Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Úgy megverte ötödikes iskolatársát egy hatodikos fiú, hogy az szegycsonttörést szenvedett! - A pénzét akarta e - Szülők Lapja

Úgy megverte ötödikes iskolatársát egy hatodikos fiú, hogy az szegycsonttörést szenvedett! - A pénzét akarta elvenni

Szülőklapja képKét hatodikos gyerek két ötödikest terrorizált: megverték őket és elvették a pénzüket, mégsem lehet a tetteseket teljes mértékben felelősségre vonni. Ügyüket Debrecenben tárgyalják.

Szerző: Szülők lapja
2018-02-27
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség ellenük rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, adta hírül az Ügyészség.

Két ötödikes gyereket terrorizáltak a hatodikosok
A vádirat szerint az I. és a II. rendű vádlott hatodik osztályos tanulók, akik 2016. november 18-ától több napon keresztül terrorizáltak két 12 éves, ötödik osztályos gyermeket, tőlük rendszeresen pénzt követeltek, őket megveréssel fenyegették. A vádlottak 2016. november 22-én a sértetteket megrugdosták és leköpték, amiért nem adtak nekik pénzt.

A vádirat szerint a két hatodikos gyerek 2016. november 24-én, a délelőtti órákban, az iskolai büfénél észrevette, hogy az általuk terrorizált kisdiákok egyike egy 2000 forintos bankjegyet tesz a zsebébe, azonban még a pulton maradt a gyerek 150 forintja, amit az odalépő II. rendű vádlott felkapott, majd társával együtt kifutott az udvarra.

El akarták venni a pénzüket
A 12 éves sértett tartott attól, hogy a vádlottak megpróbálják tőle elvenni a kétezresét, ezért azt az iskolatáskájába rejtette, és a táskát a folyosón betakargatta a ruhájával.

Röviddel ezután a két hatodikos odament hozzá, és felszólította, hogy adja át nekik a pénzét, nyomatékosításképpen pedig egyikük hátrafeszítette a karját. Ekkor jelen volt a másik, a vádlottak által szintén terrorizált gyerek is, a másik vádlott az ő torkát pedig megragadta.

Mindkét vádlott átkutatta a sértettek ruházatát, majd mivel pénzt nem találtak, az egyik sértett zsebéből kivettek húsz darab, összesen 200 forint értékű édességet. Ezután elengedték a terrorizált gyerekeket azzal, hogy másnapra hozzanak nekik pénzt, mert ha nem, nagyobb bajuk lesz.

Megverték a gyerekeket az udvaron, hogy megtalálják a pénzt
Mivel a vádlottak tudták, hogy az egyik terrorizált gyereknek van 2000 forintja, ezért kis idő múlva utánuk mentek az udvarra, ott őket elgáncsolták, majd a fejüket egy vakondtúrásba nyomták. A földön fekvő kisdiákokat többször megrúgták, illetve az egyik gyermeket nagy erővel mellkason ütötték. Ekkor ismételten átkutatták mindkettőjük ruházatát, azonban a kétezrest most sem találták meg.

Szegycsonttörést szenvedett az ötödikes gyermek
A bántalmazás miatt az egyik 12 éves sértett szegycsonttörést szenvedett, mely sérülés nyolc napon túl gyógyuló, ténylegesen hat hét. A vádlottak ugyanezen sértettnek a lopással 350 forint kárt is okoztak, amely nem térült meg.

Megszüntették a nyomozást a zsarolás és a verés miatt, mivel gyerek az elkövető
A nyomozó hatóság a folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt indított nyomozást gyermekkor miatt, a törvény erejénél fogva, megszüntette.

A rablás miatt vonják a tetteseket felelősségre
A hatályos jogszabályok értelmében viszont a rablás bűntettét megvalósító, tizenkettedik életévét betöltő személy büntetőjogi felelősségre vonható, ezért a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és  más bűncselekmény miatt a vádiratban mindkét vádlott kapcsán javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta, továbbá mindkettőjük esetében az okozott kár erejéig vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Freepik

Címkék: iskola, iskolai terror, terrorizálás, bűnügy

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Varázslatos fotókon a téli Magyarország! - Nézd meg a jéggé dermedt Balaton-partot és a behavazott tájat
Varázslatos fotókon a téli Magyarország! - Nézd meg a jéggé dermedt Balaton-partot és a behavazott tájat

Február végére csak megérkezett a tél Magyarországra! Az országban mindenhol esett a hó, a gyerekek végre szánkózhatnak, és a dermesztő hideg ellenére a táj is szemet gyönyörködtető.

tovább a cikkre
Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki! - Mennyire megbízható a módszer?
Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki! - Mennyire megbízható a módszer?

Az autizmust vér- vagy vizeletvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki brit kutatók. Miben különbözik az autista és a nem autista gyerekek vérplazmája? Mennyire megbízható a módszer?

tovább a cikkre
Termékvisszahívás: Ezt a rágcsát ne add a gyereknek és te se egyél belőle! - Rosszullétet okozhat, ha érzékeny vagy a gluténre
Termékvisszahívás: Ezt a rágcsát ne add a gyereknek és te se egyél belőle! - Rosszullétet okozhat, ha érzékeny vagy a gluténre

Gluténmentes, bio kukorica chips-ben nagy mennyiségű glutént mutatott ki önellenőrzés során a belga gyártó vállalat, ezért azt kérik, a gluténérzékenyek ne fogyasszanak belőle. A termék nálunk is több láncnál kapható.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Körtepép

Körtepép

Gyümölcspépek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 2 db érett körte

Recept:

A megmosott, meghámozott körtét feldaraboljuk, héjától, magházától megtisztítjuk, majd leturmixoljuk.

Fontos!
A gyümölcspépet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert, ha sokáig állni hagyjuk, akkor a C-vitamin-tartalma csökken!(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Szétköltözés, vagy megosztás a használatban?

Sok fontos részlet bújik meg a leírt helyzetben!


Első, hogy lehetőleg, szakembereink segítségével a kommunikáció egy szintjéhez vissza érdemes térni!


Viszonylag nem jellemző, hogy a nő szoruljon ki egy ingatlanból!


Készséggel várjuk Önt kollégáinkkal a használat megosztása témájában, gyakorlati lépésekkel!


Team munka, peres és nem peres gyakorlat egy helyen!
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Kizuhant egy kétéves kisfiú a második emeleti ablakból Sóskúton - A rendőrség eljárást indított

vissza vissza