Ezek a legnépszerűbb vizes játszóterek az országban - olvasóink szerint

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Ezek a legnépszerűbb vizes játszóterek az országban - olvasóink szerint Kihagyhatatlan budapesti és vidéki vizes játszótereket ajánlunk figyelmedbe! Cikkünkből megtudhatod, hogy hol található Magyarország egyik legszebb babakocsival is bejárható csodálatos tanösvénye, ahova mindenképpen érdemes kirándulást tenni. A rekkenő hőségben másra sem vágyunk, mint hogy vízparton vagy víz közelében legyünk. A megszokott közeli játszótér az ilyenkor forró homokozóval nem tud felüdülést nyújtani a kánikulában.

Korábbi cikkünkben bemutattunk néhány vizes játszóteret - ezek kifejezetten azokra az alkalmakra lettek kitalálva, amikor strandra nem tudunk kilátogatni, de mégis szeretnénk hűsítő élményeket  belecsempészni a gyerekek forró nyári hétköznapjaiba.

Cikkünkre reagálva olvasóink levelek tucatjaival halmoztak el bennünket, és ajánlottak további budapesti és vizes játszótereket a figyelmünkbe. A 4 ingyenes+1 fizetős helyet most veled is megosztjuk.
 

Vizes játszóterek Budapesten


1. Olimpia park - Budapest
Pár éve adták át a Jászai Mari tér és a Kossuth tér közötti részen elterülő Olimpia parkot. A játszótér annyira átalakult, hogy szinte rá sem lehet ismerni. A környékbeliek legnagyobb örömére már vizes játszótérként is funkcionál. Amíg szülők az igényesen felújított teret élvezik, addig a gyerekek kedvükre pancsolhatnak és futkározhatnak a mini szökőkút hűsítő vízsugarai között. Maga a játszótér egy látványos és modern gyermekparadicsom lett, amit kicsi és nagyobb gyerekek egyaránt élveznek a forró nyári napokon.  

Az Olimpia park könnyen megközelíthető BKV-hajóval, villamossal, sőt még egy kerékpárút is érinti, azaz már maga az odavezető út is külön élmény lehet a gyerekek számára.

Ezek a legnépszerűbb vizes játszóterek az országban - olvasóink szerint
Nem csak vizes játszótér, hanem modern gyerekparadicsom lett az Olimpia park (Fotó: epiteszforum.hu)

2. Szilas családi park Újpest - Budapest
A szintén új Szilas Családi Park mindennap teltházas, ami kicsit sem lehet csodálkozni. Kosár- és tengópálya, pingpongasztalok, mini Kresz-pálya, vizes játszótér, piknik park várja a családokat, sőt itt még a kutyusok is jól érzik magukat - őket egy hatalmas alapterületű szabad kutyafuttató várja. Kizárt, hogy bárki is unatkozzon!

A forró kánikulában az ivókút mellett egy kicsi folyó és egy vizes homokozó enyhít a városi forróságon. A park első részén egy folyómeder „kalandjait” élvezhetik a kicsik, ahol „dombok” és „teknősbéka” között szaladgálhatnak a lehető legnagyobb biztonságban. A folyómeder melletti vizes homokozónál a játszótéri kútból folyik a víz, ami a körülötte lévő homokkal együtt remek alkalmat ad egy hatalmas homokvár építéséhez. Farönk híd és egyensúlyozó rönk teszi izgalmassá a park ezen területét. A különleges mászókák főképp a nagyobbakat szolgálják ki.  Aki egyszer ide ellátogatott, biztosan visszatérő vendég lesz máskor is.

Ezek a legnépszerűbb vizes játszóterek az országban - olvasóink szerint
Az óriás teknősök nem is Galapagoson, hanem Újpesten találhatók (Fotó: ujpest.hu)


Vizes játszóterek vidéken


3. Desedai vízi játszótér - Kaposvár
Ha a Deseda-tavat övező arborétumban és parkerdőben még nem volt alkalmatok kirándulni, akkor egyszer mindenképpen érdemes beiktatni az éves családi programtervbe. Deseda-tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava Kaposvárhoz közel. Ez a meseszép környék a klasszikus kirándulási helyszínekkel ellentétben nyáron is kiváló úti cél.

Uniós forrásból nemrég tanösvényeket, erdei tantermet, vizes játszótereket, tornapályát, madármegfigyelőt építettek a parkerdőbe, amely még az internetfüggő nagyobb gyerekeket is garantáltan kimozdítja a kényelmes semmittevésből. A környék kerékpárral is bejárható, illetve kialakítottak egy úgynevezett guruló tanösvényt is, ami babakocsival kiránduló anyukáknak és apukáknak kedvez.

A nemrégiben átadott vizes játszóterén a kompért és a tutajért rajonganak leginkább a gyerekek.

Ezek a legnépszerűbb vizes játszóterek az országban - olvasóink szerint
Nagyobb gyerekek imádják a kézi kompot (Fotó: kaposvarmost.hu)

4. Kis-Balaton vizes játszótér - Zalavár
A szintén uniós forrásból épült-szépült zalavári játszótéren locsolni és pancsolni szigorúan szabad! A gyerekek a Kis-Balaton Ház mellett felépült új vizes játszótéren nagyokat hintázhatnak, mászókán próbálhatják ki ügyességüket, libikókázhatnak csodálatos környezetben kedvükre, és nagyokat lehet bújócskázni a kis erdei kunyhóban.

A vizes játékok kipróbálásával a gyerekek nem csak jókat szórakoznak a forró melegben, hanem közvetlenül kapcsolatba kerülhetnek a vízzel, követhetik a víz útját, megtapasztalhatják annak erejét, láthatják, mi mindenre használható fel a víz. Nagyon színvonalas játszótér, amiért érdemes akár egy kitérőt tenni, ha arra járunk.

Ezek a legnépszerűbb vizes játszóterek az országban - olvasóink szerint
A gyerekek megérthetik, milyen lenyűgöző ereje van a víznek (Fotó: barangolj-velem.hu)

+1 Sun City - Hódmezővásárhely
A Szeged és Hódmezővásárhely között található Vízisport centrum Dél-Alföld egyik legszebb, legmodernebb és legnagyobb szabadidőközpontja. A klasszikus vízi élménypark fizetős ugyan, de több olvasónk is ajánlotta szerkesztőségünk figyelmébe, ezért nem szeretnénk kihagyni a listából.

Maga  a park csodálatos természeti környezetben helyezkedik el,  és sokféle kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínál: strandolás, csónakázás, kerékpározás mellett egy kalandpark is várja a gyerekeket. A babákat és kisgyerekeket a részükre speciálisan kialakított játszótér - többek között kalandvár és kalózhajó - áll rendelkezésre. A kicsi „vízi csibéknek” a fürdőző tó melletti vizes játszótér a legnagyobb élmény.

Ezek a legnépszerűbb vizes játszóterek az országban - olvasóink szerint
Strand, kalandpark, játszótér, extrém vízi sportok, horgászat egy helyen (Fotó: Suncity Szabadidőközpont)

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2015.08.03