Fájdalmas szoptatás, gyulladt mellbimbó, kimerültség, hasfájós baba - Hogyan használd szülés után a Schüssler sókat?

Teremi Orsolya

Szoptatás

Teremi Orsolya


Fájdalmas szoptatás, gyulladt mellbimbó, kimerültség, hasfájós baba - Hogyan használd szülés után a Schüssler sókat?

Berepedt, gyulladt mellbimbó, kialvatlanság, folyton síró csecsemő - melyik szoptatós kismama ne tudná, hogy miről van szó! Schüssler terapeuta szakértőnk a leggyakoribb szoptatási problémákra, illetve az újszülött gondozására ad tippeket.

A helyes szoptatás kialakítása nem megy egyik napról a másikra, és bizony el kell telnie egy kis időnek, amíg a friss anyuka rutinos szoptató anyává válik.
Teremi Orsolya Schüssler terapeuta szakértőnk ezúttal kifejelezetten kezdő anyukáknak, a szoptatás elején elbizonytalanodó édesanyáknak igyekszik segíteni.


Az általa ajánlott Schüssler sók egyik kétségtelen előnye, hogy természetes hatóanyagból épül fel, így kíméletesen támogatja a mama szervezetét, és egyáltalán nem avatkozik bele drasztikusan az újszülött baba anyatejes táplálkozásába. Tippek szoptatásra és újszülöttgondozásra.

 

 

Szoptatási problémák enyhítése Schüssler sókkal


Emlőbimbó berepedése - szoptatás kezdetén gyakori
Calcium Fluoratum D12 napi 3x1 kúraszerűen. Emellett nagyon fontos a helyes szoptatási póz, mert ha nem megfelelően tartod a babádat, nem szív helyesen, és ettől is kialakulhat hólyag, valamint berepedés az emlőbimbón. Kérj segítséget szoptatási tanácsadótól, ha ezt tapasztalod!
Továbbá az anyukák ritkán gondolnak még arra, hogy a babánál előfordulhat rövid nyelvfék (ez a probléma rutinbeavatkozással örökre megszüntethető), és esetleges letapadások a fogíny és a szájnyálkahártya között, melyet hozzáértő gyógymasszőr - Dévény Anna módszerrel - könnyedén kimasszírozhat.

Emlőgyulladás szoptatáskor
Ferrum Phosphoricum D12 első két órában 15 percenként, majd térj át a napi 4-5-szöri adagolásra, amíg a tünetet tapasztalod. Már az első gyanúnál kezdd el szedni azonnal, hogy ne alakuljon ki tejpangás. Ha a folyamat nem javul, kérj segítséget szoptatási tanácsadótól (ajánlom a La Leche Liga Magyarország tanácsadóit: www.lll.hu), vagy védőnőtől.

Kimerültség az újszülött ellátásakor
Kalium Phosphoricum D6 napi 3-4 szer, amíg tapasztalod magadon a kimerültséget. Természetes, hogy az újszülött ellátása napi 24 órás feladat,ami kezdetben igen megterhelő lehet a legtöbb kismamának.  A Kalium Phosphoricum D6-ot későbbiekben is alkalmazhatod bármilyen kimerült állapot esetén, az alábbiak szerint: depresszió, levertség, kimerültségi állapotok, idegesség, félelmek: Kalium Phosphoricum D6 3x1 tabletta kúraszerűen. Ha meghatározott esemény/dolog váltja ki az idegességet, negyedóránként szopogass el egy tablettát 2 óra alatt.

 

 

 

 

Újszülöttgondozás Schüssler sókkal


Kólika-hasfájós baba
Magnesium Phosphoricum D6. A hasfájós baba és a család is sokat szenvedhet a kicsi hasfájása miatt. Schüssler só erre is megoldást jelent. Oldjunk fel fél deciliter szénsavmentes forralt vízben 1 tablettát és adjunk belőle műanyag kanállal napi 3x1 alkalommal kúraszerűen. A hasfájós napszak idején negyedóránként adjunk egy kiskanállal az oldatból.

Alvászavar, nyugtalanság a csecsemőnél
Kalium Phosphoricum D6, amennyiben az elalvás nehezen megy és gyakori éjszakai felébredéssel párosul, 1 tablettát oldjunk fel fél deciliter szénsavmentes vízben és napi 3x1 alkalommal adjunk belőle a babának műanyag kanállal.  

Calcium Phosphoricum D6, amennyiben az alvási problémák nappali nyugtalansággal is járnak. Ebből is 1 tablettát oldjunk fel fél dl szénsavmentes vízben és napi 3x1 alkalommal adjunk belőle a babának műanyag kanállal.

Ellenjavallatok, azaz mikor nem szedhetjük a Schüssler sókat:
Laktózérzékenység esetén (mert a tabletták laktózt tartalmaznak), valamint a Nr. 11.-es Schüssler sót nem alkalmazhatja az, akinek szervezetében idegen test található - például műtétekkel kapcsolatosan szervezetbe került idegen agyagok, implantátumok.

Szerző: Teremi Orsolya Schüssler terapeuta
Fotó: Freepik
Felhasznált irodalom:
Dr. Farkas Orsolya: Schüssler arcdiagnosztikai és terápiás zsebkönyv
Günther H. Heepen: Schüssler-féle ásványi sók

 

 


Teremi Orsolya

Szoptatás

Teremi Orsolya


2016.01.12