2023. február 02 |Karolina, Mari, Mária, Mariella, Mariska, Mimi, Miriam, Mirjam...
![]() Medvehagymás pogácsaKategória: Sütemények Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztekhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a korpát és a tojást, majd összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten fél óráig kelni hagyjuk. A medvehagymát apróra daraboljuk, majd hozzáadjuk a megkelt pogácsatésztához és újra átgyúrjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat formálunk és megkenjük tojással a tetejüket, majd egy 170-180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A rostok megkönnyítik az emésztési folyamatokat, és számos jótékony hatással bírnak a szervezetünkre, így ajánlott a rosttartalom fokozása, hiszen az átlagos magyar lakosság a nemzetközi ajánláshoz képest kevesebb rosttartalmat fogyaszt. Vannak élelmiszerek, amelyeknek növelhetjük a rosttartalmát anélkül, hogy ízbeli, állagbeli jelentős változás történne. Az egyik ilyen ételcsoport a sós, kelt tészták, amelyek készítésénél használhatunk csírákat vagy korpákat. Ezeknek magas a rosttartalmuk, és nem rendelkeznek karakteres ízvilággal - szinte észrevétlenül vannak jelen az ételben. Azt azonban jó ha tudjuk, hogy a korpadarabok a sülés után is látszani fognak a pogácsában, így akik a hófehér pogácsához vannak szokva, azok számára okozhat meglepetést. Küldd be kedvenc recepted >>További receptek 12 hónapos kortól >>További receptek a kategoriábanSzakértőkKépgaléria
Recept ajánlatunk![]() Alma túróvalUzsonnaételek gyümölcsből >>8 hónapos kortól. >> Hozzávalók: Alma Túró Recept: A megmosott, meghámozott almát lereszeljük. A kb. azonos mennyiségű sovány tehéntúrót szitán áttörjük, majd az almával simára keverjük. (...) tovább a teljes recepthez... |