Ezért ne hagyd a gyereket egy percre sem az autóban! Már a 20 fokos kinti hőmérséklet is végzetes lehet a kocsiban lévők számára

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


Ezért ne hagyd a gyereket egy percre sem az autóban! Már a 20 fokos kinti hőmérséklet is végzetes lehet a kocsiban lévők számára Egy német oldal autóhőmérséklet-kísérlete megdöbbentő eredménnyel járt: még akkor is egy kisgyermek halálával járhat, ha egy órára az autóban hagyják, ha a kinti hőmérséklet kellemesen tavaszi, mindössze 20 fok! Soha ne hagyd az autóban a gyermekedet vagy a kutyádat - bár sokaknak egyértelmű, hogy a forró autó milyen életveszélyes, még mindig sok haláleset történik amiatt, hogy valakit bent felejtenek egy járműben, a tűző napon.

Nagyon sok cikk jelent már meg arról, miért életveszélyes autóban hagyni egy állatot vagy egy gyermeket - évente több haláleset is történik amiatt, mert egy kisgyermeket túl sokáig hagytak a tűző napon a gépjárműben.
 

Így változik az autó belső hőmérséklete a napon


Egy német oldal elvégzett egy hőmérséklet-kísérletet, az eredmény pedig megdöbbentő: még akkor is egy kisgyermek halálával járhat, ha egy órára az autóban hagyják, ha a kinti hőmérséklet kellemesen tavaszi, mindössze 20 fok!

Bár a szülők sokszor azzal indokolják, ha a gyereket az autóban hagyják, hogy éppen aludt és nem akarták felébreszteni, mikor öt percre beugrottak a boltba, soha nem szabad így gondolkodni. Eleve az az 5 perc sosem csak annyi, és mint a táblázatban látható, a nyári kánikulában akár ez az öt perc is elég lehet ahhoz, hogy a gyerek rosszul legyen.

Honnan tudhatod, hogy a gyerek kiszáradt vagy hőgutát kapott? Korábbi cikkünkben részletesen leírtuk a napszúrás, hőkimerülés, hőguta tüneteit és teendőket, kattints »

autóban gyerek
Olvasd el ezt is!
A forró autóban felejtette kisbabáját egy nő és elment dolgozni - A pici nem élte túl a napot »

Forrás, fotó: liliput-lounge.de
Kezdőfotó: utahfamily.com (illusztráció)

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


2018.08.03