Lezuhant a galériáról az 5 hónapos kisfiú, miközben az anyja aludt - Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Lezuhant a galériáról az 5 hónapos kisfiú, miközben az anyja aludt - Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba Beépített galériáról zuhant le egy 5 hónapos csecsemő a több méterre lévő konyha kövezetére, életveszélyesen megsérült. A védőnő többször szólt az anyának, hogy ne tegye oda a gyermeket, de hiába. A Fővárosi Főügyészség a gyermek édesanyja ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

2,6 méter magasan volt a galéria
A vádirat szerint a 20 éves édesanya egy VIII. kerületi önkormányzati lakásban élt együtt a 2016 márciusában született gyermekével, és még több családtagjával együtt. Az információk szerint egyedül nevelte és gondozta a csecsemőt, a gyermek apja nem élt velük egy háztartásban.

A lakásban az anya és gyermeke a konyha felett kialakított, a padlótól 2,6 méter magasságban lévő galérián élt, amelynek volt egy több mint 1 méter széles és 50 cm mély fedetlen nyílása.

Nem a rácsos kiságyba tette a gyermeket, pedig a védőnő többször figyelmeztette
A galérián - az említett nyílástól több méteres biztonságos távolságban - ugyan állt egy rácsos kiságy is a kisbabának, ám az anya a gyermekét rendszeresen maga mellett altatta a rés közvetlen közelében lévő matracon, hiába hívta fel a figyelmét a védőnő több alkalommal is, hogy a kisfiút tartsa a számára biztonságos gyermekágyban.

Életveszélyesen megsérült a kisbaba
Az anya 2016. augusztus 11-én este etetés miatt a gyermekét kivette a rácsos ágyból, majd nem tette őt vissza, hanem maga mellé fektette a matracra, annak a nyílás közelében lévő részére. Az anya azonban később elaludt, a gyermek pedig egy óvatlan pillanatban mintegy 2,6 métert zuhanva a matracról a résen keresztül leesett a konyha kövezetére.

Az anya és a család többi tagja rögtön felébredt és azonnal kihívták a mentőket, akik a gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Fővárosi Főügyészség az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban, adta hírül az Ügyészség.

Olvasd el ezt is!
Mi minden történhet a gyerekkel, ha egy pillanatra nem figyelsz oda? Hogyan tedd gyerekbiztossá a lakást? Egy anyuka tapasztalatai »

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.10.03