Tavaszi szünet és húsvét 2018: 47 szuper program Budapesten és vidéken, amit imádni fog a gyerek - Jó és rossz időre is!

Szülők lapja

Húsvét

Szülők lapja


Tavaszi szünet és húsvét 2018: 47 szuper program Budapesten és vidéken, amit imádni fog a gyerek - Jó és rossz időre is! A húsvét, négy napos ünnepünk és a tavaszi szünet is beköszönt hamarosan, gyerekek nagy örömére. ami remek lehetőséget kínál különböző családi programokra. Budapesti és vidéki ingyenes családi programokat válogattunk össze számodra. Programajánlónkban budapesti és vidéki, ingyenes, húsvéti családi programokat ajánlunk a figyelmetekbe, ahol felhőtlenül szórakozhatnak kicsik és nagyok, egyaránt.

Húsvéti népszokásokhoz kapcsolódó programok, gasztronómiai programok, kézműves foglalkozások, bábszínházi és zenés-táncos programok is megtalálhatóak a palettán. Ha pedig túrázni, kirándulni támad kedvetek a tavaszi szünetben, akkor is bőven találtok ötleteket.

Budapesti húsvéti programok

 

1-10. 10 Gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható - egy példa: Kopaszi-gát


Ha az ember babakocsival indul neki, akkor jobban meg kell válogatnia, hova is megy kirándulni. Ebben nyújt segítséget a 10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható című cikkünk - az ajánlott helyszínek közül most a Kopaszi-gátat emeljük ki, ami a gyerekes családok közkedvelt hétvégi pihenőhelye. A Kopaszin parkosított, csodaszép környezet, modern kávézók, padok, ápolt gyep, egy kisebb játszótér, tiszta mosdók és legfőképpen kellemes dunaparti környezet várja az idelátogatókat. Kismotort, labdát, plédet vigyünk magunkkal!
 
Útvonal hossza: 1 km
Szintkülönbség: 0 km
 
Program: 10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható - Kopaszi-gát
Helyszín: Kopaszi-gát, Budapest
Időpont: bármikor
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ - 10 babakocsis kirándulóhely Budapesten »
 

11. Húsvét a Házban!


Nagycsütörtökön igazi családi együttlét és készülődés Húsvét ünnepére, a tavasz köszöntésére. Senki nem mehet haza üres kézzel! Tojásfestés levél rátétes technikával, gömöri hímzés bemutató és tanulás, húsvéti képek készítése viasztechnikával és aquarellel, tavaszi kézműves vásár, családi kézműves foglalkozások várják a hagyományokat megismerni vágyókat.

Program: Húsvét a Házban!
Helyszín: Klauzál Gábor Művelődési Központ, Budapest
Időpont: 2018.03.29., 15:00-18:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

12. Húsvét a Kincsem Parkban - Galopp szezonnyitó

Izgalmas versenyek és óriási nyeremények várják a lóverseny-rajongókat és minden érdeklődőt, aki kilátogat. A gyerekek sem fognak unatkozni, színes és vidám programokkal, játékokkal készülnek számukra. Lesz arcfestés, kézműves foglalkozások, állatsimogató, pónilovaglás, tojásdíszítés. A kerékpárral érkezők ajándékot kapnak.

Program: Húsvét a Kincsem Parkban - Galopp szezonnyitó
Helyszín: Kincsem Park, Budapest
Időpont: 2018.04.01., 13:00-18:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

13. Húsvéti Nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban


A Vasúttörténeti Parkban a szezon április 2-án, hétfőn, a húsvéti tojásvadászok kedvenc eseményével, a Húsvéti Nyuszikereséssel indul, ahol a számtalan kézműves- és hagyományőrző program mellett koncert és bábelőadás várja a családokat.

