Életveszélyesen bántalmaztak egy 5 hónapos kisbabát Somogy megyében - A családsegítőnek tűnt fel, hogy nagy a baj

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Életveszélyesen bántalmaztak egy 5 hónapos kisbabát Somogy megyében - A családsegítőnek tűnt fel, hogy nagy a baj Olyan súlyos bántalmazási sérüléseket szenvedett egy 5 hónapos baba, hogy az orvosok szerint egy napja sem volt hátra, a kis szervezete feladta volna a küzdelmet. Olyan súlyos bántalmazási sérüléseket szenvedett egy 5 hónapos baba, hogy az orvosok szerint egy napja sem volt hátra, a kis szervezete feladta volna a küzdelmet.

4 gyermeket nevelnek
Súlyos gyermekbántalmazásról adott hírt az Atádhír portál. Az eset Ötvöskónyiban, Nagyatádtól néhány kilométerre történt, egy négygyermekes családnál. A 38 éves édesanyának 3 gyermeke még egy korábbi kapcsolatból született, a most öt hónapos kisbabának viszont már a jelenlegi élettársa az apja.

Mint a portál írja, a védőnő jelzésére a családsegítők már korábban alapellátási gondozásba vették a gyerekeket, hetente többször is ellátogattak a családhoz, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e.

Rögtön feltűnt, hogy valami nem stimmel a kisbabával
Ezért tűnt fel rögtön Köves Lilla családsegítőnek, hogy a kisbaba szeme alatt egy zöld folt éktelenkedik, majd amikor megkérte az anyát, hogy vetkőztesse le a picit, meglátta, hogy lóg a jobb válla és minden mozdításra fájdalmasan felsír.

Azonnal szólt is az anyának, hogy pakolja össze a legszükségesebb holmikat, mert el kell vinniük a csecsemőt a kórházba.

- Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból - mesélte a lapnak.

Végül az anyát és gyermekét a nagyatádi sürgősségi osztályra szállította, ahonnan rohammentővel vitték tovább a kisbabát a kaposvári megyei kórházba.

Meghalt volna, ha nem kap segítséget
Kiderült, az 5 hónapos csecsemő homloklebeny sérülést szenvedett, a jobb felkarcsontja szilánkosra tört, és az orvosok azt is megállapították, hogy nagy fokú alultápláltságban szenved. A kórház szerint nem érte volna meg a következő 24 órát, ha akkor a családsegítő nem intézkedik.

Köves Lilla egyébként még az eset napján feljelentést tett a Nagyatádi Rendőrkapitányságon. A Nagyatádi Rendőrkapitányság pedig április 5-én büntetőeljárást indított a 40 éves férfi ellen kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés, kisgyermek veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt.

Forrás: Atádhír
Fotó:

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.04.12