Első házasok kedvezménye 2018 - Ki igényelheti? Mekkora az összege? Hány éves korig jár? Visszamenőleg is igényelhető?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Első házasok kedvezménye 2018 - Ki igényelheti? Mekkora az összege? Hány éves korig jár? Visszamenőleg is igényelhető?

Az első házasok adókedvezményét 2018-ban is igényelhetik az első házasok, ez havi 5000,- forint megtakarítást jelent a fiataloknak, két éven keresztül. Magyarországon 1996 óta nem volt ilyen népszerű a házasságkötés, családalapítás, mint napjainkban.

Idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára 2018.01.16-án, kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón - áll az MTI közleményében.



Idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét


Mit kell tudni az első házasok adókedvezményéről?
- a havi 5000 forintos, két évig járó adókedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha legalább az egyik fél az első házasságát köti, tehát nem feltétel, hogy mindkét félnek az első házassága legyen
- az igénylésnek nincs felső korhatára
- az adókedvezményt a kétéves időtartamra visszamenőleges hatállyal vezették be, vagyis azok vehetik igénybe, akik 2015. december 31. után kötötték első házasságukat
- nem kell mindkét munkáltatónak igazolnia, hogy a házaspár melyik tagja veszi igénybe az adókedvezményt, elég, ha az egyik fél munkáltatója igazolja

Az első házasok adókedvezménye kedvet csinál a fiataloknak a házasságkötéshez?
A friss házasok 2015 óta élhetnek a lehetőséggel, amelynek köszönhetően két év alatt 120 ezer forintot tudnak megspórolni - tette hozzá.

Kiemelte, Magyarországon ismét népszerűvé vált a házasságkötés, évente már meghaladja az 50 ezret a frigyek száma, ami 1996 óta nem volt ilyen magas. A házasságkötések számának emelkedésével egyre többen igénylik az első házasok adókedvezményét is - fűzte hozzá. Ez azt is bizonyítja, hogy Magyarországon egyre stabilabbak a családi értékek, a magyarok egyre inkább érzik, hogy családban élni jó és Magyarország egy családbarát ország - fogalmazott az államtitkár.

Olvasd el ezt is: Családi adókedvezmény 2018: januártól ennyivel magasabb az összeg, amire számíthatnak a gyerekes családok »

Forrás: MTI
Fotó: Szülők Lapja


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2018.01.18