Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Úgy megverte ötödikes iskolatársát egy hatodikos fiú, hogy az szegycsonttörést szenvedett! - A pénzét akarta e - Szülők Lapja

Úgy megverte ötödikes iskolatársát egy hatodikos fiú, hogy az szegycsonttörést szenvedett! - A pénzét akarta elvenni

Szülőklapja képKét hatodikos gyerek két ötödikest terrorizált: megverték őket és elvették a pénzüket, mégsem lehet a tetteseket teljes mértékben felelősségre vonni. Ügyüket Debrecenben tárgyalják.

Szerző: Szülők lapja
2018-02-27
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség ellenük rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, adta hírül az Ügyészség.

Két ötödikes gyereket terrorizáltak a hatodikosok
A vádirat szerint az I. és a II. rendű vádlott hatodik osztályos tanulók, akik 2016. november 18-ától több napon keresztül terrorizáltak két 12 éves, ötödik osztályos gyermeket, tőlük rendszeresen pénzt követeltek, őket megveréssel fenyegették. A vádlottak 2016. november 22-én a sértetteket megrugdosták és leköpték, amiért nem adtak nekik pénzt.

A vádirat szerint a két hatodikos gyerek 2016. november 24-én, a délelőtti órákban, az iskolai büfénél észrevette, hogy az általuk terrorizált kisdiákok egyike egy 2000 forintos bankjegyet tesz a zsebébe, azonban még a pulton maradt a gyerek 150 forintja, amit az odalépő II. rendű vádlott felkapott, majd társával együtt kifutott az udvarra.

El akarták venni a pénzüket
A 12 éves sértett tartott attól, hogy a vádlottak megpróbálják tőle elvenni a kétezresét, ezért azt az iskolatáskájába rejtette, és a táskát a folyosón betakargatta a ruhájával.

Röviddel ezután a két hatodikos odament hozzá, és felszólította, hogy adja át nekik a pénzét, nyomatékosításképpen pedig egyikük hátrafeszítette a karját. Ekkor jelen volt a másik, a vádlottak által szintén terrorizált gyerek is, a másik vádlott az ő torkát pedig megragadta.

Mindkét vádlott átkutatta a sértettek ruházatát, majd mivel pénzt nem találtak, az egyik sértett zsebéből kivettek húsz darab, összesen 200 forint értékű édességet. Ezután elengedték a terrorizált gyerekeket azzal, hogy másnapra hozzanak nekik pénzt, mert ha nem, nagyobb bajuk lesz.

Megverték a gyerekeket az udvaron, hogy megtalálják a pénzt
Mivel a vádlottak tudták, hogy az egyik terrorizált gyereknek van 2000 forintja, ezért kis idő múlva utánuk mentek az udvarra, ott őket elgáncsolták, majd a fejüket egy vakondtúrásba nyomták. A földön fekvő kisdiákokat többször megrúgták, illetve az egyik gyermeket nagy erővel mellkason ütötték. Ekkor ismételten átkutatták mindkettőjük ruházatát, azonban a kétezrest most sem találták meg.

Szegycsonttörést szenvedett az ötödikes gyermek
A bántalmazás miatt az egyik 12 éves sértett szegycsonttörést szenvedett, mely sérülés nyolc napon túl gyógyuló, ténylegesen hat hét. A vádlottak ugyanezen sértettnek a lopással 350 forint kárt is okoztak, amely nem térült meg.

Megszüntették a nyomozást a zsarolás és a verés miatt, mivel gyerek az elkövető
A nyomozó hatóság a folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt indított nyomozást gyermekkor miatt, a törvény erejénél fogva, megszüntette.

A rablás miatt vonják a tetteseket felelősségre
A hatályos jogszabályok értelmében viszont a rablás bűntettét megvalósító, tizenkettedik életévét betöltő személy büntetőjogi felelősségre vonható, ezért a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és  más bűncselekmény miatt a vádiratban mindkét vádlott kapcsán javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta, továbbá mindkettőjük esetében az okozott kár erejéig vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Freepik

Címkék: iskola, iskolai terror, terrorizálás, bűnügy

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Varázslatos fotókon a téli Magyarország! - Nézd meg a jéggé dermedt Balaton-partot és a behavazott tájat
Varázslatos fotókon a téli Magyarország! - Nézd meg a jéggé dermedt Balaton-partot és a behavazott tájat

Február végére csak megérkezett a tél Magyarországra! Az országban mindenhol esett a hó, a gyerekek végre szánkózhatnak, és a dermesztő hideg ellenére a táj is szemet gyönyörködtető.

tovább a cikkre
Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki! - Mennyire megbízható a módszer?
Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki! - Mennyire megbízható a módszer?

Az autizmust vér- vagy vizeletvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki brit kutatók. Miben különbözik az autista és a nem autista gyerekek vérplazmája? Mennyire megbízható a módszer?

tovább a cikkre
Termékvisszahívás: Ezt a rágcsát ne add a gyereknek és te se egyél belőle! - Rosszullétet okozhat, ha érzékeny vagy a gluténre
Termékvisszahívás: Ezt a rágcsát ne add a gyereknek és te se egyél belőle! - Rosszullétet okozhat, ha érzékeny vagy a gluténre

Gluténmentes, bio kukorica chips-ben nagy mennyiségű glutént mutatott ki önellenőrzés során a belga gyártó vállalat, ezért azt kérik, a gluténérzékenyek ne fogyasszanak belőle. A termék nálunk is több láncnál kapható.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Tojássárgája

Tojássárgája

Feltétek a főzelékhez >>
9 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Főtt tojás sárgája Főzelék

Recept:

Csak friss, és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel főni és forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Hideg vízzel öblítsük le, így a héja könnyebben l(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Altatás után vették észre a szülők, hogy nem lélegzik az 5 hónapos kisfiú - Így sikerült megmenteni az életét

vissza vissza