Lehetőség lesz tojást festeni, nemezelni, gyertyát önteni, vagy megfonni a húsvéti kosarat is, amibe később a sok-sok csoki vagy festett tojás kerülhet! A kicsiket állatsimogatóval is várják, ahol megismerhetik a háztáji kis- és nagyállatokat, sőt, a bátrabbak meg is simogathatják őket. A kézműves programok, és arcfestés mellett a szervezők Húsvéti Nyuszikereső játékkal várják a gyerekeket: aki az összes eldugott tapsifüles rejtekhelyét felleli, és begyűjti az összes pecsétet, az részt vehet az ajándéksorsoláson!


Fotó: Vasúttörténeti Park

A húsvéti ünnepséget gyerekekből álló fúvószenekar nyitja meg, a nap végéig kitartó jó hangulatról pedig 12.30-kor kezdődő Katáng zenekar fellépése, illetve az Ákom-Bákom bábszínház 15:30-as előadása, hagyományőrző néptáncbemutató és egy bűvész show gondoskodik.

Természetesen lehetőség lesz kipróbálni a mindig népszerű hajtányozást, a kerti vasutazást, a lóvasutat és a sínautót is, vagy akár egy nagy mozdonyon is lehet utazni.

MOST CSALÁDI BELÉPŐT NYERHETSZ a Húsvéti Nyuszikeresésre - játssz velünk itt »

Program: Húsvéti Nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban
Helyszín: Vasúttörténeti Park, Budapest
Időpont: 2018.04.02., 10:00-18:00
Belépő: VAN
Belépőjegyek és bővebb információ »
 

14. Cifra Palota - Müpa


A Cifra Palota azoknak a családoknak tökéletes, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához, és a Müpa más előadásaihoz.

Program: Cifra Palota - Müpa
Helyszín: Művészetek Palotája Átrium (Előcsarnok), Üvegterem, Budapest
Időpont: 2018.04.01. 10:00-13:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »


15. Ingyenes színházi előadás az erzsébetvárosi családoknak


Erzsébetváros önkormányzata és a kerületi Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében az erzsébetvárosi kis- és nagygyermekes családjai részére ingyenes, zártkörű színházi előadást rendeznek a Pesti Magyar Színházban. A Jancsi és Juliska meseoperett előadásában gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Program: Ingyenes színházi előadás az erzsébetvárosi családoknak
Helyszín: Pesti Magyar Színház, Budapest
Időpont: 2018.04.03., 15:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

16. Húsvét a Várkert Bazárban


A látogatók hímestojás-kiállításon és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a hagyományos tojásdíszítéseket, megkóstolhatják a népi gasztronómia remekeit, valamint válogathatnak a kézműves vásár és a változatos gasztronómiai kínálatból. A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, tojásírás, különböző ünnepi díszek készítése, gyöngyfűzés és puzzle-készítés várja.

Program: Húsvét a Várkert Bazárban!
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest
Időpont: 2018.03.31-04.02., 10:00-18:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

17. Tavaszi szüneti kézműves foglalkozás - Lipták Villa


Tavaszi szüneti kézműves foglalkozásra várják az alkotni vágyó gyermekeket. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Program: Tavaszi szüneti kézműves foglalkozás
Helyszín: Lipták Villa, Budapest
Időpont: 2018.03.29., 10:00 órától
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

18. Bábszínház a Csepel Plázában


A Bábszínház a Csepel Plázában egy négy hétvégén át tartó bábelőadás sorozat, ahol kényelmes babzsák fotelekből izgulhatják végig a gyerekek a fordulatos történeteket. Március 31-én lesznek az első előadások, Vörös Valér és a tojások, valamint a Ravasz Rokon című bábelőadást nézhetik meg a gyerkőcök.

Program: Bábszínház a Csepel Plázában
Helyszín: Csepel Pláza, Budapest
Időpont: 2018.03.31.: 11:00-12:30
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

19. Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban


A Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban kerül megrendezésre, március 30-tól április 2-ig a különleges Húsvéti Vásár várja a látogatókat - antik, retró, vintage, art, design és kézműves termékek közül válogathatnak az érdeklődők. Április 2-án, húsvét hétfőn gyerekzsivajtól lesz hangos a Gozsdu Udvar. Az Udvarban nyuszisimogató, zeneszó, kreatív programok, fesztelen zenés torna, húsvéti kézműves sarok, arcfestés fogadja az érkezőket. A jelszó: "Locsolkodni ér!"

Program: Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban
Helyszín: Gozsdu Udvar, Budapest
Időpont: 2018.04.02., 10:00-14:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ itt »


20. Elvarázsolt sziget - Kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban

A Mezőgazdasági Múzeum új tavaszi kiállítás-játéka képzeletbeli utazásra, izgalmas próbatételre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a titokzatos varázsvilágot, miközben furfangos feladványok, játékos talányok és megbűvölt szigetlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.



A méregzöld lombsátorban kíváncsi tekintet villan, sejtelmesen susog a tölcsérvirág, ma kacs lián nyújtózkodik az érkező után. Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a párás tengeri szél, álompor szitál, a Varázslómester bűvös birodalma csupa rejtély és talány.Vajon miféle próbatétel vár rád? Csalóka illúzió vagy csodás varázslat lakozik a szigeten? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a Káprázat és Fantázia birodalmát - de vigyázat, az Elvarázsolt szigeten minden megtörténhet!

Program: Elvarázsolt sziget kiállítás és játék
Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum (Vajdahunyadvár)
Időpont: 2018.03.24.-05.13.
Belépő: van
Belépőjegyek és bővebb információ »
 

21-27. 7 Könnyű és rövid túraútvonal Budapesthez közel - egy példa: túra a Budai-hegységben


A Budapest környéki könnyű és rövid túraútvonalak közül a Budai-hegységben - Normafa - Három katona sírja - Csacsi-rét - Virág-völgy - János-hegyi nyereg túraútvonalat bátran ajánljuk családoknak is, hisz a táv még gyerekekkel is könnyen bejárható.

Táv: 4 km
Szintemelkedés: 150 m
Menetidő: 1,5-2 óra
Jelzés: sárga sáv és piros sáv

A 21-es autóbusz megállóból átkelünk az út túloldalára. A büfé mellett lefelé vezető sétaúton indulunk el, ahol nincs ugyan turista útjelzés, de az út egyértelmű és jól kitaposott. Átkelünk a Gyermekvasút sínpárjain, majd egy útkereszteződéshez jutunk: jobbra Anna-rétre, balra Makkosmáriára vezet az út. Kis idő múlva egy kövekkel körberakott sírkereszthez, a második világháborúban elesett honvédek nyughelyéhez, a "Három katona sírjához" érkezünk. Az utat jobb oldali ágán követjük, ahol a Csacsi-rétre jutunk ki.
A kis rét túloldalán útelágazás található. A sárga sávjelzésen folytatjuk a sétát, ahol csakhamar egy félig földbevájt kunyhót, előtte tűzrakóhelyet és egy táblát is találunk. A piros sávjelzést is hordozó sétaútig a Virág-völgy meredek peremén kacskaringózunk, folyamatos emelkedőn a Libegő felső állomásáig vesszük az irányt.

Program: Könnyű és rövid túraútvonal Budapesthez közel - Budai-hegységben - Normafa - Három katona sírja - Csacsi-rét - Virág-völgy - János-hegyi nyereg
Helyszín: Budai-hegység
Időpont: bármikor
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ - 7 könnyű túraútvonal Budapest közelében »


28. Húsvét az Árkádban


Az Árkád bevásárlóközpontba kézműves foglalkozásokkal, mini lovakkal és nyuszikkal érkezik a húsvét! Az állatokon kívül lesznek kézműves foglalkozások - egyebek közt tojás dekupázsolás, kifestők, húsvéti figurák készítése várja az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a -1 szinten.

