Fotók: Új mesejátszóteret adtak át Budapesten! - Plusz 15 különleges játszótér Budapesten és vidéken, ahova vidd el a gyereket!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Fotók: Új mesejátszóteret adtak át Budapesten! - Plusz 15 különleges játszótér Budapesten és vidéken, ahova vidd el a gyereket! Új mesejátszótérrel bővült a budapesti játszótér-kínálat: most a felújított Benczúr kertben lévő mesejátszóteret adták át a közönségnek Terézvárosban. Hol van még mesejátszótér Budapesten? Milyen különleges játszóterek találhatók az országban? A terézvárosi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csaknem 200 millió forintos, saját forrásból finanszírozott beruházással az egymilliárd forint összérték közelébe ért a lepusztult közterületeket megújító program.

A Benczúr kert megújítását kerületi közvélemény-kutatás előzte meg, a végleges tervek pedig egy egyeztető munkacsoport megbeszélésein készültek el.


Fotó: Zeke Niki

Új mesejátszóteret adtak át
Az önkormányzat egy olyan egyedi, a mesék világát idéző teret kívánt létrehozni a műemléki környezetben, ahol inspiráló játékokkal, biztonságban tölthetik szabadidejüket a családok - olvasható a közleményben, amely szerint a mesealakokat az ország legjobb játszótérkészítőjeként számon tartott Kő Boldizsár képzőművész és munkatársai készítették el. A teret Hassay Zsófia polgármester adta át, kiemelve, hogy Terézváros a továbbiakban gondoskodik a tér őrzéséről a növények gondozásáról és a játékok karbantartásáról.


Fotó: Facebook/Kő Boldizsár

Egyedi játszótereket tervez
Kő Boldizsárnak köszönhető egyebek közt a gyönyörű és ötletes Zöld Péter játszótér, mely a Millenáris Parkban található, vagy az egyedi Magyar Tenger Mesekert Balatonbogláron. Mint az Indexnek adott korábbi interjújában elmesélte, gyermekkorában gyakran felmászott édesapja szobraira, innen is jött az ötlete: mi lenne, ha kifejezetten ilyen céllal készülnének gyerekeknek kültéri szobrok. Azóta pedig időről időre megörvendezteti az örökmozgó gyerekeket különleges mesejátszótereivel, ahol a hagyományos játékok, mint a hinta és a csúszda mellett birtokba vehető szoborkülönlegességek is helyet kapnak.


Fotó: Zeke Niki

Olvasói szemmel - ilyen az új játszótér
A különleges, színes játszóteret a tegnapi átadón már birtokba is vették a környék lakói. Az anyukák pedig természetesen kritikus szemmel figyeltek az apróbb részletekre is. Zeke Niki olvasónk, egy 5 és egy 2 éves kisfiú anyukája - ezenfelül a Benczúr-kert: nélkülünk nem megy! Facebook-csoport egyik lelkes tagja és adminisztrátora - az elsők között volt két gyermekével, akik kipróbálták az új játszót. Véleménye szerint gyönyörű lett a játszótér (melyet egyébként valóban az önkormányzat és egy szülőkből, lakókból álló munkacsoport együtt tervezett újjá), ám néhány dolgon még lehetne javítani.

Mint megjegyezte, a kapun nincs biztonsági zár, így a gyerekek könnyedén ki-be tudnak mászkálni, ami egy szülőnek nem túl megnyugtató. Ezenfelül a homokozó árnyékolását sem sikerült tökéletesen megoldani - ez a nyári nagy forróságban jelenthet gondot. Ugyanakkor rendkívül boldogok, hogy a lehetőségekhez mérten sikerült a kéréseiket megvalósítani és egy gyerekbarát játszóteret létrehozni.

15 különleges játszótér Budapesten és vidéken
Kíváncsi vagy még, hol találhatók Budapesten mesejátszóterek? Kattints ide és nézd meg, 5-öt is mutatunk »
Különleges és egyedi játszótereket keresel az országban? Neked is van 10 tippünk, kattints »

Forrás: MTI, Index
Fotók: Facebook/Kő Boldizsár, Facebook/Benczúr-kert: nélkülünk nem megy! csoport - Zeke Niki

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.05.24