Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > "Tudod, mi a legrosszabb ebben az egészben? Nekünk, pedagógusoknak hiányoznak a gyerekek!" - Ezt üzeni a szülőkne - Szülők Lapja

"Tudod, mi a legrosszabb ebben az egészben? Nekünk, pedagógusoknak hiányoznak a gyerekek!" - Ezt üzeni a szülőknek egy pedagógus

Szülőklapja képImmáron harmadik hete tart a digitális oktatás, az ország pedagógusai néhány nap alatt álltak át a megszokott frontális oktatásról a digitális megoldásokra. Hogy miként élik meg az iskolák kiürülését? Erről jelent meg pár napja egy poszt.

Szerző: Szülők lapja
2020-04-02
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Immáron harmadik hete tart a digitális oktatás, az ország pedagógusai (és a szülők) néhány nap alatt álltak át a megszokott frontális oktatásról a digitális megoldásokra.

Hogy miként élik meg az iskolák kiürülését a pedagógusok? Erről osztotta meg gondolatait egy Facebook-posztban Kecskeméti Zsuzsa pedagógus, aki az Országos Evangélikus Középiskolai Kollégium igazgatója és magyar tanára is egyben. Szívmelengető érzés, ahogy a gyerekekről ír - a gyerekekről, akik nélkül, mint mondja, üresen kong az iskola.
Interjúnkat Kecskeméti Zsuzsával itt találod - Mesélt benne a digitális átállás nehézségeiről, tanácsokat adott szülőknek és diákoknak egyaránt »


Üres tanterem a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bezártak az iskolák és elkezdődött a digitális tanrendre való átállás. Fotó: MTI/Vajda János

"Tudod, mi a legrosszabb ebben az egészben? Nekünk, pedagógusoknak hiányoznak a gyerekek.

Lehet, hogy furcsa, de az, aki ma még a pályán van, az szereti a gyerekeket. Nem csak a magáét, a tiédet is. Nem csak tanítja, nevelgeti, de félti és szereti is. Igen, az is, akit utálsz, és akit a gyereked is utált, míg suliba járt. Mert nem egyformán szeretünk, de hidd el, szeretünk!

Nekünk, tanároknak nincs rosszabb, mint az üres iskola. Minden nyáron, mikor mosolyogva zárjuk a kaput az utolsó kis tökfej után, azzal a biztos reménnyel a szívünkben pihenünk meg, hogy nemsokára találkozunk.

Már augusztusban készülődünk. Átgondoljuk, kik jönnek, mit kell majd velük csinálni, ha kell, előre dolgozunk kicsit az érettségi tételeken, átnézzük az új könyveket, vagy újraolvassuk a régen tanított kötelezőt, és várunk.

A gyerekre. Igen, a tiédre. Várjuk, hogy lássuk jól van, nőtt-e, pihent-e. Meghallgatjuk, hogy dolgozott vagy nyaralt, vagy épp otthon punnyadt a szünetben.

És akkor mi is megnyugszunk. Látjuk, hogy él, boldog, tanul, vagy pont nem, mert szorong vagy szerelmes vagy sok volt neki a változás. Mindegy. Mert mi úgy szeretjük őt, hogy tudjuk, hogy gyerek.

Dolgunk van vele, meg kell tanítanunk egy csomó mindent neki, hogy majd ha már nem leszünk mellette, eligazodjon. Igen, a kovalens kötésekben és a kamatos kamat vagy a másodfokú egyenlet képletében. Hogy megértse, hogy terjed egy vírus, hogy képes legyen különbséget tenni jó és rossz között, hogy otthon tudjon maradni, ha kell, és ne adja fel, mert lesz még jobb is.

Most is próbálkozunk. Értük. Azért a gyerekért, akit közösen szeretünk veled. Csak most nem mi vigyázunk rá napközben. Ez nekünk nagyon rossz. Mi azt szeretjük, ha ott vannak velünk. Jó sokan. Nevetnek, sírnak, szépen teljesítenek vagy rosszalkodnak. Dumálnak órán, vagy lógnak kicsit. Felbosszantanak vagy megnevettetnek. Ki hogyan.

Hiányoznak a kicsik és hiányoznak a nagyok. Azok az édes lakli, torzonborz kölykök, azok a nyiladozó, koravénnek tűnő kiscsajok. Hiányoznak. Mert a pedagógus legnagyobb szuperképessége, hogy más gyermekét is szereti, és szeret vele lenni. Ezért lett tanár. Mert ezt a szupererőt megérezte, csiszolta és fejlesztette.

Ezért lett egy hét alatt online iskola. Nem azért, mert kötelező. Azért, mert nekünk fontos. Igen, a gyermek. A tiéd. Hiányzik. Visszavárjuk!"

Forrás: Facebook/Zsuzsa Kecskeméti

Címkék: iskola, digitális oktatás, Facebook-poszt, koronavírus

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Autizmus világnapja április 2.: Ma este kék színben pompáznak az ország nevezetességei! - Itt nézheted meg online
Autizmus világnapja április 2.: Ma este kék színben pompáznak az ország nevezetességei! - Itt nézheted meg online

Ma van az autizmus világnapja, ez alkalomból számos budapesti és vidéki emblematikus épületet világítanak meg kék színnel. Magyarországon megközelítőleg 160 ezer ember él autizmussal, és minden 15. család érintett.

tovább a cikkre
WHO: Nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés előnnyel járna! - Mire figyelj, ha szájmaszkot viselsz? A Magyar Orvosi Kamara tanácsai
WHO: Nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés előnnyel járna! - Mire figyelj, ha szájmaszkot viselsz? A Magyar Orvosi Kamara tanácsai

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra sem javasolja a maszk viselését azoknak, akik nem betegek, illetve nem gondoskodnak beteg emberekről. Mire figyelj, ha maszkot viselsz?

tovább a cikkre
Hogyan beszélj a koronavírus-helyzetről a gyermekeddel? Ez az 6 cuki videó segít elmagyarázni a lényeget
Hogyan beszélj a koronavírus-helyzetről a gyermekeddel? Ez az 6 cuki videó segít elmagyarázni a lényeget

A gyerekek is látják, érzik, hogy valami nagyon megváltozott - de mit mondjon egy szülő a 4-5 éves gyermekének a helyzetről, hogy a lényeget átadhassa, de ne ijessze meg nagyon? 3 cuki videót hoztunk, ami segíthet.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgaborsó-főzelék

Sárgaborsó-főzelék

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 10 dkg sárgaborsó 10 dkg burgonya 1 tk. olaj pár csepp citromlé

Recept:

A sárgaborsót a főzés előtti napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzéskor épp csak annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Ha a borsó már megpuhult, akkor hozzáadjuk a burgonyát, majd lassú tűzön tovább pároljuk kb. 15-20 percig. A főzőlevet (...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Bölcsődei támogatás igénylése 2022: Így kaphatsz akár havi 40 ezer forintot, amíg óvodás nem lesz a gyerek

vissza vissza