Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezés jár a bölcsődés és óvodás gyermekeknek - Szülők Lapja

Szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezés jár a bölcsődés és óvodás gyermekeknek


Szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezést kapnak a bölcsődés és óvodás gyermekek, csak a leggazdagabb szülőknek kell térítési díjat fizetniük - tudtuk meg a hirado.hu-tól.

Szerző: Szülők lapja
2015-04-10
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezést biztosítanak a bölcsődés és óvodás gyermekeknek - ismertette a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Lázár János elmondta: csak a leggazdagabb szülőknek kell térítési díjat fizetni, az ingyenes étkezés pedig 320 ezer gyermeket érint majd.


Az ingyenes gyermekétkeztetés nagyon nagy előrelépés lesz
Jelenleg a bölcsődések 26, az óvodások 46, míg az általános iskolások 58 százaléka étkezik ingyen vagy kedvezményes áron.
Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon azt mondta: a kormány döntött arról, hogy ősztől ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyerekeknek, akiknek hároméves koruktól kötelezően óvodába kell járniuk.

„Ez egy nagyon nagy előrelépés lesz az ingyenes óvodai étkeztetés megvalósításához 3 éves kortól, amely valóban védelmet jelent azoknak a családoknak, akiknek problémát okoz a gyereknevelés és aránytalan anyagi terhet jelent” – jelentette ki Lázár János.

A gyermekéhezést fel kell számolni
Még decemberben jelentette be az emberi erőforrások minisztere, hogy jövőre még az ideinél is 10 milliárd forinttal több jut majd a gyermekétkeztetés támogatására, 2016-tól pedig már a gyerekek kétharmada ingyenesen kap ételt a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban. „Azok a gyermekek, akiket a szegénység fenyeget, egészen biztos, hogy száz százalékig mindannyian belekerülnek ebbe a körbe” – mondta Balog Zoltán.

Fel kell számolni a gyermekéhezést - ezt egy decemberi rádióinterjúban mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a szeptembertől induló kötelező óvodába járás ebben sokat segít. Így ugyanis három éves kortól egészen a középiskola végéig naponta többször, rendszeresen ételhez juthatnak a gyerekek.

„Ez egy alapvető erkölcsi kötelességünk. Elég szomorú, hogy a pénzügyi válság időszakában, a kétezres évek közepétől kezdődően Magyarország ezt nem tudta megadni a gyerekeinek. De miért dolgozunk, ha nem azért, hogy a magyar gyerekeknek legalább ennyit nyújtani tudjunk” – mondta Orbán Viktor.

A kormány tervei szerint a következő időszakban megvizsgálják azt is, hogy fölmenő rendszerben ingyenes étkezést kapjanak az alsó tagozatos általános iskolások is – tájékoztat a hirado.hu.


Forrás: mti, hirado.hu

Címkék: bölcsödés gyerek, óvodás gyerek, ingyenes étkeztetés

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Bölcsődei gondozási díj 2014

Kik mentesülnek a bölcsődei gondozási díj megfizetése alól? Mennyiben számít a szülők jövedelmi helyzete? A kérdéseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) illetékes munkatársai válaszolják meg.

tovább a cikkre
Amit az óvodai beiratkozásról tudni kell

2012/2013. tanévre az óvodai beíratás időpontja Budapesten: 2012. május 7-11
(vidéken az óvodák teszik közzé, illetve a város, település honlapján érdemes tájékozódni)

tovább a cikkre
Az óvodai beszoktatás

Már mindenhol arról lehet hallani, hogy hamarosan kezdődik az óvoda és az iskola. Már többségében tudják a szülők, mit kell majd megvenni, bevinni, beszerezni, mikor lesz az ebédbefizetés stb. De hogyan készülgetnek azok az alig három, vagy éppen három, vagy már akár négy éves apró gyermekek és szüleik, akik most kezdik először a közösséget, most ülnek fel először az oktatási rendszer bűvös szekerére?

tovább a cikkre
Felkészülés a bölcsődére

Nagy döntés a család életében, ha bölcsődébe adják a picit. Nemcsak lelkileg nehéz az elválás, de a nappali szoptatásokat is el kell hagyni és a babának is egy teljesen új rendszert kell megszoknia. Erre alaposan fel kell készíteni őt.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Sajtos rúd

Sajtos rúd

Sütemények >>
10 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 16 dkg liszt 18 dkg sajt 12 dkg vaj 3 tojás sárgája 2 evőkanál tejföl só

Recept:

A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat és a 2 tojás sárgáját összekeverjük, hozzáadunk 1 evőkanál tejfölt és egy kis sót. Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát, majd hideg helyre tesszük.

Egy óra múlva 1/2 cm vastagra ny&uac(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza