Úgy hasba rúgta óvodás korú fiát a nő, hogy megrepedt a kisgyerek lépe - A bíróság most hozott ítéletet az ügyben

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Úgy hasba rúgta óvodás korú fiát a nő, hogy megrepedt a kisgyerek lépe - A bíróság most hozott ítéletet az ügyben Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék egy anyát, aki 2015-ben a Szentendrei-szigeten hasba rúgta nevelt gyermekét. Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék egy anyát, aki 2015-ben a Szentendrei-szigeten hasba rúgta nevelt gyermekét - közölte a törvényszék sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A fiúnak az volt a bűne, hogy kiborította az ételt
A közleményben azt írták, a verőcei család 2015 októberében egynapos kirándulásra ment a Szentendrei-szigetre, ahol a 2009-ben, élettársának előző kapcsolatából született gyermeke véletlenül kiborította az elé tett ételt. A vádlott figyelmeztette a kisfiút, aki a másodszorra tálalt ételt is leejtette.

A nő - aki fiatalabb korában versenyszerűen űzött küzdősportot - ezért nagy erővel megrúgta a fiú hasának bal oldalát. A gyermek estére rosszul lett, és keresztanyjának elpanaszolta a történteket.

Kórházba kellett szállítani
A közlemény szerint a kisfiút mentővel a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol megállapították, hogy megsérült a lépe. Az orvosok elállították a vérzést, és mivel nem alakult ki szövődmény, a gyermek 24 nap kórházi megfigyelés után elhagyhatta az intézményt. A gyógyulás tényleges időtartama ugyanakkor 2-3 hónap.

Kitértek arra is, hogy a bűncselekmény évében rendszeresen elhanyagolt állapotban és az óvónők kérése ellenére hőemelkedéssel, betegen vitték a kisfiút óvodába. A gyermek fegyelmezetlenségeire dühkitöréssekkel reagált.

Az ügyről ebben a cikkünkben írtunk korábban »

A nő felfüggesztett börtönt kapott
A bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a nőt. Kiskorú veszélyeztetésének bűntette alól felmentette, a sértett esetében azonban megszüntette a szülői felügyeleti jogát, valamint kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére a nőt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, valamint a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.06.01