Hatezer forintért kínálta fel szexre unokáját a nagymama

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hatezer forintért kínálta fel szexre unokáját a nagymama Súlyos, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy nagyszülőt, aki egy Tisza menti községben pénzt kért egy idős embertől azért, hogy az közösülhessen az akkor 15 éves unokájával. Súlyos, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy nagyszülőt, aki egy Tisza menti községben pénzt kért egy idős embertől azért, hogy az közösülhessen az akkor 15 éves unokájával.
 

Pénzért kínálta fel unokáját egy férfinak a nagymama


Két éve ő nevelte unokáját a gyámhatóság engedélyével
A gyámhatóság két éve hozzájárult ahhoz, hogy a vádlott magához fogadja kiskorú lányunokáját, akit ettől kezdve saját háztartásában gyámként nevelt. Idén januárban a nagymama a kamaszlány társaságában felkereste egyik falubelijét, akinek egy csizmát próbált eladni. Ennek kapcsán közölte a 74 éves házigazdával, hogy neki mindenképpen pénzre van szüksége, így ha nem kell a csizma, 6.000 forintért ő a hozzájárulását adja ahhoz, hogy a bácsi közösüljön az unokájával, aki a megbeszélés alatt a szomszéd szobában tartózkodott.

A férfi először elfogadta az ajánlatot
Az egyébként rossz egészségi állapotban lévő férfi elsőre elfogadta ugyan az ajánlatot, de később – mikor tapasztalta, hogy a gyermeklány elutasító vele szemben – elállt az aktustól.  A vádlott és a sértett ezt követően együtt távozott a helyszínről.

A nagymama ellen eljárás folyik, a gyámhatóság lépett
A járási ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével vádolja a nagyszülőt. Ugyanakkor a férfival szemben a szexuális cselekményért ellenszolgáltatás nyújtásával elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt folytatott nyomozást megszüntette.

Gyermekbántalmazás bejelentése: Hova fordulhatsz, ha gyermekbántalmazásra gyanakodsz a környezetedben? »

A gyámhatóság röviddel a cselekmény után határozott a kiskorú családba fogadásának megszüntetéséről, és a sértettet gyermekotthonban helyezte el.



A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, emellett tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, valamint a gyámságtól, mint tevékenységtől is. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a nyomozás során felmerült, közel 100.000 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A kislány meghallgatására is sor kerülhet szükség esetén
Az új Büntetőeljárási törvény rendelkezéseire figyelemmel az ügyészség a fő-, és mellékbüntetés mértékére konkrét indítványt is tett a vádiratban arra az esetre, ha a vádlott  az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét. Ez esetben – ha a terhelt a büntetés indítványozott mértékét is elfogadja -, az eljárás további bizonyítás lefolytatása nélkül, már az előkészítő ülésen befejezhető lesz. Amennyiben tárgyalás tartására kerülne sor, az ügyészség álláspontja szerint azon a sértett kímélete érdekében indokolt a kislány telekommunikációs eszköz használatával történő kihallgatása.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.21