Igazi hős! 5 éves kisfiú mentette meg a kishúgát és az egész családot, miután kigyulladt a házuk éjjel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Igazi hős! 5 éves kisfiú mentette meg a kishúgát és az egész családot, miután kigyulladt a házuk éjjel Akadnak olyan gyerekek a világon, akik pici koruk ellenére hősként viselkednek. Mint az 5 éves Noah, aki nem csak a családtagjai életét mentette meg, de még a kutyusukat is. Akadnak olyan gyerekek a világon, akik pici koruk ellenére hősként viselkednek. Mint az 5 éves Noah, aki nem csak a családtagjai életét mentette meg, de még a kutyusukat is.

A CNN híre szerint a Georgia állambéli Noah Woods már nyugovóra tért nyolctagú családjával, amikor az éjszaka közepén az ötéves kisfiút füstszag ébresztette fel. Noah nem teketóriázott: mielőtt a lángok elérték volna, gyorsan felébresztette kétéves kishúgát, és jobb híján kiugrottak a szobájuk ablakán.

Már emiatt is hősnek lehetne nevezni, de a bátor fiúcska nem csak ennyit tett: visszarohant a házba, és kieresztette a kutyát. Majd felébresztette a szomszéd helyiségben alvó nagybátyját, aki aztán szólt a család többi tagjának is, hogy azonnal hagyják el a házat.

Igazi hős! 5 éves kisfiú mentette meg a kishúgát és az egész családot, miután kigyulladt a házuk éjjel

- Láttunk már olyat, hogy hasonló esetben egy kisgyerek ébresztette fel a családtagjait, de azért egy ötévestől ez eléggé különleges - ismerte el a tűzoltók parancsnoka a csatornának.

A tüzet egyébként elektromos hiba okozta a kisfiú és húga szobájában, de Noah rátermettségének köszönhetően senkinek nem esett nagyobb baja, a családot csak enyhe füstmérgezés és kisebb égési sérülések miatt kellett ellátni. A család most a GoFundMe közösségi adománygyűjtő oldalon próbál segítséget kérni, hogy a házukat helyre tudják állítani.

Noah Woods-ot pedig hősiességéért tiszteletbeli tűzoltóvá avatják és megkapja az Életmentő díjat is, a ceremóniára február 14-én, pénteken kerül sor.

Forrás, fotó: CNN, Facebook/Bartow County Fire Department

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.02.14