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk, majd sózzuk, kevés kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a paprika és a paradicsomdarabot és állandóan kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A végén a hozzávalókat összekeverjük. Reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldséggombóc12 hónapos kortól Elkészítés módjaA lereszelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpároljuk az olajon, összedolgozzuk a lisztből, zsemléből, tojásból készült lágy galuskatésztával, sózzuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük.... tovább a teljes recepthez![]() Zöldségkrém12 hónapos kortól Elkészítés módjaA sárgarépát apró kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük és gőzben megfőzzük őket. Amikor kihűlt, villával összetörjük vagy turmixoljuk. Hozzákeverjük a margarint, enyhén sózzuk. Kenyeret már fogyasztó babának kínáljuk kenyérre kenve.... tovább a teljes recepthez![]() Almán sült csirkecomb kakukkfüves almapürével18 hónapos kortól Elkészítés módjaAz almák magházát almamagozóval eltávolítjuk, majd meghámozzuk a gyümölcsöket. Ezután fél centis karikákat vágunk belőlük, és egy alufóliával kibélelt tepsibe rétegezzük a karikákat. Erre az almarétegre rakjuk a befűszerezett csirkecombokat, majd alufóliával lefedjük, és 180 fokon körülbelül 30-40 percig sütjük (attól függően, hogy milyen vastagok a combok).... tovább a teljes recepthez![]() Hideg túrós almaleves18 hónapos kortól Elkészítés módjaA fahéjat és a szegfűszeget kb. 150 ml vízben felforraljuk, majd leszűrjük. A szűrletet a tejhez öntjük. Az alma felét meghámozzuk, és a mézzel, valamint a túróval egy botmixer segítségével pürésítjük. A pürét összekeverjük a tej és a szűrlet elegyével, majd hozzáadjuk az 1 cm x 1 cm-es hosszúságú almákat. Behűtve tálaljuk. Energia-, és tápanyagtartalma egy adag ételnek:... tovább a teljes recepthez![]() Karácsonyi beigli - klasszikus recept18 hónapos kortól Elkészítés módjaTöltelék elkészítése... tovább a teljes recepthezSzakértőkKépgaléria
Recept ajánlatunk![]() BurgonyapüréFőzelékek >>6 hónapos kortól. >> Hozzávalók: 10 dkg burgonya főzőlé Recept:
10 dkg krumplit apró kockára vágunk, fedő alatt puhára főzünk annyi vízben, hogy épp ellepje a burgonyát. |