2023. június 07 |Jeremiás, Róbert...
![]() Almán sült csirkecomb kakukkfüves almapürévelKategória: Sültek Elkészítés:
Az almák magházát almamagozóval eltávolítjuk, majd meghámozzuk a gyümölcsöket. Ezután fél centis karikákat vágunk belőlük, és egy alufóliával kibélelt tepsibe rétegezzük a karikákat. Erre az almarétegre rakjuk a befűszerezett csirkecombokat, majd alufóliával lefedjük, és 180 fokon körülbelül 30-40 percig sütjük (attól függően, hogy milyen vastagok a combok).
Az alma-ágy miatt nem szükséges zsiradékkal kikenni a tepsit, ugyanis az almák megvédik a húst attól, hogy leragadjanak. Mivel nem használunk hozzáadott zsírt/olajat, így óvhatjuk gyermekeinket és magunkat is a felesleges kalóriáktól. (A megsült almát könnyedén el lehet távolítani az alufóliáról, így a mosogatás is egyszerűbb.) A már jól ismert burgonyapürét úgy dobhatjuk fel, hogy a sült almát hozzákeverjük a burgonyához - így kisebb gyermekeinknek is kedvezhetünk ezekkel a falatokkal. Mi magyarok a nemzetközi ajánláshoz képest (5g), háromszor annyi sót fogyasztunk, amely a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kedvez. Már gyermekkorban érdemes oda figyelni arra, hogy az ízérzékelését hogyan alakítjuk, hiszen ebben az életszakaszban megszokott ízeket fogja előnyben részesíteni (nagy valószínűséggel) élete további részében is. Ez a recept jó példát mutat arra, hogy só mentesen, vagy csak nagyon kevés só felhasználása mellett is lehet igazán ízletes ételt készíteni. A kakukkfüvet sok háztartásban nem ismerik, bár kiválóan illik a szárnyasokhoz. Karakteres íze miatt óvatosan bánjunk vele.
Küldd be kedvenc recepted >>További receptek 18 hónapos kortól >>SzakértőkKépgaléria
Recept ajánlatunk![]() Paradicsomos burgonyaFőzelékek >>6 hónapos kortól. >> Hozzávalók: 1, vagy 2 db paradicsom 6,5 dkg burgonya Recept:
A paradicsomot nyersen szitán átpaszírozzuk, 2 evőkanál vizet adunk hozzá és felforraljuk (egészen addig, amíg kissé bebőrösödik). |