Újabb újszülöttet hagytak a babamentő inkubátorban Miskolcon! - Ezt lehet tudni a kisfiúról

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újabb újszülöttet hagytak a babamentő inkubátorban Miskolcon! - Ezt lehet tudni a kisfiúról Egy hét elteltével ismét egészséges újszülöttet találtak Miskolcon a megyei kórház bejáratánál található babamentő inkubátorba - ezúttal egy kisfiút, aki nem sokkal azelőtt születhetett. Egy hét elteltével ismét egészséges újszülöttet találtak Miskolcon a megyei kórház bejáratánál található babamentő inkubátorban - tájékoztatta az egészségügyi intézmény kedden az MTI-t.

Kisfiút találtak a babamentő inkubátorban
Ezúttal egy kisfiút tettek az inkubátorba, amely hétfőn jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett. A perinatális intenzív centum munkatársai vették gondozásba a gyermeket, majd a koraszülött- és újszülött-patológiai osztályra vitték - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

Már nevet is adtak neki
A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói az Esti Levente Norbert nevet javasolták.

A kisfiú a vizsgálatok szerint nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, egészséges - írták.

Május 27-én egy kislányt tettek be az inkubátorba, őt Kis Napsugárnak keresztelték el. Erről az esetről itt írtunk bővebben »

Mit tehet a nő, ha nem szeretné megtartani a kisbabáját?
A kórház arra is kitért hogy a nők - ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kisfiú volt a tizennegyedik újszülött, akit elhelyeztek benne.

Forrás: MTI
Fotó: Pexels (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.06.04