Helyszín: Budapest, Árkád bevásárlóközpont
Időpont: 2018. 03.26-31.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »



Vidéki húsvéti programok

 

29-37. 9 csodálatos lombkorona tanösvény, amit járjatok végig a gyerekekkel! - egy példa: Karcagi Parkerdő lombkorona sétánya


A tanösvények kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyermekek és felnőttek ne csak a könyvekből, internetről vagy a tévéből ismerjék meg az állat- és növényvilágot, hanem testközelből is tanulmányozhassák őket. Ennek egy izgalmasabb verziója a lombkorona ösvény, ami a talajtól néhány méter magasan, a lombkoronaszint magasságában megépített sétányon lehet biztonságosan végigsétálni.

2017 decemberétől már látogatható a karcagi parkerdő lombkorona sétánya, mely 6 méter magasan, 314 méter hosszan bejárható. Az erdő megismerését 40 interaktív állomás segít, mely a legmodernebb eszközökkel mutatja be a környéket és az élővilágot.

Program: 8+1 csodálatos lombkorona tanösvény
Helyszín: Karcagi parkerdő
Időpont: Napkeltétől napnyugtáig szabadon látogatható
Belépő: INGYENES!.
Bővebb információ - Lombkorona tanösvények: varázslatos helyek, ahol a lombkoronák között sétálhatsz  »
 

38. III. Húsvéti Nyuladalom Siófokon


A III. Húsvéti Nyuladalom Siófokon idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre, lesz kreatív sátor gyerekeknek animátorokkal, bohóc, népi fajáték, állatsimogató, interaktív tojáskereső, gyermekkoncertek, nyúlfutam és nyúl-derby.

Program: III. Húsvéti Nyuladalom Siófokon
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2018.03.30-04.02.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

39. Szalóki Húsvétoló


Egerszalókon hagyományosan húsvét szombatján várják a vendégeket hagyományőrző és mókás programokkal. A Húsvétoló helyszíne a Barlanglakások előtti terület, ahol zajlik a tojásfestés, tojáspatkolás, húsvéti asztaldíszek, nyuszikák varrása. Lesz népzene, néptánc, kisállat simogatás, és még tojáskereső túra is.

Program: Szalóki Húsvétoló
Helyszín: Barlanglakások, Egerszalók
Időpont: 2018.03.31.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »


Fotó: MTI / Varga György - Tojásfa Kéthelyen


40. Családi nyúlkergető napok - Zalakaros


Állatsimogató, családi tojáskvíz, táncbemutató, koncertek, tojásos ügyességi vetélkedők, tojáskeresés és húsvéti retro disco gondoskodik a családi szórakoztatásról. A Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a látogatókat.

Program: Családi nyúlkergető napok
Helyszín: Gyógyfürdő tér 10., Zalakaros
Időpont: 2018.03.31-04.01.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

41. Tavaszindító húsvéti libegőzés - Eplény


Tavaszindító libegőzés a húsvéti hosszú hétvégén: az eplényi kilátónál ingyenes kísérőprogramok várja a családokat, tojáskeresés, trambulin, ugrálóvár a gyerekeknek, mezítlábas ösvény a hegytetőn.

Program: Tavaszindító húsvéti libegőzés
Helyszín: Malomvölgyi út 1/a., Eplény
Időpont: 2018.03.30-04.02., 10:00-17:00
Belépő: van a libegőre - felnőtteknek 1500 Ft, gyerekeknek 1000 Ft a retúrjegy.
Bővebb információ »
 

42. Matyó Húsvét - Mezőkövesd


A mezőkövesdi Matyó Húsvéton igen gazdag programkínálat fogadja a betérőket: bábelőadás, gyermekkoncert, családi táncház, vödrös locsolkodás, traktorról locsolás, húsvéti állatudvar, hímző foglalkozás, pipics-sütés, mesterségbemutatók, kézműves foglalkozások, tojásfestés, kirakodóvásár, valamint felfedező játék több állomással családok részére "Húsvéti hagyományok itthon és a nagyvilágban" címmel.

