Főoldal > Cikkek > Szülés > Természetes szülést a kórházban! - Petíció - Szülők Lapja

Természetes szülést a kórházban! - Petíció


Természetes szülést a kórházban! – petíció kezdeményezői arra kérnek minden édesanyát, édesapát, várandós kismamát, leendő édesapát, nagyszülőt, hogy ha fontosnak tartják a természetes szülést kontrollált kórházi körülmények között, akkor írják alá a lenti petíciót.
(A petíció egy mozdulattal elektronikusan is aláírható – mutatjuk a linket.)

Szerző: Szülők lapja
2015-02-11
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A kezdeményezők azokért az anyákért emelik fel a szavukat, akik nem vállalják vagy vállalhatják az otthonszülést, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy saját testi és lelki képességeiket figyelembe véve szakemberek kontrollálják a szüléseiket, mert a szülés és születés egy életre meghatározó élmény – olvasható az Országos Bábaszövetség felhívásában.

Petíció indult a kórházi természetes szülés érdekében
A kezdeményezők „Természetes szülést a kórházban!” címmel indították el a petíciót, miután több szülészetre is betekintést nyertek. Budapesten ráláttak a Szent Margit, Szent István, I. sz. Női Klinika, Szent Imre szülészeteire, illetve tapasztalataikat összevetették németországi és angliai szülészetek gyakorlatával.

Szülés természetes ritmusban, beavatkozás mentesen – nincs ma ilyen
A mozgalom elindítói, akik ma már kisgyermeküket nevelő édesanyák saját maguk is kipróbálták a medikalizált szemléletű szülést, később pedig mindent megtettek azért, hogy természetes szülés/születésben dolgozó orvosokkal/szülésznőkkel/bábákkal hozhassák világra többi gyermeküket.
Megélték a különbséget e két szemlélet között, és határozottan állítják, hogy mind az anyának, mind a babának meghatározó, hogy ha az állapotuk megengedi, akkor beavatkozásoktól mentesen, a szülés természetes ritmusát tiszteletben tartó, intim környezetben és bánásmódban részesüljenek.
Jelen pillanatban nem lehet ilyen szemléletű kórházat találni Magyarországon.

A petíció célja egy hazai referencia intézmény létrehozása
Ezzel a petícióval szeretnék megmutatni, hogy egy ilyen referencia intézményre ma már komoly társadalmi igény mutatkozik!
Ezért megkérnek minden anyát, apát, nagymamát, nagypapát, leendő anyákat, apákat és mindenkit, aki fontosnak tartja az anyák választási szabadságát, hogy aláírásával támogassa petíciót, hogy az egészségügyi kormányzat tegyen azonnali lépéseket annak érdekében, hogy:

• a szülészeteken maradéktalanul tartsák be a WHO ajánlásait,
• megszülessenek a kórházi természetes szülészeti ellátás jogi szabályai és egészségügyi protokollja,
• legyen ilyen irányú orvosi és szülésznői képzés az egyetemi tanulmányok során,
• valósuljon meg a természetes szülés referencia intézete, azaz a Minisztérium jelöljön ki egy erre megfelelő intézményt a meglévő kórházak közül!
Ne legyenek hátrányos helyzetben azok a szülészeti szakemberek, akik a természetes szülést fontosnak tartják, értünk, gyermekeinkért dolgoznak!
 
A PETÍCIÓ LINKJE>>

2015. február 4-én már több mint 4300-an támogatták a kezdeményezést.

Kép és szöveg: Országos Bábaszövetség

Címkék: szülés, természetes szülés, otthon szülés, bába, Országos Bábaszövetség, petíció

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Fotók! Így változik meg a női test szülés után - Anyukák, akik nem féltek megmutatni a valóságot
Fotók! Így változik meg a női test szülés után - Anyukák, akik nem féltek megmutatni a valóságot

Szülés utáni testek: van, akin semmi sem látszik, míg másnál striák keletkeznek, megnyúlik a bőr és a súlytöbblet is megmarad. Hogyan néz ki egy anyuka teste a szülés után? Miért fogadd el magad édesanyaként is? Fotósorozat.

tovább a cikkre
Tök mindegy, hogy császárral szülsz vagy hüvelyi úton! - Nyílt levélben mondta el véleményét egy anyuka
Tök mindegy, hogy császárral szülsz vagy hüvelyi úton! - Nyílt levélben mondta el véleményét egy anyuka

Kicsit több, mint két évtizede nevelek már gyerekeket, jól vagy rosszul, ezt majd az idő eldönti. Sok dolog miatt aggódtam, szorongtam, töltöttem miattuk álmatlanul az éjszakáimat – valljuk be, teljesen feleslegesen. A legtöbbről kiderült, hogy egyáltalán nem számít, hogy visszatekintve semmi, de semmi jelentősége. Az egyik ilyen a császárom volt.

tovább a cikkre
160 ezret követelt a szülésért az ügyeletes orvos egy budapesti klinikán - Így reagált a kórház vezetősége, amikor kipattant a botrány
160 ezret követelt a szülésért az ügyeletes orvos egy budapesti klinikán - Így reagált a kórház vezetősége, amikor kipattant a botrány

Felfüggesztették a Semmelweis Egyetem orvosát, aki állítólag utólag pénzt kért a szülések levezetéséért. A II. számú szülészeti klinika kezdeményezésére a klinikai központ elnöke belső vizsgálatot indított azon orvos ellen, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletesként utólag pénzt kért a szülések levezetéséért.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Tök burgonyával

Tök burgonyával

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg tök 10 dkg burgonya

Recept:

A tököt a krumplival fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, szitán áttörjük, majd a főzőlével kikeverjük. Mivel a tök vizesebb állagú, ezért kevesebb főzőlére van szükségünk a hígításhoz.

Az alaposan megmosott burgonyát h(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

20 idézet Csíkszentmihályi Mihály pszichológustól, amin szülőként is érdemes elgondolkodnod

vissza vissza