Mandulaműtét után halt meg egy ötéves kisfiú! Két órán át hiába küldöttek az életéért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Mandulaműtét után halt meg egy ötéves kisfiú! Két órán át hiába küldöttek az életéért Mandulaműtét következtében hunyt el egy ötéves kisfiú a Veszprém megyei Berhidán. Amikor hazaengedték a kórházból, még semmi baja nem volt, néhány nappal később azonban utóvérzés lépett fel nála. Mandulaműtét következtében hunyt el egy ötéves kisfiú a Veszprém megyei Berhidán, adta hírül az RTL Klub híradója.

Mint elmondták, az ötéves Milánnak múlt hét kedden vették ki a manduláját a Veszprémi kórházban, majd egy nappal később hazaengedték.

A műtét után otthonában lett rosszul
Pénteken azonban rosszul lett, belázasodott, ezért édesanyja bevitte a várpalotai ügyeletre. Ekkor még nem tapasztaltak nála vérzést az ügyeletes orvosok, így ennek megfelelően látták el. Sajnos azonban állapota nem javult, a kisfiú vasárnapra ismét rosszul lett: vért hányt, ezért azonnal mentőt hívtak hozzá.

Nem tudták megmenteni az életét
Mint az országos Mentőszolgálat közölte, 3 mentőt is küldtek a kisfiúhoz, a mentősök pedig két hosszú órán át küzdöttek az életéért, de végül nem tudták megmenteni.

Utóvérzés léphetett fel az orvosok szerint
Évente több száz mandulaműtétet hajtanak végre az országban, de nagyon ritka a utóvérzés, még ritkább pedig a haláleset- ezt nyilatkozta az eset kapcsán Dr. Póta György gyermekorvos az RTL Klubnak. Feltételezése szerint a mandulaműtét égetési folyamatának következtében keletkező var vált le, és ezért lépett fel komoly vérzés.

Ugyancsak ezt írta közleményében a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kóráhz főigazgatója, Dr. Dávid Gyula is: "a késői (10 napon belüli) utóvérzés ismert, de rendkívül ritka szövődménye a mandulaműtétnek". Továbbá hangsúlyozta azt is, hogy a kórház a szakmai protokollnak megfelelően járt el, amikor a kisfiút a műtét után hazabocsátották.

A rendőrség orvosszakértő bevonásával vizsgálja a gyermek halálának körülményeit.

Olvasd el ezt is!
Mit kell tudni a mandulaműtétről? Mit szabad és mit nem? Szakorvos válaszol »

Forrás: RTL Klub Híradó
Fotó: Huffington Post

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.03.26