Program: Matyó Húsvét - Mezőkövesden
Helyszín: Mezőkövesd, több helyszínen
Időpont: 2018.03.31-04.02.
Belépő és parkolás: INGYENES!
Bővebb információ »
 

43. Esterházy húsvét 2018


14 órakor a kamarakertben húsvéti tojáskereséssel kezdődik a családi délután. Utána játszóház várja a kicsiket a kastély gyermekfoglalkoztatójában. A játszóházi foglalkozások szabadon, térítésmentesen látogathatók délután 14-17 óra között. A programon résztvevők tojást festhetnek, virágkosarat, ajtódíszt vagy akár csibét és képeslapot is készíthetnek, illetve arcfestés, nyuszi-álarc készítés várja a gyerekeket. A foglalkozások alatt medvehagymás falatkákat és teát kóstolhatnak a résztvevők.

Program: Esterházy húsvét 2018
Helyszín: Esterházy-kastély, Fertőd
Időpont: 2018.04.01., 14:00 órától
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

44. Húsvéti Tojáskereső - Sopron


A Húsvéti Tojáskereső játékot szerveznek az idei évben is Sopronban, ezúttal a Soproni Egyetem Botanikus kertjében, 9-12 óra között. Jelentkezés:  09.00 órától. Táv: 1800 méter, 20 ellenőrzőponttal. A térképes játékon az egész család elindulhat, a kicsiknek szülői segítség szükséges. Az első 300 beérkező gyermekcsokitojást kap. A nevezés díjtalan!

Program: Húsvéti Tojáskereső
Helyszín: Soproni Egyetem Botanikus kertje, Sopron
Időpont: 2018.04.02., 09:00-12:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

45. Családi húsvét - Bogács


A Családi húsvét, kézműves foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel és különböző szórakoztató programokkal várja a gyermekeket és szüleiket egyaránt.

Program: Családi húsvét
Helyszín: Közösségi ház, Bogács
Időpont: 2018.04.01.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

46. Hagyományőrző Húsvét - Felsőtárkány


Múltidéző locsolkodás, kisnyuszi simogató, fánk-kostoló, népi játszópark és tojáskeresés várja az idelátogatókat. A kézműves játszóházban korongozni és csuhé nyuszit lehet készíteni. Aki délelőtti programra is vágyik, nyuszivonattal elmehet a Stimecz-házig, ahol tojáskeresés és húsvéti kézműveskedés várja a család apraja-nagyját. A vonatok indulása: 9:35, 10:50, 12:50.

Program: Hagyományőrző Húsvét
Helyszín: Tájház (Fő út 198.), Felsőtárkány
Időpont: 2018.04.02., 13:00-16:00
Belépő: nincs információ
Bővebb információ »
 

47. Ibolya-nap - Húsvét a kastélyban - Gödöllő


Ibolya-nap, kiállítások, séták és számos színes program várja a közönséget húsvétvasárnap és -hétfőn a Gödöllői Királyi Kastélyban. Igazi királyi fogadtatásban részesülhetnek az érdeklődők a díszteremben, majd a Majorka színház várja A malacon nyert királylány című előadásra a közönséget. Vetített képes előadáson lehet megtudni számos érdekességet Erzsébet királyné kedvenc virágjáról, az ibolyáról és a királyi udvarban betöltött szerepéről.

Néptáncbemutató, virágkiállítás, kézműves foglalkozások, interaktív játékok, társasjáték-bemutató, tánctanítás, arcfestés, tojásfestés, húsvéti kisállat-simogató és vándorjátszótér várja majd a gyermekeket. Lehet fényképeszkedni korabeli kosztümökben, lesz népimesterség-bemutató, valamint az ország legnagyobb kézműves körhintája is itt forog majd.

Program: Ibolyanap - Húsvét a kastélyban
Helyszín: Kastély, Gödöllő
Időpont: 2018.04.01-02.
Belépő: van, 500 Ft/fő sétálójegy, amely levásárolható!
Bővebb információ »

Infók, fotó: MTI, Vasúttörténeti Park, események Facebook.oldalai

Szülők lapja

Húsvét

Szülők lapja


2018.03.27