Idézetek anyák napjára: 11 szívhez szóló idézet az anyaságról anyák napjára - Anyukák, nagymamák köszöntésére

Szülők lapja

Anyák napja

Szülők lapja


Idézetek anyák napjára: 11 szívhez szóló idézet az anyaságról anyák napjára - Anyukák, nagymamák köszöntésére Május első vasárnapja, minden gyermek fontos napja. Egy nap, amikor az anyák vannak a középpontban. Ünnepeljük az anyákat, nagymamákat, dédnagymamákat. Egy szál virággal, jó szóval, szép gondolatokkal. Májusban két fontos vasárnap is van, az első és az utolsó. Az utóbbin a gyermekeket, az előbbin az anyákat ünnepeljük. Anyák napi idézetekből született válogatásunkkal kedveskedni szeretnénk minden édesanyának, nagymamának és dédnagymamának.
 

11 megható idézet anyákról, anyáknak


1. "Az embernek lehet több felesége, több gyereke, több barátja is: de anyja csak egyetlenegy lehet, azt az egyet hát gyöngéden kell szeretnie, ameddig csak lehet." (Arthur Conan Doyle)

2. "Az anyákban van valami, ami alatta marad és fölébe emelkedik a józan észnek. Az anyának ösztöne van! A teremtés végtelen és kiszámíthatatlan akarata él benne, az vezérli tetteit." (Victor Hugo)

3. "Csak egy van, aki melletted áll mindig,
Jó szellemként követ, vigyázva rád -
Ha rossz is vagy, ő mindig jónak lát:
A te drága, édes, édes, édes jó anyád!"
(Lakner Artúr)

4. "Ha anya vagy, sohasem maradsz igazán egyedül a gondolataidban. Egy anya mindig kétszer gondolkodik: egyszer önmagáért, másodszor a gyermekéért." (Sophia Loren)

5. "Az anyákban beépített aggodalom-generátor működik - és hiányzik róla a kikapcsológomb." (Pam Brown)

6. "Anya, anya, édesanya,
Nem ölel úgy senki más,
Anyák nélkül mit sem érne
ez a kerek nagyvilág."
(Bartos Erika)

7. Az egyetlen ember, aki valóban megért bennünket, az anya. (Carl Gustav Jung)

8. "Az anyukák olyanok, mint a ragasztó. Még ha nem is látod őket, összefogják a családot." (Susan Gale)

9. "Nincs még egy olyan kötelék, mint amely egy anyát köt össze a gyermekével. Semmi nem tudja hangosabban megénekeltetni a szívedet, vagy megremegtetni a térdedet." (Karen Hawkins)

10. "Az anya a család szíve, és mosolya a szívverés." (ismeretlen)

11. "Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása. A legszebb és legnehezebb. A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát. Hogy miként válik egy új élet önálló emberré." (Csitáry-Hock Tamás)

S ahogy egy férfi látja ezt a fontos napot:

+1. Gyerekeid anyák napján ágyadba hozzák a reggelidet. Előzőleg kiöntötték a kávét, odaégették a pirítóst és tönkretették az egész konyhát. Az egész nap a károk helyreállításával telik. (Bruce Lansky)

Korábbi cikkeinkben anyák napi verseket találsz, kattints és nézd meg!
17 anyák napi vers kicsiknek és nagyoknak »
A 12 legszebb vers az anyukák, nagymamák köszöntésére »

Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Anyák napja

Szülők lapja


2017.05.05