Főoldal > Cikkek > Babakonyha > Mennyei krémes madártej recept, habgaluskával - Ennek senki nem tud ellenállni - Szülők Lapja

Mennyei krémes madártej recept, habgaluskával - Ennek senki nem tud ellenállni

Szülőklapja képA krémes madártej egy tejjel és tojással készülő finomság, könnyed hófehér habgaluskával a tetején, melyet ehetsz uzsonnára vagy desszertnek is. Aki imádja, alig bírja abbahagyni - mutatjuk, melyik recept alapján készítsd el a madártejet.

Szerző: Szülők lapja
2022-12-08
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Bár a telet sok szempontból kevésbé szeretem, mint a tavaszt vagy az őszt, de egy dolog miatt mégiscsak jó ilyenkor a hideg: nálunk tradicionálisan csak télen készült madártej, mivel édesanyám félt, hogy a tejes-tojásos finomság a melegebb időben - és konyhában - hamarabb megromlik - írta olvasónk, akitől ezt a madártej receptet is kaptuk.

Természetesen szerintünk azért megoldható, hogy az elkészült, és a hűtőbe még nem rakható madártejet az ember hideg vízzel teli edénybe állítsa, amiben hamarabb kihűl és nem romlik. Szóval mi azt gondoljuk, aki imádja ezt a krémes, habgaluskás mennyei édességet, az készítse el, amikor csak akarja.
 

Mennyei krémes madártej recept habgaluskával


Madártej - hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1 liter tej
- 1 vanília, ha nincs, akkor 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg cukor
- csipet só



Madártej elkészítése:
- A tojásokat mossuk meg, majd szedjük kétfelé, külön a fehérjét, külön a sárgáját
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre
- A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait vagy a vaníliás cukrot, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat
- 2-3 percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, a másik oldalát is főzzük meg, és már szedhetjük is ki egy üres tálba
- A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára
- Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsük vissza az egészet az edénybe
- Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni
- Szedjük a tetejére a galuskákat
- A tálalásig tegyük hűtőbe, díszítésül tehetünk rá csokireszeléket, mazsolát

Címkék: madártej, madártej recept, krémes madártej

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

Küldd be kedvenc recepted

OLVASD EL EZT IS!

Extra gyors kefires fánk recept: Csak keverd össze, süsd ki és már eheted is! - Baracklekvárral a legfinomabb
Extra gyors kefires fánk recept: Csak keverd össze, süsd ki és már eheted is! - Baracklekvárral a legfinomabb

A kefires fánkhoz nem kell nagy főzőtudomány, egyszerűen össze kell keverni a hozzávalókat majd kanállal forró olajba adagolni és kisütni.

tovább a cikkre
Omlós sajtos rúd élesztő és sütőpor nélkül: Bögrés recept! - Ha gyorsan és egyszerűen sütnél valami finomat
Omlós sajtos rúd élesztő és sütőpor nélkül: Bögrés recept! - Ha gyorsan és egyszerűen sütnél valami finomat

Akár vendégvárónak, a gyereknek tízóraira vagy uzsonnára, esetleg egy esti bekuckózós házi moziestre nassolnivalónak, a sajtos rúd mindig szuper ötlet. Ez a recept élesztő és sütőpor nélkül készül, gyorsan megvan!

tovább a cikkre
Muffin alaprecept és 5 ízvariáció: Nem kell mérleg, mérd ki bögrével a hozzávalókat - Fél óra múlva már eheted is
Muffin alaprecept és 5 ízvariáció: Nem kell mérleg, mérd ki bögrével a hozzávalókat - Fél óra múlva már eheted is

A muffin igazi jolly joker a sütik között, hiszen nem csak egyszerű süti, de a kis papírformákban még ízlésesen is tálalható és könnyen pakolható finomság. Mi most egy kezdőknek is könnyen követhető receptet hoztunk, és mutatunk néhány ízvariációt is.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Szőlőlé

Szőlőlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm szőlő

Recept:

A megmosott, leszárított gyümölcsöt szitán áttörjük, vagy kimagozva gyümölcscentrifugával nyerjük ki a levét.


Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig állni hagyjuk, akkor a C-vitamin-tartalma csö(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Fotók: Több mint 7 kilós óriásbébi született! - Még az anyukája is meglepődött, hogy milyen nagy baba

vissza vissza