Tojássárgája

Szülők lapja

Baba receptek Feltétek a főzelékhez

9 hónapos kortól

Szülők lapja


Tojássárgája

Hozzávalók:
Főtt tojás sárgája
Főzelék

Elkészítés:

Csak friss, és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel főni és forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Hideg vízzel öblítsük le, így a héja könnyebben leválasztható. A tojássárgáját a főzelékre passzírozzuk.

A tojássárgája komplett fehérjét, zsírt, D-vitamint tartalmaz. Nyáron és ősszel sok benne az A-vitamin. Ásványianyagok közül jelentős a vas-, kén- és jódtartalma.

Fontos!
A csecsemő 1 éves koráig csak a tojás sárgáját kaphatja. Az ételbe került legkisebb fehérje is okozhat allergiás megbetegedést.

Nyers tojást, kacsa- vagy libatojást a csecsemők nem kaphatnak!




 

 


Szülők lapja

Baba receptek Feltétek a főzelékhez

9 hónapos kortól

Szülők lapja


Baba receptek

Baba recept gyűjteményünkből több mint 200 étel, ital közül tudsz választani a babádnak. A receptek korcsoportokra vannak bontva, már 6 hónapos kortól vannak bébiitalok, levesek, pépek, főzelékek, feltétek, uzsonnák, édességek babáknak.

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré