Igazi csodababa: A terhesség 25. hetére, 765 grammal született a kisfiú - A vérmérgezést és a koronavírust is legyőzte

Szülők lapja

Újszülött

Szülők lapja


Igazi csodababa: A terhesség 25. hetére, 765 grammal született a kisfiú - A vérmérgezést és a koronavírust is legyőzte A baktériumfertőzést, a vérmérgezést és a koronavírust is legyőzte egy koraszülött, aki a terhesség 25. hetében jött világra. Egy alig több mint 765 grammos angol koraszülött legyőzte az E. coli baktériumot, a vérmérgezést és a koronavírus-fertőzést is - írta a BBC hírportálja.

A 21 éves Sheree Murray várandóssága 25. hetében járt, amikor 2020. december 1-jén világra jött kisfia, Archie, mindössze 765 grammal. Archie születésekor nem lélegzett, negyven percen át élesztgették az orvosok - emlékezett vissza a Lancashire-i Colne-ból származó anya.

765 grammal született
Négy napon át a szülei meg sem érinthették a kis újszülöttet. Az anya minden napot fia mellett, a Burnley-i kórházban töltött, végül a tíz nap leteltével tarthatta ismét a karjában Archie-t, amit "élete legvarázslatosabb pillanatának" írt le.



E.coli fertőzés és koronavírus
De a megpróbáltatások nem értek véget: Archie öthetesen E. coli fertőzést kapott, amely a véráramába is került, egy héttel később a szülei megtudták, hogy a koronavírustesztje is pozitív lett. Tíznapos karanténba került, amely szülei szerint "végtelennek tűnt".

A kisfiú most, közel két hónappal a világra jötte után 1360 grammot nyom, az édesanyja szerint "jobban van, mint bármikor". A járvány miatt szülei csak külön-külön látogathatják az újszülöttet, a hazatérésre még egy darabig várniuk kell.

- El sem tudom mondani, mennyire várjuk már, hogy végre hazajöhessen velünk - mondta az anyuka a hírportálnak.

Olvasd el ezt is!
Koraszülött babák: 10 fotópár, ami bizonyítja, a koraszülöttek igazi kis harcosok »


Forrás: MTI, BBC
Fotó: Facebook/Sheree Murray

Szülők lapja

Újszülött

Szülők lapja


2021.02.01